Sp-Koti | Keyhouse Oy, Nokia

Omakotitalo | 3-4 mh, oh, k, ph, pukuh, s, 2wc, p, AT

Loutunkatu 16, Huikas, Tampere

Hinta

249 000 €

Koko

138 / 175,5 m²

Vuosi

1959

HISTORIAN HAVINAA PERUSKORJAUKSIA KOKENEESSA KIINTEISTÖSSÄ ________________________________________________________________________________ 1700- luvulta aina 1900- luvulle asti Huikkaalla toimi matkalaisten levähdyspaikkana kestikievari, mutta muutoin aluetta rytmittivät viljavat pellot ja tiheät metsät. Asuinalue sai nimensä alkujaan Suur-Pirkkalan pitäjän Takahuhdin kylään kuuluneesta Huikkaan talosta. Omakotitalojen rakentajat saapuivat paikalle 1940- ja 1950- lukujen taitteessa ja pientalovaltaisuus on alueelle edelleen ominaista. Nykyään Huikkaan rauhallisen pientä taajamaa ympäröi lukuisa määrä vehreitä puistoja kuten Pekanpuisto, Jukolanpuisto, Mesopotami, Kievarinpuisto ja Varsanpuisto, ja joka puolella kulkee pyöräteitä läpi niittyjen, lähteepä sitten mihin ilmansuuntaan tahansa. Mutta eipäs unohdeta mainita myöskään lähistöltä löytyvää Alasjärven uimarantaa ja sen 200 metriä pitkää rantaviivaa, sillä kesä 2024 saapuu ihanan pian! Luonnonläheisyydestään huolimatta alue on aivan kaupungin tarjoamien palveluiden äärellä; Jankan Lidl, Kalevan liikekeskus ja Kauppakeskus Kale - ja nykyään myös ratikkapysäkki - ovat vain lyhyen välimatkan päässä. Myyntiin avattu ryhdikäs, tiilivuorattu kiinteistö on vuosikymmenten ajan säilynyt saman suvun omistuksessa, ja sen vehreällä peräti 1288 neliön pihamaalla ovat telmineet lapset ja lapsenlapset runsaita omena- ja marjasatoja napostellen. Viimeisen vuosikymmenen aikana kiinteistöön on tehty useita tärkeitä peruskorjauksia, käyttövesiputket on uusittu ja viemärit sukitettu. Myös tiilikate on vaihdettu vuonna 2006 joten teknistä käyttöikää on vielä monta vuosikymmentä jäljellä. Öljylämmityksestä siirryttiin ilma-vesilämpöpumppuun v. 2022, jolloin öljykattila purettiin pois. Tällä hetkellä kiinteistöllä ei ole tulisijoja lukuunottamatta saunan puukiuasta, mutta hormit on nuohottu vuosittain. Rakennusaikakaudelle tyypillisesti rakennusluvan saamisen edellytyksenä oli yläkertaan rakennettava keittiö, sillä sodanjälkeisen asuntopulan vallitessa yläkerran tilat velvoitettiin vuokraamaan. Niin tässäkin tapauksessa. Sisäremontin yhteydessä sinulla on hyvä mahdollisuus hyödyntää olemassa olevaa vesipistettä ja viemäröintiä haluamallasi tavalla, vaikka päätyisitkin purkamaan kakkoskeittiön. Ehkäpä suunnittelet siihen neljännen makuuhuoneen jälkikasvullesi? Kiinteistönvälittäjänä kuulen liian usein arvosteluja pieniksi suunnitelluista oleskelutiloista, mutta 38 m2:n olohuone ruokailutiloineen tulee varmasti yllättämään sinut positiivisesti. Kellarikerros on todellinen harrastajan unelma autotalleineen ja työ/ säilytystiloineen! Tervetuloa, tule tutustumaan tähän historiaa tulvivaan sympaattiseen kiinteistöön! Susanna Manninen Laillistettu kiinteistönvälittäjä 041 528 5023 susanna.manninen@spkoti.fi Kotisi hinta-arviot ja kilpailukykyiset välitystarjoukset yli 20 vuoden asuntokauppakokemuksella. Tervetuloa asiakkaakseni!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
20219700
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3-4 mh, oh, k, ph, pukuh, s, 2wc, p, AT
Asuintilojen pinta-ala
138 m²
Muiden tilojen pinta-ala
37,5 m²
Kokonaispinta-ala
175,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Rakennuksen alat otettu rakennuslupakuvista joiden pinta-alamittaus ei vastaa nykystandardien mukaan tehtyä pinta-alamittausta. Ilmoitetut pinta-alat voivat olla siis suurempia tai pienempiä. Kiinteistöä ei ole hinnoiteltu pinta-alan mukaan.
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1959
Käyttöönottovuosi
1959
Vapautuminen
Muu ehto: 1 kk kaupanteosta

Hinta

Myyntihinta

249 000,00 €

Velaton hinta

249 000,00 €

Muut maksut

Puhtaanapito

30,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Kiinteistövero n. 250 € (vuonna 2024). Puhtaanapito n. 30 €/ kk riippuen jäteastioiden tyhjennyskerroista. Talous- ja jätevesimaksut palveluntuottajan hinnaston ja kulutuksen mukaan. Hulevesimaksut noin 75 €/v. Ilma-vesilämpöpumpun käyttämä sähkö ja taloussähkö ollut noin 15 000 kWt/v. perhekohtaisen kulutuksen mukaan (keskimääräiset sisälämpötilat: keskikrs. + 18, yläkrt. + 15).

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tehdyt remontit
Tiilikate vaihdettu v. 2006. Käyttövesiputket v. 2014. Viemärien sukitus v. 2016. Siirtyminen öljylämmityksestä ilma-vesilämpöpumppuun v. 2022, jolloin öljykattila purettu pois. Hormit nuohottu vuosittain.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Ei
  • 01.01.2016 voimaan tulleen asbestilain mukaisesti ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee ennen remonttiin ryhtymistä varmistua, sisältääkö purettavat rakenteet asbestia tai muita haitta-aineita.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
ilma-vesilämpökattila, ILP
ilma-vesilämpöpumppu vuodelta 2022
Tulisija
tällä hetkellä ei tulisijoja
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: puu, tiili
Rakennusmateriaali: lautarakenne, puurunko ja purutäyte. Ulkopinnassa tiilivuoraus ja rappaus.
Keittiön kuvaus
Alakerran keittiö: Kiintokalusteet. Välitilaseinä: laatta. Työtasot: laminaatti. Kodinkoneet: jääkaappi/ viileä, astianpesukone, sähköliesi, liesituuletin. Yläkerran keittiö: kutakuinkin alkuperäisessä kunnossaan.
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinät: laatta. Lattia: laatta.
Saunan kuvaus
Seinä: puupaneeli. Lattia: laatta.
Puukiuas
Säilytystilojen kuvaus
vaatehuone, makuuhuoneiden kiintokalusteet, lapetilat, kellarikerroksen säilytystilat
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Tiili
Kattomateriaalin kuvaus
tiilikate

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Tampere toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Vuokra
Kiinteistötunnus
837-6-4912-8-L1
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
1 288 m²
Lisätietoja tontista
Vuokrasopimus uusittu 26.4.2012. Tontinvuokra maksetaan neljässä yhtä suuressa erässä vuoden aikana.
Kaavoitustiedot
Kiinteistöllä sitova tonttijako. Lisätiedot kaavoituksesta: Tampereen kaupunki, Palvelupiste Frenckell p. 041 7308 168
Kaavoitustilanne
Yleiskaava, Asemakaava
Rakennukset
huvimaja
Tontin vuokraaja
Tampereen kaupunki
Vuokrasopimus päättyy
29.04.2062
Tontin vuokra
3 294,52 € / vuosi
Palvelut
Muut palvelut: Prisma keskuksen ja kauppakeskus Kalen kattavat palvelut n. 1,7 km. Tampereen keskusta n. 4 km. Irjalan päiväkoti ja koulu n. 600 m. Takahuhdin koulu 1,1 km. Alasjärven uimaranta n. 2 km.
Pihan kuvaus
Tasainen, laaja nurmitontti jossa mm. huvimaja ja 2- puoleinen pihakeinu. Tuottavaa hyötypuutarhaa mm. 4 punaviinimarjapensasta, karviaismarjapensas, vadelmapensaita, raparperia, 3 omenapuuta, 1 talviomenapuu, 1 luumupuu.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Tampere

Asuinalueena Huikas, Tampere

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Manninen Susanna

Osakas, Kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT, kaupanvahvistaja

Sp-Koti | Keyhouse Oy, Nokia

Sp-Koti | Keyhouse Oy, Nokia

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.