View of Kaleva, Tampere

Asuinalueena Kaleva, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Kaleva, Tampere? Tutustu alueeseen

Noin 10 000 asukkaan Kaleva on kaupunginosa Tampereen itäisessä kantakaupungissa. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Tammela, Hakametsä ja Kissanmaa.

Kaleva asuinalueena

Peltojen ja tiilitehtaiden tilalle nousseen Kalevan rakennustyöt aloitettiin 1950-luvulla. Tuolloin rakennettiin kuuluisat tornitalot, jotka olivat silloin suurin yhtenäinen talorakennelma. Asuntoja näissä yhdeksässä talossa on yhteensä 397. Kalevan toista nähtävyyttä Kiinanmuuria rakennettiin samoihin aikoihin. Se on monen lamellitalon kokonaisuus ja ulkonäkönsä vuoksi sai kutsumanimen Kiinanmuuri. Kalevan rakennuskanta koostuu pääasiassa 1900-luvun puolivälin tienoilla rakennetuista kerrostaloista, mutta aluetta laajennetaan jatkuvasti.

Kaleva asuinalueena houkuttelee nuoria ja asuntosijoittajia. Kalevassa onkin myytävänä pieniä asuntoja, jotka sopivat niin nuorille, pariskunnille kuin sijoittajille. Monipuolisuus ja palveluiden läheisyys ovat alueen ehdottomia etuja.

Millaista on asua Kalevassa Tampereella?

Kalevan asukkaille palvelut ovat lähellä. Kalevasta löytyy useita päivittäistavarakauppoja, eikä matka keskustaan ole pitkä. Keskellä Kalevaa sijaitsee puistovyöhyke, joka koostuu Liisanpuistosta, Kiovanpuistosta ja Kalevan keskuspuistosta. Liisanpuistossa sijaitsee yksi Kalevan maamerkeistä, Kalevan kirkko. Moderniin tyyliin rakennettu kirkko on Tampereen tunnetuimpia rakennuksia. Kalevassa sijaitsee myös Tampereen suurin uimahalli Kalevan uintikeskus. Uintikeskuksen viereen rakennettiin vuonna 2018 maauimala.

Kalevaan on hyvät liikenneyhteydet. Kalevan läpi kulkee monta linja-autolinjaa keskustaan ja siitä edelleen ympäri kaupungin. Liikenteestä puheen ollen Kalevassa on 6-10 vuotiaille tarkoitettu liikennepuisto. Siellä voi leikkimielisesti opetella liikennesääntöjä ajamalla polkuautoja puistossa. Kesällä 2015 oli kävijöitä puistossa yli 6000.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Kaleva, Tampere

Neliöhinta
5109 €/m²
Tampere: 4 607 €/m²
Markkinointiaika
68 vrk
Tampere: 81 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Kaleva, Tampere

Postinumeroalueella 33540, johon Kaleva kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 49.9 m².

99 % kerrostaloasuntoja1 % pientaloasuntoja
34 % omistusasujia66 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33540. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.5
Lapsiperheitä
9 %
Keski-ikä
38 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.