Kiinteistö ja Rakennus Mäkelä Oy LKV
Kiinteistö ja Rakennus Mäkelä Oy LKV

Kerrostalo | 3h + k + p

Lauttakorventie 7, Alhoniitty, Nokia

Hinta

73 000 €

Koko

72,5 m²

Vuosi

1972

Heti vapaa erittäin siisti kolmio maalämmöllä lämpiävästä ja komeasti julkisivuremontoidusta oman tontin yhtiöstä! Rauhalliselta ja valmiilta Alhoniityn asuinalueelta on nyt tarjolla tilava kolmio lasitetulla parvekkeella talon toisesta asuinkerroksesta. Sisään tullaan keskeiseen eteiseen, jonka läheisyyteen on koottu hurjat säilytystilat kaapistorivin ja peräti kahden vaatehuoneen muodossa. 72,5 m²:tä pitää sisällään tukitilojen lisäksi aikansa tyypilliset kunnolliset huoneet. Kaksi makuuhuonetta on jaoteltuna asunnon eri puolille, remontoitu keittiö on sekin oma erillinen tilansa ja olohuoneen yhteydessä on lasitettu parveke, joka katselee kohti ilta-aurinkoa ja länttä. Tätä kotia on pidetty hyvin ja se vapautuu heti kaupasta muuttovalmiin siistissä kunnossa. TILAT Eteinen, olohuone ja lasitettu parveke, keittiö, 2 makuuhuonetta, kylpyhuone ja 2 vaatehuonetta. TALOYHTIÖ Tämä kahden talon ja 62 asunnon taloyhtiö omistaa oman tonttinsa ja on tehnyt tällä vuosituhannella laajoja uudistuksia sekä useita parannuksia. Taloyhtiössä on juuri 2022 valmistunut uudet yhteiset saunat, ja sitä ennen on 2018 siirretty lämmityksessä maalämpöön. Lisäksi 2014 on suoritettu laajat ja komeat julkisivuremontit lasiparvekkeineen. Harjakattomuutos on tehty 2009. Yhtiössä suunnitellaan alustavasti vielä tuleville vuosille putkiremonttia. Hankkeen laajuutta ja aikataulua ei ole vielä päätetty, mutta keskustelussa on ollut samalla kylpyhuoneiden uusiminen. Sen jälkeen alkaakin yhtiössä olla kaikki tehtynä pitkälle tulevaisuuteen! Taloyhtiön taloustilanne on ollut vakaa, sillä vuodelle 2023 siirtyvää ylijäämää on ollut yli 86.000 €, mikä vastaa yli 5 kk hoitovastiketuottoja. Tämä hallintomalli sallii säästyneiden ylijäämien avulla pienempien remonttien, parannusten tai suunnitelmien tekemisen myös kassavaroin. Aikas kiva! ASUINALUE Alhoniitty on rauhallinen paikka asua. Alueen muutamat kerrostaloyhtiöt solahtavat muuten pientalovoittoiseen asumiseen, ja melkein jokaisessa suunnassa asumisen välissä on puistomaista metsää. Lähin kauppa ja bussipysäkit keskustaan löytyvät Pinsiöntieltä. Nokian keskustaan matkaan tulee noin 2,1 km. Kävellen tai pyörällä rautatie- ja linja-autoasemille matkaa tulee noin 1,4 km. Töissäkäynti on siis mahdollista myös junalla, sekä bussin ja junan yhdistelmällä. Tervetuloa tutustumaan! Voit myös tilata omaa yksityistä esittelyaikaa. Esitteen ja yhtiön dokumentit saat pyynnöstä sähköpostiisi pilvipalvelun kautta. Kiinteistö ja Rakennus Mäkelä Oy LKV | Olemme Nokian ympäristössä palveleva rakennusalan tunteva kiinteistönvälittäjä. Valitsemalla välittäjäksesi meidät saat luotettavan aktiivisen tekijän – paikallisen perheyrityksen.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
45464870
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + k + p
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
72,5 m²
Kokonaispinta-ala
72,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
2/3
Rakennusvuosi
1972
Vapautuminen
Heti vapaa.

Hinta

Myyntihinta

73 000,00 €

Velaton hinta

73 000,00 €

74 500,00 €

Neliöhinta

1 006,90 €/m²

Vastike

Hoitovastike

297,70 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

297,70 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 25,00 € / hlö / kk

Autosähköpaikka: 10,00 € / kk
Kylmä autopaikka: 5,00 € /kk
Saunamaksu: 10,00 € / kk

Pesutupamaksut käytön mukaan.

Lisätietoa vastikkeista: Taloyhtiö remontoi 2022 yhteiset saunat, ja päätti rahoittaa remontin 20 vuoden hoitolainalla: lainan päättymispäivä on 30.6.2042. Hoitolaina ei kohdistu osakkeille, ei ole osa asunnon hintaa, eikä se ole maksettavissa kerralla pois, vaan se lyhenee yhtiön yhteisenä lainana osana
hoitovastiketta laina-ajan loppuun. Hoitolainan saldo oli 190.000 €

* Hoitovastike on yhtiössä osakeperusteinen: 0,13 € / osake / kk. Hoitovastikkeeseen sisältyvä saunaremontin hoitolaina on 0,01 € / osake / kk, ja sen vaikutus tämän huoneiston
hoitovastikkeeseen on n. 22,90 € / kk. Vertailukelpoinen hoitovastike ilman tätä olisi n. 274,80 € / kk tai 3,79 € / m² / kk.

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Lämmitystapa: Maalämpö
Lämmönjakotapa: Vesikiertoinen patterilämmitys
Ilmanvaihto
Koneellinen poisto
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Betoni
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Tiili

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Nokia toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Autopaikkoina 48 kpl tolppia + keskipihan kylmät paikat, saatavuus tarkistettava isännöitsijältä.

Sauna, irtainvarastokopit, ulkoiluvälinevarasto, pesutupa, mankeli, kuivaustila, kylmäsäilytystilat ja väestönsuoja.

Kiinteistönhoito huoltoyhtiöllä. Parvekelasitukset ovat taloyhtiön vastuulla. Yhtiöjärjestyksessä ei lunastuslauseketta. Yhtiöllä omistuksessa huoneisto B7 (51 m2), josta vuokratuloa.

Kaapeli-TV. Elisan vastikkeellinen laajakaista kattaa perusnopeuden 25 Mbit/s. Omalla sopimuksella nopeus nostettavissa aina 100 Mbit/s asti.
Tehdyt remontit
2001: Talon 5 salaojitus uusittu.
2004: Talon 7 salaojitus uusittu.
2007: Lämmityskattila uusittu.
2009: IV-kanaviston puhdistus, kattomuodon muutos harjakatoksi.
2010: Jätepisteen rakentaminen ja leikkialueen kunnostus, autopaikkojen lämmitystolppien uusinta.
2012: Antenniverkoston kunnostus ja kaapeli-TV-liittymä sekä internet-kiinteistöliittymä.
2013: Öljysäiliön tutkimus ja pinnoitus.
2014: Julkisivujen peruskorjaus, huoneistojen ikkunoiden ja parvekeovien vaihto.
2015: IV-mittaus ja säätö.
2016: Porrashuoneiden kunnostus ja ikkunoiden vaihto, piha-alueen asfalttipinnoitteen korjaus ja parkkiruutujen uudelleenmaalaus, lukitusjärjestelmän uusiminen, yhteisten tilojen valaistuksen uusinta ja lisälumiesteiden asennus. Putkiston kuntotutkimus. Kylpyhuoneiden kuntotarkastus
2017: Taloteknisen perusparannuksen hankesuunnitelma. Haitta-ainetutkimus. Yhtiön pääsulakekoon nostaminen.
2018: Lämmitysjärjestelmän muutos öljylämmityksestä maalämpöön (öljylämmitys varalla/rinnalla). Öljysäiliö siirretty lämmönjakohuoneeseen.
2022: Molempien talojen saunatilat ja niiden ilmanvaihto uusittu.
2023: Taloteknisen perusparannuksen / putkiremontin hankesuunnitelma päivitetty.
Tulevat remontit
Isännöitsijäntodistuksen 25.7.2023 mukaan tulevina vuosina on tiedossa talotekninen peruskorjaus, pysäköintipaikkojen järjestelyt ja uudelleenmaalaukset sekä pihavalaistuksen parantaminen.

Putkiremontin hankesuunitelma on päivitetty. 19.3.2024 pidettiin taloyhtiössä osakasinfotilaisuus, jossa A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy esitteli uuden hankesuunnitelman osakkaille. Osakkaille on jaettu myös hankesuunnitelman päivitysosio ja suuntaa antava laskelma kustannuksista. Osakasinfon mukaan taloyhtiössä on päädytty jatkamaan hanketta KVR-urakkana. Mitään päätöksiä toteutuksesta tai rahoituksesta ei ole vielä tehty. Hankkeen aikataulu on vielä suuntaa antava, ja rahoitus ja toteutus tulee vielä yhtiökokouksen päätettäväksi.

Arviolta 2024 päätetään hankesuunnitelman hyväksymisestä ja hankkeeen suunnittelun aloituksesta koolle kutsuttavassa yhtiökokuksessa. Hankkeen jatkuessa tämän jälkeen kilpailutetaan suunnittelu sekä urakoitsijat. Toteutuessaan suunnittelu ja urakka sijoittuisivat vuosille 2024 - 2026.

Yhtiöllä on 2023 kunnossapitotarveselvitys.
Energialuokka
C (2018)
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Nokia

Asuinalueena Alhoniitty, Nokia

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Raija Mäkelä

kiinteistönvälittäjä LKV

Kiinteistö ja Rakennus Mäkelä Oy LKV

Kiinteistö ja Rakennus Mäkelä Oy LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.