View of Järvensivu, Tampere

Asuinalueena Järvensivu, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Järvensivu, Tampere? Tutustu alueeseen

Järvensivu on Tampereen kaupunginosa, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä ydinkeskustasta, Iidesjärven pohjoisella rannalla. Sen lähialueita ovat muuan muassa Kaleva ja Nekala.

Järvensivu asuinalueena

Järvensivun rakennuskanta koostuu hyvin pitkälti pientaloista. Kohti Iidesrantaa mentäessä kerrostalojen määrä kuitenkin kasvaa, joten alue tarjoaa monenlaisia asuntomahdollisuuksia omakotitaloista kerrostaloasuntoihin. Luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue, kuitenkin lähellä keskustan palveluja, on viihtyisä vaihtoehto.

Millaista on asua Järvensivussa?

Nimensä mukaisesti järven rannalla sijaitseva Järvensivu on pitkälti omakotitaloista koostuva rauhallinen asuinalue. Iidesjärven pohjoisrannalta aina Kalevanharjulle ulottuva kaupunginosa on luonnonläheinen puistoalueineen. Järvensivulta löytyvät upeat ulkoilumaastot, aina rantaviivasta metsälenkkipolkuihin. Talvella, Iidesjärven jäätyessä, voi latujen lisäksi käydä hiihtämässä myös järven jäällä. Iidesjärven ja Järvensivun alueilta löytyvät kaavoituksilta suojeltuja alueita, jotka takaavat luonnonläheisyyden alueella jatkossakin.

Alueen läheltä löytyy päivittäistavarakauppa. Järvensivulta löytyy myös pieni alakoulu Järvensivun koulu. Vuonna 1907 perustetussa koulussa opiskelee noin 120 lasta. Liikenneyhteydet Tampereen keskustaan ovat hyvät ja Järvensivusta matka taittuu muutamassa minuutissa linja-autollakin. Keskustasta löytyy laaja palveluiden kirjo ravintoloista monien eri alojen liikkeisiin. Järvensivulta on myös lyhyt matka Tampere-talolle, jonka konserttisalit tarjoavat monenlaisia kulttuurielämyksiä.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Järvensivu, Tampere

Neliöhinta
3585 €/m²
Tampere: 4 545 €/m²
Markkinointiaika
24 vrk
Tampere: 38 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Järvensivu, Tampere

Postinumeroalueella 33100, johon Järvensivu kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 57.4 m².

96 % kerrostaloasuntoja4 % pientaloasuntoja
42 % omistusasujia58 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33100. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.6
Lapsiperheitä
9 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.