View of Tammela, Tampere

Asuinalueena Tammela, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Tammela, Tampere? Tutustu alueeseen

Tammela on yksi Tampereen keskustan isoimmista kaupunginosista. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Kaleva ja Armonkallio.

Tammela asuinalueena

Tammelan rakennettu ympäristö koostuu monen aikakauden ja monen tyylisuunnan rakennuksista, joista valtaosa on kerrostaloja. Myös komeat teollisuusrakennukset kuuluvat Tammelan katukuvaan. Aikanaan Tammelassa toimineen Aaltosen kenkätehtaan tilat saneerattiin asunnoiksi 1990-luvulla ja tehtaan työntekijöiden asuintaloksi rakennettu Pikilinna on myös yksi Tammelan kuuluisista asuinrakennuksista. Alueelta löytyy myös vuoden 1990 asuntomessuille rakennettu Suomen ensimmäinen teräsrunkoinen kerrostalo, joka erottuu selkeästi alueen katukuvassa. Tammelan itäosista löytyy vielä jäänteitä vanhasta Puu-Tammelasta, joka koki sotien aikaan suurta tuhoa. Monipuolinen ja laajentuva Tammela tarjoaa hyvän asuinympäristön keskustan läheisyydestä.

Asuinalue houkuttelee nuoria sijaintinsa ja tarjontansa puolesta. Puu-Tammelassa asuu lähinnä lapsiperheitä ja vanhempia asukkaita.

Millaista on asua Tammelassa Tampereella?

Noin 6 000 asukkaan Tammela on viihtyisä ja kehittyvä kaupunginosa aivan Tampereen ydinkeskustan läheisyydessä. Tammelan tunnetuin paikka on Tammelantori. Se on Tampereen tärkein ja ainoa ympärivuotisessa päivittäisessä käytössä oleva kauppatori. Keskustan palvelut ovat Tammelan asukkaille kävelymatkan päässä, mutta myös Tammelasta löytyy päivittäistavarakauppoja. Tammelasta löytyy myös paljon ruokapaikkoja. Tammelantorilta löytyy ruokaa aina kalaravintolasta Tapolan perinteiseen mustaan makkaraan. Tammelasta löytyy lisäksi myös monipuolinen kahvila- ja ravintolatarjonta.

Tammelasta löytyy myös Tammelan stadion, joka tarjoaa penkkiurheilijoille jalkapalloviihdettä aina Suomen korkeimmalta sarjatasolta. Kulttuurin ystäville viihdettä tarjoaa Tampere-talo. Myös teatterit löytyvät kävelymatkan päästä, Tampereen keskustasta. Tammela sijaitsee myös hyvien kulkuyhteyksien varrella. Toimiva joukkoliikenne tarjoaa helpon tavan liikkua kaupungin sisällä ja rautatieasema on kävelyetäisyydellä.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Tammela, Tampere

Neliöhinta
6148 €/m²
Tampere: 4 656 €/m²
Markkinointiaika
48 vrk
Tampere: 42 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Tammela, Tampere

Postinumeroalueella 33500, johon Tammela kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 55.1 m².

94 % kerrostaloasuntoja6 % pientaloasuntoja
42 % omistusasujia58 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33500. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.5
Lapsiperheitä
10 %
Keski-ikä
44 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.