View of Hervanta, Tampere

Asuinalueena Hervanta, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Hervanta, Tampere? Tutustu alueeseen

Hervanta, yksi Suomen tunnetuimmista lähiöistä, sijaitsee Tampereen eteläosassa. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Hallila, Kaukajärvi ja Vuores.

Hervanta asuinalueena

Hervannan pohjoisosa ja keskusta koostuvat pitkälti kerrostaloista, mutta kaupunginosan reuna-alueilla on laajoja omakoti- ja rivitaloalueita. Asuinrakennusten lisäksi Hervannan eteläosista löytyy liikerakennuksia. Hervannan monipuolisuus näkyy myös asukkaissa. Pientaloalueet ovat lapsiperheiden suosiossa ja kerrostaloalueet nuorten sekä vanhempien ihmisten.
Hervannan monipuolisen palvelurakenteen vuoksi sitä voisi sanoa jopa kaupungiksi kaupungin sisällä.

Hervannan keskustassa sijaitsee kauppakeskus Duo, josta löytyy päivittäistavarakaupat sekä erikoisliikkeitä. Hervannan keskustassa on myös kirjasto, terveysasema sekä monia ravintoloita. Tiesitkö, että Hervannan keskustan rakennukset, muun muassa kirjasto- ja vapaa-ajantalon sekä kauppakeskus Duon vanhimman osan, suunnitteli arkkitehtipari Reima ja Raili Pietilä. Rakennukset ovat persoonallisia, punatiilestä rakennettuja ja pyöreiden muotojen hallitsemia. Ne ovat Hervannan nähtävyys ja keskus.

Millaista on asua Hervannassa Tampereella?

Hervanta tarjoaa hienot puitteet luonnosta nauttiville laajojen metsäalueiden ansiosta. Suolijärven ympäri kulkeva pururata on kaunista lenkkimaastoa, jota voi talvella kiertää myös hiihtäen. Hervannan eteläosan puistoalueella on myös frisbeegolf-kenttä ja talvisin kaupunginosan pohjoislaidalla pääsee laskettelemaan Hervannan laskettelukeskuksessa. Hervannasta löytyy myös uimahalli, jäähalli sekä yleisurheilukenttä. Näiden lisäksi Hervannassa on lukuisia pienempiä urheilu- ja pallokenttiä, sekä monitoimikeskus, josta löytyy mm. liikuntasali katsomoineen. Hervannassa on paljon kouluja ala-asteesta alkaen aina teknilliseen lukioon asti. Myös teknillinen yliopisto sijaitsee Hervannassa.

Vaikka Hervanta sijaitseekin kaupungin laidalla, liikenneyhteydet Tampereen keskustaan ovat hyvin kattavat, siitä pitää huolen Tampereen kaupungin joukkoliikenne.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Hervanta, Tampere

Neliöhinta
4045 €/m²
Tampere: 4 636 €/m²
Markkinointiaika
266 vrk
Tampere: 85 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Hervanta, Tampere

Postinumeroalueella 33720, johon Hervanta kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 58.6 m².

91 % kerrostaloasuntoja9 % pientaloasuntoja
31 % omistusasujia69 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33720. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.7
Lapsiperheitä
15 %
Keski-ikä
37 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.