View of Pispala, Tampere

Asuinalueena Pispala, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Pispala, Tampere? Tutustu alueeseen

Pispala on Tampereen kaupunginosa noin 2,5 kilometrin päässä keskustasta. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Pyynikki ja Tahmela.

Pispala asuinalueena

Alun perin ilman rakennuskaava aloitettu Pispala liitettiin Tampereeseen vuonna 1937. Ennen tätä talot oli rakennettu jokseenkin sikin sokin, eikä myöskään kovin suunnitelmallisesti. Pispala on ainutkertaisten maisemallisten ominaisuuksiensa vuoksi hyvin arvokasta aluetta, johon on noussut myös runsaasti uusia, suuria omakotitaloja, joiden tieltä vaatimattomin pispalalaisrakentaminen on saanut väistyä. Alueelta löytyy kuitenkin myös vanhoja arvokkaita rakennuksia, joita on kunnostettu vuosien varrella, kuten mm. Pispan koulu sekä Virtasen- ja Vuorenmaan valtakunnat.

Millaista on asua Pispalassa Tampereella?

Pispala sijaitsee Suomen korkeimman soraharjun, Pispalanharjun (Pyynikinharju) rinteillä. Alueelle ominaista onkin jyrkkään rinteeseen sovitettu rakentamistapa. Pispala on maisemallisesti hyvin kaunista ja arvokasta aluetta, josta löytyy myös Tampereen tunnettuja nähtävyyksiä. Näistä esimerkkejä ovat mm. Pispalan portaat ja Pispalan maamerkkinä toimiva haulitorni.

Pispalassa toimii Pispalan koulu, josta löytyvät luokat 1-6. Pispala on myös tunnettu taiteilijoiden asuinalueena. Pispalan ja viereisen Tahmelan rinteillä asuu tai on asunut monia suuria tamperelaisia taiteilijoita ja kuuluisuuksia, kuten runoilija Lauri Viita, jonka kotimuseo sijaitsee alueella. Pispalassa sijaitsee myös Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna, vuonna 1906 toimintansa aloittanut Rajaportin sauna. Tampereen joukkoliikenne tarjoaa hyvät kulkuyhteydet Pispalan valtatieltä keskustaan.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Pispala, Tampere

Neliöhinta
4455 €/m²
Tampere: 4 545 €/m²
Markkinointiaika
14 vrk
Tampere: 38 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Pispala, Tampere

Postinumeroalueella 33250, johon Pispala kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 63.9 m².

64 % kerrostaloasuntoja36 % pientaloasuntoja
53 % omistusasujia47 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33250. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.8
Lapsiperheitä
18 %
Keski-ikä
40 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.