View of Keskusta, Tampere

Asuinalueena Keskusta, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Keskusta, Tampere? Tutustu alueeseen

Tampereen keskusta on vuonna 1779 perustetun Tampereen kaupungin alkuperäistä aluetta. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Tammela ja Amuri.

Tampereen keskusta asuinalueena

Tampereen keskusta on arkkitehtuurisesti rikasta aluetta. Vaikka monia alueen vanhoista ja arvokkaista rakennuksista on purettu, on jäljellä silti paljon vanhaa arkkitehtuuria. Erityisesti Keskustorin ympäristössä on monia arvokkaita rakennuksia, kuten esimerkiksi Raatihuone ja Tampereen Vanha kirkko, sekä kuuluisia asuinrakennuksia kuten Commercen, Palinin, Tuulensuun ja Hjortin talot. Finlaysonin alueelle on noussut uusia kerrostaloja, ja koko Tampellan vanha tehdasalue on muutettu moderniksi ja huippusuosituksi asuinkaupunginosaksi.

Tampereen keskustan alue houkuttelee asumaan niin nuoria kuin vanhempia ihmisiä palveluiden välittömään läheisyyteen. Vapaiden asuntojen monipuolisuus on käsin kosketeltavissa: vanhoista upeista puutaloista aina kerrostaloasuntoihin.

Millaista on asua keskustassa Tampereella?

Tampereen keskusta on selkeä ja kompakti paketti, jossa yhdistyvät palveluiden laaja tarjonta ja kaunis ympäristö. Keskustasta löydät niin ravintolat, erikoisliikkeet kuin suuret tavaratalot ja ostoskeskuksetkin. Kulttuurin ystäville tarjolla on myös laaja valikoima erilaisia kulttuurielämyksiä. Tästä huolen pitävät keskustan alueen musiikkiklubit, konserttisalit, teatterit sekä elokuvateatterit. Keskustan läpi virtaava koski siltoineen ja vanhoine tehtaineen luo keskustaan kauniin ympäristön.

Koskenrannasta löytyvät laajat puistoalueet, joissa voi vaikka nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä. Myös aivan keskustan tuntumassa sijaitsee Tampereen maamerkki, 168 metriä korkea Näsinneula sekä Särkänniemen huvipuisto. Liikkuminen keskustasta Tampereen muille alueille on tehty helpoksi laajan linja-autoverkoston avulla. Keskustasta löytyy myös Tampereen rautatieasema, ja linja-autoasemakin on aivan keskustan lähistöllä.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Keskusta, Tampere

Neliöhinta
6524 €/m²
Tampere: 4 851 €/m²
Markkinointiaika
41 vrk
Tampere: 32 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Keskusta, Tampere

Postinumeroalueella 33100, johon Keskusta kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 57.4 m².

96 % kerrostaloasuntoja4 % pientaloasuntoja
42 % omistusasujia58 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33100. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.6
Lapsiperheitä
9 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.