Kerrostalo | 5h, k, eteinen, kph / wc, kaksi sisäänkäyntiä

Lönnrotinkatu 38, Kamppi, Helsinki

Hinta

995 000 €

Koko

127,5 m²

Vuosi

1926

Erinomainen yhtiö loistavalla sijainnilla Kampin merellisellä laidalla. Lähes 100-vuotiaassa yhtiössä on myynnissä ylimmän kerroksen läpitalon koti. Tälle asunnolle on leimallista korkeat huoneet, osittain alkuperäiset lautalattiat sekä peiliovet. Huoneisto on erikokoisten ikkunoiden ja kapean rungon ansiosta valoisa. Täältä näkyy taivasta sekä viereisten rakennusten monenväriset katot. Huoneistossa on päämakuuhuoneen lisäksi kolme erikokoista makuu- tai työhuonetta, jotka on sijoitettu eri puolille asuntoa. Rakentamisajalle tyypillisesti säilytystilaa on useissa alkuperäisissä peiliovisissa komeroissa. Lisäksi asunnossa on entinen alkovi sisutettu vaatehuoneeksi. Keittiöön on oma sisäänkäynti. Siellä on myös alkuperäinen puuhella, jonka hormisto vaatii kunnostamista. Tilavassa keittiössä on runsaasti kaappeja sekä lasku- ja työskentelytilaa. Kylpyhuone on uusittu muutama vuosi sitten perinteisen putkiremontin yhteydessä. Yhtiössä on asukkaiden käytössä sisäpihalla pihatasossa sijaitseva viehättävä saunaosasto, jonka voi varata ilman sitoutumista vakinaisiin vuoroihin. Sisäpihan toisella puolella on ylös rakennettu tilava aurinkoterassi, joka kutsuu erityisesti kesäpäivinä grillaamaan ja oleskelemaan. Hietalahden halli ja tori sekä kehittyvä Telakkaranta ovat molemmat kävelymatkan päässä. Varaa oma esittelyaikasi!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
1366091
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
5h, k, eteinen, kph / wc, kaksi sisäänkäyntiä
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
127,5 m²
Kokonaispinta-ala
127,5 m²
Kerrokset
7/7
Rakennusvuosi
1926
Vapautuminen
Viimeistään 1 kk:n kuluttua kaupanteon jälkeen

Hinta

Myyntihinta

907 610,32 €

Velkaosuus

87 389,68 €

Velaton hinta

995 000,00 €

Neliöhinta

7 803,92 €/m²

Vastike

Hoitovastike

637,50 € / kk

Pääomavastike

1 045,50 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

1 683,00 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

15,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Saunavuoro 4 e/h, ei saunavuoroja.
Vesimaksu: Vesiennakko 15 e/hlö/kk

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
  • Taloyhtiössä on sauna
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kiinteät valaisimet, verhotangot, sälekaihtimet
Tehdyt remontit
Seinät on maalattu ja katot kunnostettu ja maalattu kahtaa tilaa lukuunottamatta.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Seinät on maalattu ja katot kunnostettu ja maalattu kahtaa tilaa lukuunottamatta.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Tiili
Keittiön kuvaus
Jääkaappi/pakastin, uuni, astianpesukone, keraaminen liesi, liesituuletin/ aktiivihiilisuodatin, kaapistot, kiinteät valaisimet, puulämmitteinen liesi/uuni (käyttökiellossa johtuen savuhormin huonosta kunnosta).
Lattiamateriaalit: Laminaatti
Seinämateriaalit: Maalattu
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuone: suihku, taittuva suihkuseinä, peilikaappi, kylpyhuonekaapisto, pesukoneliitäntä, kiinteät valaisimet, lattialämmitys (suora sähkö), kiinteät valaisimet, wc-istuin, käsienpesuallas, käsisuihku,
Seinämateriaali: Laatta
Lattiamateriaali: Laatta
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: Lautalattia
Seinämateriaalit: Maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Päämakuuhuoneen yhteyessä vaatehuone.
Lattiamateriaalit: Parketti, lautalattia, kokolattiamatto (irrotettava)
Seinämateriaalit: Maalattu, lasikuitutapetti
Säilytystilojen kuvaus
Vaatehuone, kaapistot, kellarikomero
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi, Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
YYK 18.4.2018 huoneistojen 23-28 osakkeenomistajat vaativat heiltä perittävien yhtiövastikkeiden alentamista ("hyvitys") sen johdosta, että osakkeenomistajien huoneistoissa 23-28 aiemmin tehdyt kunnostustyöt ovat väitetysti As Oy lain 6 luvun 32 §:ssä tarkoitetulla tavalla vähentäneet asunto-osakeyhtiön linjasaneerauskustannuksia. Osakkeenomistajien vaatimus hylättiin yhtiökokouksessa, minkä seurauksena ko. osakkaat nostivat yhtiökokouspäätöstä koskevan kanteen Helsingin käräjäoikeudessa. Samassa yhteydessä asunto-osakeyhtiö nosti em. osakkaita vastaan vastakanteen koskien maksamattomia ja erääntyneitä vastikerästejä. Huoneiston 26 osalta asia ratkaistiin lopullisesti käräjäoikeuden 15.6.2020 asiassa antamalla tuomiolla, jonka mukaisesti kanne ko. kantajan osalta hylättiin. 15.6.2020 allekirjoitetun sovintosopimuksen mukaan em. sitoo myös huoneistoon 26 kohdistuvien asunto-osakkeiden myöhempää omistajaa. Muilta osin (23-25 ja 27-28) asia ratkaistiin ensivaiheessa Helsingin käräjäoikeuden 19.5.2021 asiassa antamalla tuomiolla. Asunto-osakeyhtiö velvoitettiin käräjäoikeuden tuomiolla maksamaan huoneistojen 23-25 ja 27-28 omistajille hyvitystä yhteensä noin 200 000 euroa lisättynä oikeudenkäyntikuluilla. Käjäoikeus hylkäsi asunto-osakeyhtiön vastikerästejä koskevan vastakanteen. Asunto-osakeyhtiö on hakenut konaisuudessaan em. käräjäoikeuden tuomioon muutosta Helsingin hovioikeudelta. Valituskirjelmä on toimitettu Helsingin hovioikeudelle 18.6.2021. Asia on vireillä Helsingin hovioikeudessa. Hovioikeuden istunto asiassa on pidetty 5.9.2023, hovoikeuden päätöstä odotetaan saapuvaksi loppuvuonna 2023. Yhtiökokous 2020 päätti 50 000 e limiittilainan ottamisen meneillään olleen riita-asian mahdollisten kustannusten kattamiseksi sekä pantata tarvittaessa yhtiön panttikirjoja tarpeellinen määrä limiittitilin vakuudeksi.
2022 tehtiin ikkuna- ja vesikaton 2-vuotistakuukorjaukset. Ikkunaurakan osalta havaittiin laajoja puutteita maalaustyön osalta (mm. maalin hilseily), maaleista ja pohjusteista tehtiin myös maalivalmistajan laboratoriokokeet. Kokeissa havaittiin selkeitä puutteita tehtyjen maalausten osalta, suhteessa mm. työselostukseen. Urakoitsija on tehnyt kaikki korjaukset 2022 omalla kustannuksellaan ja myöntänyt taloyhtiölle uuden 2-vuoden takuu ajan.
Huoneistoilla 23 ja 24 on asuntoihin liittyvien piha-alueiden käyttöoikeus ja kunnossapitovastuu.
Hallituksella valtuudet periä tai olla perimättä kahden kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet.
Huoneistoille kuuluu yksi kellarikomero.
Ostajalle aiheutuvat kustannukset: Ei tiedossa olevia. Yhtiöllä on tililuotto 25 000 euroa, josta on käytetty 0 euroa (per 30.6.2023).
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus yhtiöllä kaksi (2) viikkoa siitä, kun osakkeen siirtymisestä ilmoitettiin yhtiölle, lunastusoikeus osakkailla kaksi (2) viikkoa siitä, kun osakkeen siirtymisestä ilmoitettiin yhtiölle
Tehdyt remontit
2019 Ulompien ikkunoiden ja karin välitilan kunnostus ja maalaaminen. Vesikaton jiiriosan jakattopellin osittainen uusiminen. 2018 Ikkunoiden kuntotutkimus. 2017-2016: Linjasaneeraus, vesijohtojen ja viemäreiden uusiminen, kylpyhuoneiden uusiminen, sähkö- ja teleteknisten töiden uusiminen ja IV-hormien sukitus. Lämmönvaihtimen uusimine ja lämm-järj perussäätö. Kellarin varastokomeroiden uusiminen. Kaasuverkon uusiminen. Talopesulan ja saunan rakentaminen. 2016-2015 Linjasaneerauksen suunnittelu. 2010 Pihan asfaltointi. 2009 Pihaviemärit. 2008 Talonmiehen asunnon peruskorjaus. 2007 Kattoterassi. Pihaseinät, roskakatos, pyörävarasto. 2006 Sisäpihasiiven putkistosaneeraus. 2005 Kattomaalaus. 2004 Vesi- ja viemärikuntotutkimus. 2000 Katujulkisivu. 1997 Kaukolämpölaitteet. 1995 Parvekkeet. 1994 Kellari. 1992 Piha. 1983 Porrashuone.
Tulevat remontit
2023 Lämmönjakohuoneen IV- ja hulevesiongelman lisäsuunnittelu. Hovioikeuden riita-asian käsittely. 2024 Lönnrotinkadun 36 vastaisen päätyjulkisivun pinnoitekorjaukset, lämmönjakohuoneen IV- ja hulevesikorjausurakka. Pyöräkellarin matalan osan kunnostus. 2025 Katon kuntotutkinus. 2026 Hissin perusparannussuunnittelu. 2027 Ei merkittäviä korjauksia.
Energialuokka
F2015
Tontin koko
959 m²
Tontin omistus
Oma

Asunto-osakeyhtiö Antinkatu 38

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Ressun peruskoulu (n. 0.6 km), Ruoholahden ala-aste (n. 0.6 km), Helsingin eurooppalainen koulu (n. 0.75 km), Helsinki International School (n. 0.85 km)
Ruokakaupat: S-Market Bulevardi (n. 0.35 km), Alepa Ruoholahdenkatu (n. 0.45 km)
Lähipalvelut: Apteekki, Alko (n. 0.3 km), Hietalahden tori ja halli (n. 0.2 km)
Päiväkodit: Useita erikielisiä alueella (n. 0.2 km)
Liikenneyhteydet
www.hsl.fi: raitiovaunu (n. 0.2 km)
www.hsl.fi: metro (n. 0.9 km)

Tiedustelut
Anna Iskala, LKV, KiAT, puh/WA 0405116434 tai anna.iskala@km.fi (myös iltaisin ja la-su)

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Kamppi, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Anna Iskala

kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT

Kiinteistömaailma Helsinki Etu-Töölö | Adream Kantakaupungin Kodit Oy

Kiinteistömaailma Helsinki Etu-Töölö | Adream Kantakaupungin Kodit Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.