Kerrostalo | 6h + aula + k + 5kph / wc + khh + s (yhtiöj. mukaan 6h + k)

Kruunuvuorenkatu 5, Katajanokka, Helsinki

Hinta

2 350 000 €

Koko

237 m²

Vuosi

1897

Uniikki arvoasunto Katajanokalla - Eleganttia asumista historiallisessa ympäristössä Tervetuloa tutustumaan tähän ainutlaatuiseen vuonna 2020 ammattitaidolla remontoituun arvoasuntoon Helsingin Katajanokalle, Kastanjan kortteliin. Tämä 237 m²:n huoneisto sijaitsee vuonna 1897 valmistuneen rakennuksen, Kontion, toisessa kerroksessa. Rappukäytävän restauroidut alkuperäismaalaukset ja koristeelliset porraskaiteet viestivät talon ainutlaatuisuutta. Laadukkaasti toteutetussa remontissa on pyritty kunnioittamaan rakennuksen historiaa ja onnistuttu säilyttämään asunnon alkuperäinen arvokkuus. Tämän lapsiperheelle suunnitellun kodin upeat koristeelliset kakluunit, lähes 4 metrin huonekorkeus, keittiön alkuperäinen puukatto ja puolipaneelit, sekä massiivinen herringbone tammilattia huokuvat historiaa, kun onnistuneena vastapainona moderni keittiö saarekkeineen ja kodinkoneineen tuovat nykyaikaista käytännöllisyyttä ja viihtyisyyttä. Erittäin käytännöllinen pohjaratkaisu takaa sen, että huoneisto soveltuu kaikenlaisiin elämäntilanteisiin ja sopii myös edustusasunnoksi. Huoneistossa on näyttävä sisääntuloaula, suuri olohuone, takkahuone, erillinen keittiö, kodinhoitohuone sekä neljä makuuhuonetta, joissa on runsaasti tilaa ja säilytysratkaisuja. Jokaisessa makuuhuoneessa on myös oma kylpyhuone-wc yhdistelmä. Saunallinen pääkylpyhuone tummanharmailla laatoillaan ja mustilla yksityiskohdillaan saa ajatukset pois arjesta. Saunassa voit valita haluatko nauttia perinteisistä löylyistä, infrapunasaunan lämmöstä vai niiden yhdistelmästä. Tällaista perhe-elämää tukevaa luksusta ei ole kantakaupungissa nähty. Harri Kumpulaisen suunnittelema monipuolisesti säädettävä valaistus laadukkaine valaisimineen luo upean tunnelman ja katon koristelistat ja -rosetit viimeistelevät koko kodin ilmeen. Valaistuksen ohjaus on toteutettu kodinohjausjärjestelmällä. Tämä ainutlaatuinen koti edustaa arvokasta asumista yhdistettynä historialliseen ympäristöön ja moderniin mukavuuteen, sekä tarjoaa loistavan mahdollisuuden asua Katajanokan rauhallisella jugend-alueella palveluiden vieressä. Ota yhteyttä ja varaa oma esittelyaikasi. Tarmo Wuolab 044 0807630 Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT, Partner tarmo@bo.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
20415586
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
6h + aula + k + 5kph / wc + khh + s (yhtiöj. mukaan 6h + k)
Asuintilojen pinta-ala
237 m²
Kokonaispinta-ala
237 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
2/4
Rakennusvuosi
1897
Käyttöönottovuosi
1897
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

2 200 641,94 €

Velkaosuus

149 358,06 €

Velaton hinta

2 350 000,00 €

Neliöhinta

9 915,61 €/m²

Vastike

Hoitovastike

1 540,50 € / kk

Pääomavastike

1 183,99 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

2 724,49 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksuennakko 30 €/hlö/kk (vesimaksut tasataan puolivuosittain), autopaikkavuokra 100 €/kk. Käyttösähkö kulutuksen/oman sähkösopimuksen mukaisesti. Kotivakuutusmaksut omien sopimusehtojen mukaisesti. Varainsiirtovero 1,5 % velattomasta kauppahinnasta. Hallitukselle on myönnetty valtuudet periä tai jättää perimättä enintään kahden kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet. Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Tilava eteisaula, jonka katossa kiertää koristeelliset kipsilistat. Epäsuora valaistus sekä Delta Lightin kiinteät Spy-valaisimet ja kattorosetit kruunaavat kokonaisuuden. Säilytystilat: Kaapistot, erillinen vaatehuone, yhteisissä tiloissa sijaitseva iso kellarivarasto.
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Kohteen lisätiedot
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus osakkailla 30 päivää
Tehdyt remontit
Koko huoneiston remontti.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Huoneisto on erinomaisessa kunnossa.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, tiili
Keittiön kuvaus
Sisäpihan puolella sijaitseva keittiö on remontoitu vanhaa kunnioittaen. Loistavalla suunnittelulla sinne on saatu mahtumaan runsaasti lasku- ja säilytystilaa. Keittiön modernit kaapistot (Noblessa) ja saareke yhdistettynä keittiön alkuperäiseen koristeelliseen puukattoon ja vihreään kakluuniin luovat tunnelmaa, jota löytyy harvasta kaupunkikodista. Laitteet ja varusteet: induktiotaso integroidulla liesituulettimella, mikroaalto/höyryuuni, erillisuuni, astianpesukone (integroitu), 2 allasta, jääkaappi ja pakastin (integroidut) Työtasot: laadukas Cosentinon Dekton (Glacier) -kivitaso, joka soveltuu ronskimmankin kokin keittiöön, sillä se hylkii tahroja, ei naarmuunnu ja kestää kuumat astiat reagoimatta mitenkään. Lattia: 30 mm tammiparketti, joka on ladottu kalanruotokuvioon. Seinät: alkuperäiset puolipaneelit, jotka on kunnostettu ja maalattu remontin yhteydessä raikkaan valkoiseksi.
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Makuuhuoneiden yhteydessä olevien en suite -kylpyhuoneiden (4) varustus: wc-istuin, pesuallas, pesuallashana ja sadesuihku (Tapwell), kylpyhuonekaapisto, peili, kääntyvät lasiset suihkuseinät (Hietakari/Sandriff), kiinteät valaisimet, lattiakaivot. Materiaalit: italialaisen Terratinta-groupin seinä-ja lattialaatat. Yhteensä 5 kylphuonetta.
WC-tilojen kuvaus
Eteisaulan ja takkahuoneen yhteydessä olevien erillisten wc-tilojen varustus: wc-istuin, pesuallas ja -hana, peili, kiinteät valaisimet, lattiakaivo. Takkahuoneen yhteydessä olevassa wc:ssä myös allaskaappi. Materiaalit: italialaisen Terratinta-groupin seinä- ja lattialaatat.
Seinämateriaalit: kaakeli
Lattiamateriaalit: laatta
Saunan kuvaus
Tunnelmallinen oma sauna. Sähkökiuas sekä infrapunapaneelit. Kaksi sadesuihkua (Tapwell). Materiaalit: italialaisen Terratinta-groupin seinä- ja lattialaatat, puupaneelit.
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: puu
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kompaktin, mutta toimivan kodinhoitohuoneen varustus: kaapistot, pesukoneliitäntä, pesuallas ja -hana, lattiakaivo, pyykkinaru. Materiaalit: italialaisen Terratinta-groupin seinä- ja lattialaatat
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Olohuoneen kuvaus
Kadunpuolella sijaitsevan valoisan ja tilavan olohuoneen lattia on 30 mm tammiparkettia, joka on ladottu kalanruotokuvioon. Seinät ja katto on maalattu. Katossa on kauniit koristeelliset kattolistat ja -rosetit. Epäsuoravalaistus sekä kiinteät valaisimet (Delta Light).
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneista kolme sijaitsee sisäpihan puolella, yksi kadunpuolella. Jokaisen makuuhuoneen yhteydessä on oma kylpyhuone ja wc sekä runsaasti säilytystilaa. Muuta huomioitavaa: isoimpaan, sisäpihan puolella sijaitsevaan makuuhuoneeseen voi avata erillisen sisäänkäynnin. Lattia: 30 mm tammiparketti, joka on ladottu kalanruotokuvioon.
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Jari Laurila, Isännöinti Luotsi Oy, Elielinaukio 5 B00100 Helsinki, p. 010 207 5317.
Huolto
Kiinteistöhuolto Määttä Oy, Kruunuvuorenkatu 9, 00160 Helsinki, p. 040 5922997
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi, Vinttikomero, Kellarikomero, Urheiluvälinevarasto
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Kts. yhtiöjärjestys 17§.
Muuta: Taloyhtiön ulko-ovessa on ovisummeri, johon on asunnosta videokamerayhteys ja lukko, jolla voi avata ulko-oven.

YJ 15§: Yhtiö vastaa kustannuksellaan kutakin asuntoa kohti yhden alkuperäisen savuhormin kunnostuksesta ja kunnossapidosta siten, että hormia voidaan käyttää alkuperäisen kakluunin tai muun tulisijan savuhormina. Tulisijan kunnossapidosta vastaa osakkeenomistaja kustannuksellaan. Yhtiön suostumuksella osakkeenomistajalla on oikeus ottaa savuhormina käyttöön useampiakin alkuperäisiä savuhormeja. Lisähormien kunnossapidosta vastaa osakkeenomistajan kustannuksella yhtiö. Osakkeenomistaja on velvollinen suorittamaan yhtiölle laskun mukaan korvauksen käytössään olevien lisähormien toteutuneista korjaus- ja kunnossapitokustannuksista.

Ullakolla on rakennusoikeutta, tällä hetkellä ullakkorakentaminen ei ole vielä edennyt.
Kuntotutkimukset: Yhtiössä on tehty vuonna 2022 parvekkeiden ja julkisivujen kuntotutkimus sekä pihan ja kadun- puolisten ikkunoiden kuntoselvitys.
Taloyhtiön autopaikat

Parkkipaikkoja: 6

Tehdyt remontit
1980 -luvulla Porrashuoneen kunnostus ja maalaus
2015 Kellaritilat/ maalaus D-kellari
1981 Peltikaton uusiminen H-I -talo
1983 Sähköt
1985 Katto
1987 Lämmitysjärjestelmä
1987 Viemärit ja käyttövesilinjat (osittain)
1987 B-portaan kunnostus
1990 B-pihan kunnostus
1990 Tulisijahormit/ asunnot kunnostettu
1994 Pihajulkisivun maalaus
1997 Katujulkisivun ikkunat
2002 Katujulkisivun maalaus
2005 Ikkunat ulkomaalaus/katujulkisivu/uusiminen
2006 Ikkunoiden ulkomaalaus/pihajulkisivu/uusiminen
2008 Peltikaton maalaus (kulkusillat uusittu) H-I -talo
2009 Kuntoselvitys rakennuksen LVIS-tekniikasta
2010 Kaukolämpölaitteiden uusiminen
2010 Lämmönsiirtimien uusiminen
2010 Linjasulku-/säätöventtiilit, patteriventtiilit
2013 Savuhormien kunnostus
2013 Kiinteistön sisäpihan ja julkisivun rappauskorjauksia
2013-14 Parvekkeet/pihan puoli kunnostus
2014 B-pihan kunnostus ja salaojitus
2014 Lukituksen uusiminen
2014 Tulisijahormit/asunnot kunnostettu
2015 I- ja H-rakennuksen vesikaton uusiminen
2015 B-pihan asfaltointi ja nupukivien asennus
2016 Kuntoselvitys rakennuksen LVIS
2018 LVIS-hanke/toteutussuunnittelu
2020 Yhtiön omistaman 1.krs asunnon peruskorjaus
2020-21 Vesijohtojen ja viemäreiden uusiminen
2020-21 Antenni- ja televerkosto, ovipuhelin B-D
2020-21 Ovipuhelinjärjestelmä A-porras
2020-21 Sähköpääkeskus, sähkönousut, huoneistojen ryhmätaulut
2021 Kellarikerros
Tulevat remontit
2024 - 25 Ikkunoiden kunnostus
2023 G-portaan ulko-oven uusiminen
2024 Parvekkeiden kunnostus
2024 - 25 Ullakon lisärakentaminen - ullakkorakentamisen suunnittelulle on yhtiökokouksen päätös, itse rakentamista ei vielä ole päätetty
2024 - 25 Hissien peruskorjaus ullakon lisärakentamisen yhteydessä
2026 Julkisivujen kunnostus 2024-25
2027 Porrashuoneiden kunnostus
Energialuokka
E (2018), Energiatodistus voimassa 07.02.2034.
Tontin koko
2 427 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Tiedustelut: Helsingin kaupunki; kartta.hel.fi -> aineistot -> kaavoitus ja liikennesuunnittelu. p. 09 310 1673
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Kiinteistö Oy Kontio

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Lisätietoa auton säilytyksestä
Taloyhtiön kaikki autopaikat 6 kpl ovat tällä hetkellä varattuina.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Katajanokka, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Wuolab Tarmo

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT, Partner

Bo LKV Espoo

Bo LKV Espoo

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.