Maatila

Puksuntie 35, Hurttala/Tyllinkylä, Miehikkälä

Hinta

329 000 €

Tila

37,7 ha

Metsä

20,5 ha

UNELMOITKO MAATILASTA JÄRVEN ÄÄRELLÄ, IKIOMISTA EU-TUKIKELPOISISTA PELLOISTA JA MITTAVISTA METSISTÄ? Saatoit juuri löytää etsimäsi, monien mahdollisuuksien maa- ja metsätilan. Miehikkälän Tyllinkylässä, vain 6 km:n päässä Miehikkälän keskustasta lähes 38 hehtaarin maatila Tyllinjärven rantamaisemissa etsii uutta elämänkumppania tositarkoituksella. Tunnelmallisessa vanhassa, kauniissa pihapiirissä 1940-50-luvulla valmistunut, 1970-luvun lopussa laajennettu, tilava asuinrakennus, suuri navetta ylisineen, kuivuri viljasiiloineen, autotalli-/saharakennus sekä maakellari odottavat saneeraustaitoista ostajaa kunnostamaan rakennuksia uudelleen käyttöön. Pihapiiristä Tyllinjärven rantaan vievän oman tien päässä kiinteistöön kuuluva rantasaunamökki kutsuu uusi saunojia löylyihinsä. Rannasta haluttaessa erotettavissa kolme mahdollista mökkirakennustonttia, rakennusoikeus n. 150 m2/tontti. Tämänkaltaisia kokonaisuuksia harvoin tarjolla! Kysy lisää, sovi oma esittelyaika!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
21563925
Sijainti
Tyyppi
Maatila (kiinteistö)
Huoneita
Yli 5 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
130 m²
Kokonaispinta-ala
140 m²
Peltoala
15,6 ha
Tilan pinta-ala
37,7 ha
Metsän pinta-ala
20,5 ha
Lisätietoja pinta-alasta
Ilmoitettuja pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, vaan ne ovat arvioita. Yläkerran tilat eivät täytä nykystandardin mukaisia huonetilan määreitä. Sovittava kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen, ja ostajalla on mahdollisuus tarkistusmittauttaa pinta-alat ennen kaupasta päättämistä.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1950
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

329 000,00 €

Velaton hinta

329 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

126,55 € / vuosi

Kohteen lisätiedot
Lisätietoja Tyllinjärvestä: Tyllinjärvi on matala, sameavetinen ja muodokas järvi Miehikkälän kaakkoisosassa Kymenlaakson maakunnassa. Sen pinta-ala on 2,4 neliökilometriä. Etäisyys Kotkasta on 50 kilometriä itäkoilliseen. Järven eteläinen osa sijaitsee Virolahden alueella. Tyllinjärven ulottuvuus kaakosta luoteeseen on 4,5 kilometriä. Järvi on kapea ja sen mutkaisen rantaviivan pituus on 19 828,1 metriä. Tyllinjärvi koostuu suurelta osin lahdista, joiden nimet ovat pohja-päätteisiä: Nurmisaaranpohja, Tetrivuorenpohja, Kulmakatteenpohja, Järvelänpohja, Salmelanpohja ja Tiirinpohja. Laajimmat niemet ovat itärannan Leukaniemi ja Tammaniemi sekä Vanhaniemi luoteessa. Tyllinjärveä laskettiin 1930-luvulla. Vain 18 hehtaaria järvestä on vähintään kolme metriä syvä. Syvin kohta, n. 6,6 metriä, sijaitsee järven eteläosassa Tetrivuoren tuntumassa. Järven luoteisosassa on noin viiden metrin syvänteitä. Tyllinjärven saariluku on kahdeksan. Laajin saari on Järvensaari, jonka kautta Miehikkälän ja Virolahden kuntaraja kulkee. Tyllinjärven rannoilla on runsaasti kulttuurimaisemaa peltoineen. Itärannalla sijaitsee Tyllin kylä. Järveä reunustavat metsät ovat varsin tasaisesti lehti- ja havupuuvaltaisia. Etelärannalla kohoaa jyrkkiä kallioseinämiä. Tyllinjärven rantaniityt ovat suursara- ja järvikortevaltaisia, niittyjen reunoilla levittäytyy järviruoko- ja kaislavyöhykkeitä. Järven linnusto on monipuolinen kahlaajineen ja vesilintuineen. Tyllinjärveen laskee Vaalimaanjoki luoteesta. Joki jatkuu Tyllinjärven pohjoiskolkasta Taipaleenjärven (15,4 metriä mpy) ja Savanjärven (12,3 metriä mpy) kautta kaakkoon. Tyllinjärven vesitilavuus on 3 010 000 kuutiometriä. Järvi on verraten rehevöitynyt. Tyllinjärvi kuuluu Vaalimaanjoen alaosan alueeseen, joka on kolmannen jakovaiheen vesistö Vaalimaanjoen vesistössä. Tyllinjärvi on Vaalimaanjoen alaosan alueen laajin vakavesi. Alueeseen kuuluu kymmenen vähintään hehtaarin laajuista vakavettä.
Tehdyt remontit
Laajennusosa; keittiö, wc-tila, kylpyhuone, sauna ja eteistila sekä tekn. tila rakennettu 1970-luvun lopussa/1980-luvun vaihteessa, ja ikkunat uusittu kolmelasisiksi lukuunottamatta yhden makuuhuoneen ikkunaa. Keittiön lattia uusittu vuotovahingon seurauksena 2000-luvun alkupuolella, toinen vuotovahinko eteistilan lattian alla tapahtunut 1980-luvun lopussa/1980-luvun vaihteessa, vahingot korjattu vakuutusyhtiön lukuun (ei tarkkaa tietoa vuotolähteestä). Nuohous tehty asuinrakennuksen hormeihin viimeksi 10/23.
Lisätietoja kunnosta
Rakennukset myydään saneerattavina/purkukuntoisina.
Energialuokka
  • Kiinteistöllä ei ole lain edellyttämää energiatodistusta.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
2-vaihekattila, lämmitykseen mahdollisuus käyttää puuta/öljyä
Tulisija
Asuinrakennuksessa kaksi leivinuunia.
Vesihuollon kuvaus
kaivo, oma vesijohto
Viemäri
Viemäröintijärjestelmä ei täytä nykyisen jätevesiasetuksen määräyksiä.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Osin hirsi (vanha osa) ja puu/lauta
Keittiön kuvaus
Keittiössä leivinuuni, jääpakastinkaappi (jenkkimalli), sähköliesi, liesituuletin, vaaleat kaapistot. Entisessä "vanhan puolen keittiötilassa" toinen leivinuuni.
Kylpyhuoneen kuvaus
Laatoitetussa kylpyhuoneessa suihku, pk-liitäntä.
WC-tilojen kuvaus
Wc-tilassa wc-istuin, pesuallas, peili- ja allaskaappi, bideesuihku.
Saunan kuvaus
puukiuas
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
489-402-2-206, 489-402-2-203, 489-402-2-116, 489-402-2-92, 489-402-2-33
Tontin pinta-ala
37,7 ha
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Myytävä kohde koostuu viidestä eri tilasta, joiden kokonaispinta-ala on 37,66 ha; Veikkola-niminen tila, RN:o 2:206, on pinta-alaltaan 19,120 ha, Juhola-niminen tila, RN:o 2:203, on pinta-alaltaan 8,460 ha, Vattainniitty-niminen tila, RNo 1:116, on pinta-alaltaan 1,1950 ha, Toivola-niminen tila, RN:o 2:92, on pinta-alaltaan 1,5350 ha, Tylli-niminen tila, RN:o 2:33, on pinta-alaltaan 7,350 ha. Asuinrakennus ja sen pihapiirin rakennukset sijaitsevat Veikkola- ja Juhola-nimisillä tiloilla, ja n. 1,6 ha:n alue em. tiloista on maatilan asuinrakennuksen ja navetta-/kalustosuojarakennuksen ja muiden piharakennusten; maatalouden tuotantorakennusten, maakellarin, kuivuri- ja saharakennuksen muodostamaa pihapiiriä ja sen välitöntä ympäristöä. Myös saunamökki sijaitsee Tyllinjärveen rajoittuvalla Veikkola-nimisellä tilalla. Rannassa on kolme mahdollista, merkittyä rakennuspaikkaa vapaa-ajanasunnoille, rakennusoikeus kullekin n. 150 m2. Yhdellä mahdollisista rakennuspaikoista sijaitsee 1970-luvulla loppupuolella rakennettu em. saunamökki n. 40 m2. Myös Juhola-, Toivola- ja Vattainniitty-nimiset tilat rajoittuvat osin Tyllinjärven rantaan/vesijättömaahan. Veikkola-niminen tila on kaksipalstainen, muut tilat ovat yksipalstaisia. Tylli-niminen tila on metsätila. Vattainniitty- ja Toivola-nimiset tilat ovat peltotiloja. Juhola- ja Veikkola-nimiset tilat ovat metsä- sekä peltotiloja. Pellot ovat EU-tukikelpoisia, hoidettuja, mutta ei viljeltyjä viime vuosina (varsinainen viljatilatoiminta päättynyt 2019). Maaperänäytteet otettu kesällä 2023 Juholan, Veikkolan, Vattainniityn ja Toivolan pelloista (ei Veikkola-tilan erillispalstasta joka on ollut osin hoitamaton).
Tontin nimi
Veikkola, Juhola, Vattainniitty, Toivola, Tylli
Rasitteet
Ks. kiinteistörekisteriotteet.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Miehikkälän kunta, Rakennusvalvonta, Keskustie 4 A, 49700 Miehikkälä, p. 05 74 901 miehikkala@miehikkala.fi.
Kaavoitustiedot
Tilat sijaitsevat pääosin yleiskaava-alueella, Tylli-niminen tila sijaitsee kaavoittamattomalla alueella.
Kaavoitustilanne
Yleiskaava, Kaavoittamaton
Rakennukset
Pihapiirissä asuinrakennuksen lisäksi suuri, sähköistetty navettarakennus n. 200 m2+ylistila, sähköistetty viljakuivuri-/siilorakennus, jossa on neljä siiloa ja kuivuri (ollut käytössä viimeksi 2019), sähköistetty, matalahko autotalli-/saharakennus sekä maakellarirakennus. Tyllinjärven rannassa on kolme mahdollista, merkittyä rakennuspaikkaa vapaa-ajanasunnoille, rakennusoikeus olisi kullekin n. 150 m2. Yhdellä em. mahdollisista rakennuspaikoista sijaitsee 1970-luvulla loppupuolella rakennettu, sähköistämätön saunamökki n. 40 m2. Mökissä on takka ja puulämmitteinen sauna.
asuinrakennus, saunarakennus, navetta, talli, kuivuri, muita rakennuksia
Palvelut
Koulut: Miehikkälässä n. 6 km.
Palvelut: Miehikkälän monipuoliset keskustapalvelut n. 6 km.
Metsän kuvaus
Metsänhoitoyhdityksen arvio puustosta tehty viimeksi 05.09.2023. Pinta-alat ovat arvioita, ei tarkistusmitattu.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi
  • Juhola-, Toivola-, Veikkola- ja Vattainniitty-nimiset tilat rajoittuvat Tyllinjärveen/vesijättömaahan rantaan/vesijättömaahan. Ranta-alueet ovat tavanomaisia, pienen sisävesijärven matalahkoja rantoja
  • Tyllinjärvi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Miehikkälä

Asuinalueena Hurttala, Miehikkälä

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Vänskä Raisa

Kiinteistönvälittäjä, LKV, yrittäjä

Merikotkan Pesä Ky LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.