Etusivu
OstetaanAsuntomarkkinat
View of Pyynikki, Tampere

Asuinalueena Pyynikki, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Pyynikki, Tampere? Tutustu alueeseen

Pyynikki, vanhoista puutaloista ja suojellusta luontoalueesta koostuva kaupunginosa, sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa ja Pispalaa.

Pyynikki asuinalueena

Pyynikin rakennuskanta koostuu pitkälti kerrostaloista. Vanhojen puukerrostalojen rinnalla on myös korkeampia rakennuksia. Pyynikiltä löytyy myös upeita omakotitaloja, mutta pääasiassa rakennuskanta on kerrostalopainotteinen.

Pyynikki on hyvin säilynyttä, vanhaa aikaa henkivää aluetta. Myytävistä asunnoista löytyy niin historiallisia taloja, kuin nykyaikaisempia kerrostaloasuntoja. Alue houkuttelee niin lapsiperheitä kuin pariskuntia.

Millaista on asua Pyynikillä Tampereella?

Pyynikki on tunnettu maailman korkeimmasta soraharjusta, Pyynikinharjusta. Suojellulta alueelta löytyy hyvät ulkoilumahdollisuudet ja kauniit maisemat. Kauniita maisemia pääsee ihailemaan vuonna 1929 valmistuneesta, 26 metriä korkeasta Pyynikin näkötornista. Pyynikin näkötornin yhteydessä on myös legendaarinen Pyynikin munkkikahvila. Harjun eteläpuolella sijaitsevan Pyhäjärven rannassa on uimaranta, sekä pyörivästä katsomostaan tunnettu Pyynikin kesäteatteri. Harjun pohjoispuolelta löytyy urheilun ystäville Pyynikin urheilukenttä, joka kesäisin tarjoaa mahdollisuudet yleisurheiluun sekä jalkapalloon. Samalla paikalla on urheiltu aina 1900-luvun alusta lähtien ja kentällä on tehty myös maailmanennätyksiä. Talvisin kentälle jäädytetään luistinrata. Pyynikiltä on kävelymatka Tampereen keskustaan, josta löytyy kattavat palvelut.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Pyynikki, Tampere: 72 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Pyynikki, Tampere

Neliöhinta
4932 €/m²
Tampere: 4 491 €/m²
Markkinointiaika
86 vrk
Tampere: 101 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Pyynikki, Tampere

Postinumeroalueella 33230, johon Pyynikki kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 63.5 m².

97 % kerrostaloasuntoja3 % pientaloasuntoja
60 % omistusasujia40 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33230. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/media/236e2d375701822ec9f5.jpg
Talouksien keskikoko
1.7
Lapsiperheitä
13 %
Keski-ikä
46 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.