Bo LKV Turku

Puutalo-osake | 3h, k, pkh, kph, s, 2 wc, var (yj:ssä 1h + k)

Pohjolankatu 5, Pohjola, Turku

Hinta

238 000 €

Koko

43 / 108 m²

Vuosi

1922

Bilmarkinkadun ja Pohjolankadun kulmaan sijoittuva puutaloyhtiö pihapiireineen hurmaa läpi vuoden, eikä tähän kotiin voi olla ihastumatta! Lämminhenkinen ja viihtyisä koti jakaa asuintilat kolmeen kerrokseen, neliöitä ollen noin reilu sata. Sisääntulokerroksessa eli keskikerroksessa sijaitsee kodin keittiö sekä olohuone. Hyvällä maulla, mutta kuitenkin talon henkeen sopien päivitetty keittiö pitää sisällään runsaasti säilytystilaa sekä upean puuhellan. Tämä ei suinkaan ole ainoa tulipesä asunnossa, sillä olohuonetta puolestaan koristaa kaunis kakluuni, jolla saakin asunnon lämpimäksi ja sähkönkulutuksen pienemmäksi. Mukavan kokoisesta olohuoneesta on käynti niin ylä- kuin alakertaankin. Yläkerrassa sijaitsee kodin makuuhuoneet, pitäen sisällään säilytystilaa kiinteiden kaapistojen muodossa. Yläkerrassa sijaitsee myös kodin toinen erillinen wc, toisen sijaitessa keskikerroksessa. Alakertaan saavuttaessa, pukuhuoneeksi aikoinaan nimetty tila soveltuu mainiosti arkiolohuone-, vierashuone- tai työhuonekäyttöön. Oven takaa löytyy saunallinen kylpyhuone, jonka yhteydestä on lämmin pieni varastotila. Tilan perällä on käynti varastotilaan, josta on myös käynti ulos. Suositulle Pohjolan asuinalueelle Asunto Oy Oma-Pohja rakentui vuonnra 1922. Kaupungin vuokratontilla sijaitseva yhtiö pitää sisällään 21 asuntoa, ja siitä on vuosien varrella pidetty hyvää huolta. Vain alle parin kilometrin päässä Kauppatorilta sijaitseva alue hurmaa eri värisillä puutaloilla sekä vehreillä pihapiireillä. Lähikauppa löytyy muutaman sadan metrin päästä, ja tarvittaessa julkisen liikenteen pysäkitkään eivät ole kaukana. KATRI LAGRÉN | 044 519 9421| katri@bo.fi facebook: Bo LKV Katri Lagrén instagram: katrilagrenbolkv Harkitsetko oman asuntosi myyntiä? Pyydä minut sitoumuksetta maksuttomalle arviokäynnille. Kerron samalla lisää tämänhetkisestä asuntomarkkinatilanteesta, palveluistani ja Bo:n loistavasta välityskonseptista sekä miten asunnonvaihdon suhteen kannattaa edetä. Autan mielelläni!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20687807
Sijainti
Tyyppi
Puutalo-osake (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h, k, pkh, kph, s, 2 wc, var (yj:ssä 1h + k)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
43 m²
Muiden tilojen pinta-ala
65 m²
Kokonaispinta-ala
108 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen ja isännöitsijäntodistuksen mukaan 43m2. Muut tilat noin 65m2: ullakko- ja kellarikerros. Lattia-alat yhteensä noin 108m2, mitattu seinästä seinään ja josta ei ole vähennetty porrasaukkoja, eikä kaappien alla olevaa tilaa, ja mukana on varasto-osan lattia-ala myös (em. ei ole virallista huoneistoalaa). Oikean pinta-alatiedon varmistamiseksi on suositeltavaa on teettää pinta-alan tarkistusmittaus. Asemapiirroksessa laajennuksen kautta ullakkokerros 29,5m2 ja 1 krs. muutoksen pinta-ala 2m2. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavista pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Kerrokset
3/3
Rakennusvuosi
1922
Käyttöönottovuosi
1922
Vapautuminen
Muu ehto: 1kk kaupanteosta tai sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

237 712,50 €

Velkaosuus

287,50 €

Velaton hinta

238 000,00 €

Neliöhinta

5 534,88 €/m²

Vastike

Hoitovastike

215,00 € / kk

Pääomavastike

15,05 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

230,05 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

16,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Sähkö oman sopimuksen mukaan. Nykyisillä asukkailla (2 aikuista) sähkönkulutus on ollut n. 9 000kWh/vuosi. Nykyiset asukkaat ovat käyttäneet tulipesiä ahkerasti. Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista sekä palveluntarjoajasta. Yhtiökokouksessa 6/2023 yhtiön hallitus oikeutettiin perimään tarvittaessa ajalla 1.6.2023-31.5.2024 enintään kahden kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet, toivomuksella, että perinnästä tiedotetaan, jos mahdollista 1-2kk aikaisemmin. Varainsiirtovero 1,5 %, maksetaan kaupanteon yhteydessä. Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään ja ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisessä kaapistot ja entinen hätäpoistumistie (sis. sähkökaappi). Kellarikerroksen pukuhuone soveltuu niin tv-huone, vierashuone kuin työhuone käyttöönkin.
Tietoliikenne
antenni
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kiinteät kaapistot, kiinteät valaisimet, verhotangot.
Kauppaan ei kuulu: Irtaimisto.
Kohteen lisätiedot
Yhtiöjärjestyksen 18§ Osakkeenomistajien muutostyöt sekä korjaus- ja kunnossapitovastuun jakautuminen: Osakkeenomistajalla on oikeus tehdä osakkeiden perusteella hallitsemissaan tiloissa muutos- tai lisätöitä, jotka eivät ole omiaan vahingoittamaan yhtiön rakennusta tai tuottamaan haittaa yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle. Kaikista muutostöistä, jotka voivat vaikuttaa talon rakenteisiin, vesi- ja viemärijohtoihin, sähköjohtoihin tai ilmastointijohtoihin ja -kanaviin tai muihin vastaaviin johtoihin, on etukäteen ehdottomasti ilmoitettava yhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle. ... Osakkeenomistajan on pidettävä kunnossa hallitsemansa huoneiston sisäosat ja muut osakkeiden perusteella hallinnassaan olevat tilat. Tämän lisäksi osakkeenomistajan korjaus- ja kunnossapitovastuun piiriin kuuluvat sellaiset rakenteista johtuvat viat ja niistä aiheutuneet vahindot, jotka ilmenevät joko osakashallinnassa olevan huoneiston sisäpuolisissa osissa taikka tällaisen huoneiston rakenteellisissa osissa taikka tällaisen huoneiston ulkopuolella, jos kyseessä oleva vika tai vahinko on johtunut huoneiston kylpy- tai pesuhuoneen tai saunan tai muun märkätilan kosteus- tai vedeneristyksestä taikka osakkeenomistajan aloitteesta suoritetusta, huoneiston märkätilaan kohdistuneesta korjaus- tai muutostyöstä taikka muustakin huoneistossa suoritetusta sellaisesta muutostyöstä, jossa on puututtu taloyhtiön omistaman rakennuksen rakenteellisiin osiin. Osakkeenomistajan vastuulle kuuluvat myös edellä mainittujen korjaus- tai muutostöiden yhteydessä tehdyt putki-, sähkö-, ilmastointi- ym. johto- ja kanava-asennustyöt ja niistä aiheutuneet viat ja vahingot, riippumatta siitä, minkä tasoisia asennukset ovat verrattuna muihin yhtiön huoneistoihin. Edelleen osakkeenomistajan vastuulle kuuluvat kaikki huoneistoihin asennetut lattialämmitysputkistot tai johdot laitteineen ja näistä johtuneet viat ja vahingot. (ks. yhtiöjärjestys 18§)
Tehdyt remontit
Nykyisten osakkaiden aikana:
2021 Keittiö taso ja laatoitus uusittu.
2018 Keskikerroksen allas, bidee ja wc-istuin uusittu, putket uusittu ja laatat maalattu. Yläkerran wc:n allas, bidee ja wc-istuin uusittu, putket uusittu ja lattialaatat sekä katto maalattu.
2013 Keittiön kaapistojen ovet uusittu, ja osa yläkaapeista uusittu.
...
Aiemmin:
1985 saunaosaston rakentaminen kellarikerrokseen ja makuuhuoneiden rakentaminen ullakkokerrokseen (622-85) Loppukatselmoitu 4.6.1991.
...
Ullakkokerrokseen on tehty jälkikäteen erillinen wc. Erillisen wc:n osalta ei ole tehty käyttötarkoituksen muutosta/rakennuslupaa, eikä loppukatselmusta.
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkölämmitys
kakluuni ja puuhella
Tulisija
1 kakluuni olohuoneessa ja puuhella keittiössä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Jääkaappipakastin, induktioliesi ja uuni Airfryer -ominaisuudella (uusittu 2022), puuhella, liesituuletin, astianpesukone (uusittu 12/2022).
Kylpyhuoneen kuvaus
Suihku, allas, peilikaappi, allaskaappi, pesukoneliitäntä, sähköinen lattialämmitys.
WC-tilojen kuvaus
Keskikerroksen wc:ssä wc-istuin, allas, bidee, peili. Yläkerran wc:ssä wc-istuin, allas, allaskaappi, bidee, peili.
Saunan kuvaus
sähkökiuas
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneissa kiinteät kaapistot.
Säilytystilojen kuvaus
Alakerrassa pienempi lämmin varasto sekä puolilämmin isompi varasto.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Suomen Isännöitsijäpalvelut Oy c/o Isännöinti Levasma Stålarminkatu 2a, 29810 Turku p. 02-478 800 Rami Alavirta rami.alavirta@isannoitsijapalvelut.fi
Huolto
Aputiimi Tammipuro Oy hoitaa talvikunnossapidon, pl. portaat ja patiot, jotka osakkaat hoitavat itse
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Ei lunastusoikeutta.
Jokaiseen huoneistoon kuuluu huoneistokerroksen alapuolella sijaitseva alustatila sekä huoneistokerroksen yläpuolella sijaitseva ullakkotila. Alustatilat ja ullakkotilat ovat osakashallinnassa.


Muuta: Ilmanvaihtojärjestelmä: painovoimainen.
Varastorakennus: Rakennusaine tiili, pulpettikatto ja peltikate.
Taloyhtiöllä on pyörävarasto ja pieni varastotila puutarhatarvikkeille.
Kuntotutkimukset: Peruskuntoarvio 2011.
Vesikaton kuntotarkastus 2021.
Tehdyt remontit
2021 Vesikaton kuntotarkastus,
2019 Ulko-ovien katokset uusittu,
2019 As Oy Oma-Pohjan ja As Oy Välin yhteinen raja-aita uusittu,
2019 As Oy Heimolan puoleinen yhteinen aita uusittu,
2014-2015 Katot maalattu,
2012 Taloyhtiön sähköverkon uusinta (ei huoneistojen sisäisiä sähköjä),
2011 Peruskuntoarvio,
2009-2010 Julkisivun ja ikkunoiden kunnostusmaalauksia,
2009 Vesimittarien asennus ja ulko-ovien uusinta,
2009 Viemäröintien, sadevesiviemäröinnin ja päävesijohdon uusinta,
2003 Antenniverkon kunnostus,
2000 Ulko-ovien uusinta,
1997-1998 Julkisivukorjaus,
1992 Kattojen uusinta.
Tulevat remontit
Kunnossapitotarve yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana (Esitetty yhtiökokoukselle 6/2023):
- Piha: Piha-alueen parannusten jatkaminen mahdollisuuksien mukaan. As. 16 kohdalla tutkitaan, miksi maa-aines on painunut.
- Julkisivut: Julkisivuremontin hankesuunnittelua
- Ikkunat ja ulko-ovet: Ulkoikkunoiden maalausten ja korjaustarpeiden selvittäminen sekä mahdolliset korjaustoimenpiteet
- Katto: Katot tullaan korjaamaan tai uusimaan mahd. pian. Asia on hallituksella valmistelun alla. (yhtiökokouksessa 1/2024 äänestyksen perusteella päätetty, ettei kattoremonttia aloiteta).
- Lämmitysjärjestelmä: Ilmalämpöpumpujen suunnitelmat ja luvat. Hankesuunnitelmat.
- Vesi- ja viemärijärjestelmä: Päävesisulkujen kunnon tarkastaminen ja tarvittaessa uusiminen.
Selvitetään taloyhtiön viemäriputkiston tilaa.
- Ilmanvaihto: Talo 4. yläpohjan tuuletusta lisättävä
Energialuokka
E (2018), Voimassa 5.1.2034 saakka.
Tontin koko
2 611 m²
Tontin omistus
Vuokra
Kaavoitustiedot
Turun kaupungin rakennusvalvonta
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokra
17 719,04 € / vuosi
Tontin vuokraaja
Turun kaupunki
Tontin vuokra-aika päättyy
31.12.2069

Asunto Oy Oma-Pohja

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: 400m K-Market Tampereentie, Raunistulan apteekki
n. 1,6km Kauppatori
Liikenneyhteydet
Lisätiedot ja aikataulut: www.foli.fi. 700m Linja-autoasema 2km Päärautatieasema 3km Kupittaan rautatieasema
Lisätietoa auton säilytyksestä
Yhtiöllä ei autopaikkoja. Alueella kadunvarsipysäköinti.
Pihan kuvaus
Piha-alueet yhtiön omistuksessa, jokaisella asunnolla käytössään pieni piha-alue asunnon edessä.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Pohjola, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Lagrén Katri

Asuntomyyjä, partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.