View of Tornio

Asuinalueena Tornio

Onko haaveissasi asunto alueelta Tornio? Tutustu alueeseen

Tornio sijaitsee Lapin maakunnassa ja siellä asuu noin 22 000 ihmistä. Kaupungin pinta-ala on 1 348,83 km² . Tornio oli Suomen pohjoisin kaupunki siihen asti kunnes Rovaniemen kuntamuoto vaihtui kaupungiksi vuonna 1960. Torniossa on upea jokimaisema, sillä kaupungissa virtaa Euroopan pisin vapaana virtaava joki eli Tornionjoki. Tornion keskusta on nimeltään Suensaari, jonka lisäksi kaupungissa on useita muita kaupunginosia ja kyliä.

Tornion asuinalueet

Torniossa on monipuolinen valikoima erilaisia asuntoja. Keskusta-asumiseen löytyy vanhempia kerrostaloasuntoja, mutta myös vielä rakenteilla olevia uudisasuntoja. Uuden keskustakolmion hinnat liikkuvat 200 000 – 300 000 euron tietämissä. Tornion eri kaupunginosissa ja kylissä on tarjolla myös rivitaloasumista ja omakotitaloja, joiden hinnat alkavat noin 50 000 eurosta ylöspäin.

Millaista on asua Torniossa?

Tornio on teollisuuskaupunki, jossa toimii Outokummun ruostumatonta terästä valmistava Tornion terästehdas. Tehdas on alueella merkittävä työllistäjä, jonka ansiosta Torpin teollisuusalueelle on noussut paljon metalli- ja konepajatoimintaa. Torniossa on myös monipuoliset liikenneyhteydet. Kaupungista löytyy satama, lentoasema ja juna-asema. Vapaa-ajan viettoon kaupunki tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia, kuten monipuolisia liikuntapalveluja ja museoita, sekä muun muassa lasten liikennepuiston ja kauppakeskuksen.

Lue lisää

Tornio: 210 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Tornio

Neliöhinta
1232 €/m²
Markkinointiaika
158 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.