View of Ratina, Tampere

Asuinalueena Ratina, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Ratina, Tampere? Tutustu alueeseen

Tammerkosken rannalla sijaitseva Ratina on moderni kaupunginosa lähellä Tampereen keskustaa. Alueen maisemat koskelle ja Viinikanlahdelle ovat upeat ja Ratina onkin yksi Tampereen arvostetuimmista kaupunginosista.

Ratina asuinalueena

Suurin osa alueen rakennuskannasta koostuu kerrostaloista. Aikaisemmin virkistys- ja tehdasalueena toiminut Ratinanranta on muuttunut joenvarren tiheäksi kerrostaloalueeksi. Uudistusrakentaminen aloitettiin vuonna 2008, joten Ratinanranta on hyvin moderni asuinalue.

Millaista on asua Ratinassa Tampereella?

Ratinan asukkaille palvelut ovat lähellä, kävelymatkan päässä. Kauppakeskus Koskikeskus tarjoaa monen alan erikoisliikkeet sekä ravintolat. Ratinaan on auennut myös uusi kauppakeskus, josta löytyy päivittäistavarakaupat sekä joukko erikoisliikkeitä.

Ratinassa sijaitsee Tampereen stadion, johon mahtuu noin 16 000 henkeä. Stadionilla järjestetään niin urheilutapahtumia kuin konserttejakin eli viihdykettä löytyy sekä urheilun että musiikin ystäville. Tammerkosken alue on hyvin kaunista seutua ja monista Ratinan asunnoista aukeaakin upea näköala Tammerkoskeen sekä Viinikanlahdelle. Talojen rantaan on rakennettu laitureita ja kävelyteitä. Laitureilla on mukava nauttia auringonpaisteesta kuumina kesäpäivinä. Ratinan alueelta on hyvät kulkuyhteydet niin kaupungin sisällä kuin Tampere-Helsinki moottoritiellekin. Kaupunginosassa sijaitsee myös linja-autoasema.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Ratina, Tampere

Neliöhinta
6558 €/m²
Tampere: 4 521 €/m²
Markkinointiaika
10 vrk
Tampere: 64 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Ratina, Tampere

Postinumeroalueella 33100, johon Ratina kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 57.4 m².

96 % kerrostaloasuntoja4 % pientaloasuntoja
42 % omistusasujia58 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33100. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.6
Lapsiperheitä
9 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.