View of Tampella, Tampere

Asuinalueena Tampella, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Tampella, Tampere? Tutustu alueeseen

Tampellan kaupunginosa sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustan lähellä. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Armonkallio ja Juhannuskylä.

Tampella asuinalueena

Tampella on kerrostaloista koostuva asuinalue, jonka vanhojen rakennusten rinnalle on rakennettu uusia taloja uuden asemakaavan hyväksymisen jälkeen 90-luvun lopussa ja 2000-luvulla. Tampellan upeat kerrostalot tarjoavat asuntoja niin sijoittajille kuin aktiivisille perheille keskustan lähettyviltä rauhallisessa asuinmiljöössä. Tampellan vanhoja tehdas- ja toimistorakennuksia on myös saneerattu sairaala- ja toimistotiloiksi.

Millaista on asua Tampellassa?

Tampella on kaupunginosa Tammerkosken rannassa, lähellä Näsijärveä. Alue on saanut nimensä alueella ennen toimineen Oy Tampella Ab:n mukaan. Vaikeuksiin ajautunut yritys siirtyi pois alueelta 1980- ja 90-lukujen taitteessa ja alue kaavoitettiin asuinalueeksi. Palvelut tampellalaisille tarjoaa alueen vieressä sijaitseva Tampereen keskusta, josta löytyvät niin ravintolat kuin erikoisliikkeetkin. Kulttuurin ystäville keskustan alueella sijaitsevien konserttisalien ja teattereiden esitykset tarjoavat monipuolista viihdettä. Tampellan alueella sijaitsee museokeskus Vapriikki. Tammerkosken rannalla sijaitsevasta museokeskuksesta löytyy nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Vapriikin ohjelmistossa on aina yli 10 näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta luonnontieteisiin. Vapriikin yhteydessä on myös mm. Tampereen luonnontieteellinen museo sekä Suomen jääkiekkomuseo.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Tampella, Tampere: 176 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Tampella, Tampere

Neliöhinta
6677 €/m²
Tampere: 4 177 €/m²
Markkinointiaika
221 vrk
Tampere: 92 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Tampella, Tampere

Postinumeroalueella 33100, johon Tampella kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 56.5 m².

96 % kerrostaloasuntoja4 % pientaloasuntoja
41 % omistusasujia59 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33100. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/media/236e2d375701822ec9f5.jpg
Talouksien keskikoko
1.5
Lapsiperheitä
8 %
Keski-ikä
42 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.