View of Raahe

Asuinalueena Raahe

Onko haaveissasi asunto alueelta Raahe? Tutustu alueeseen

Raahe on Perämeren rannalla, Suomen luoteisrannikolla sijaitseva 25 000 asukkaan kaupunki. Raahe muodostaa yhdessä Pyhäjoen ja Siikajoen kuntien kanssa Raahen seutukunnan, jonka alueella asuu yhteensä noin 35 000 ihmistä. Vanha, hyvin säilynyt puukaupunkialue antaa Pietari Brahen vuonna 1649 perustamalle kaupungille omaleimaisen ilmeen.

Raahen asuinalueet

Myytävät asunnot Raahessa vaihtelevat varsin edullisista rivitalo- ja kerrostaloyksiöistä suuriin omakotitaloihin. Näiden ääripäiden väliin mahtuu iso kirjo erilaisia kerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloasuntoja. Tarjolla on pikkukaupunkiasumista, omakotitaloalueita sekä maaseutumaista tilaa ja luonnonläheisyyttä. Oman leimansa Raahen asuntomarkkinoille antaa keskustan vanha puutaloalue. Näissä jopa 200 vuotta vanhoissa taloissa on ainutlaatuinen tunnelma.

Millaista on asua Raahessa?

Perämeren rannalla sijaitseva Raahe on vahvasti merellinen kaupunki, ja sillä on vahvat merenkulkuun liittyvät perinteet. Raahen satama on Suomen kuudenneksi vilkkain satama, jossa vierailee vuosittain noin 700 laivaa. Raahen kaupunkikuva on idyllinen. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsee puutaloalue Vanha-Raahe, joka on yksi parhaiten säilyneistä 1800-luvulla rakennetuista puukaupungeista Suomessa.

Raahe tunnetaan myös koulutuskaupunkina, ja se tarjoaa monipuoliset opiskelumahdollisuudet. Kaupungissa toimii peruskoulujen lisäksi lukio, ammattiopisto, käsi- ja taideteollisuusopisto, ammattikorkeakoulu, sekä monia muita eri alojen opistoja ja oppilaitoksia.

Lue lisää

Raahe: 190 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Raahe

Neliöhinta
1018 €/m²
Markkinointiaika
219 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.