RE/MAX Classic | Sun Housing Oy LKV

Omakotitalo | 4h, k, rt, khh, ala-aula, ask. / kunt.h, s, psh, 2xwc

Siipanraitti 7, Hongisto, Hämeenlinna

Hinta

186 000 €

Koko

109 / 182 m²

Vuosi

1946

Tervetuloa kotiin, joka tarjoaa tilan tuntua ja luonnonvaloa Hämeenlinnan Hongistossa! Tämä kaksikerroksinen koti, on täydellinen valinta Sinulle, jotka nautit rauhallisesta asuinalueesta, mutta haluat olla lähellä kaupungin sykettä ja hyviä liikenneyhteyksiä. Asuintilat ovat valoisat ja ilmavat. Kolme makuuhuonetta tarjoaa perheenjäsenille oman rauhan ja tilaa unelmille. Kodin viimeistelevät tunnelmallinen sauna ja viihtyisä olo-/kuntoilutila. Saunassa voit hengähtää kiireisen päivän ja kuntoilun päätteeksi. Arkea helpottaa tilava/ toimiva kodinhoitohuone. Tämä koti on rakennettu vuonna 1946, päivitetty 2014-2018 nykyajan mukaisesti, on hyvässä kunnossa (kuntotarkastus 30.1.2024). Sisäosaltaan rakennus on peruskorjattu kauttaaltaan, virallisen rakennusterveysasiantuntijan opastuksella , jolloin sisäpinnat, vesi- ja viemäriputket, sähköistys sekä lämmitysjärjestelmä uusittiin Vesi-ilmalämpöpumppu (VILP) . Keskikerroksen pönttöuuni lisää tunnelmaa sekä säästää lämmityskustannuksissa. Hongisto on asuinalue Hämeenlinnan kaupungissa. Se sijaitsee luonnon läheisyydessä, maalaismaisemassa, mutta kaupungin palvelut ovat silti lähellä. Alue on rauhallinen ja siellä on hyvät ulkoilumaastot sekä leikkipaikat lapsille. Hongisto tarjoaa lämminhenkisen ja viihtyisän asuinympäristön kaikenikäisille. Rakennus on kaavasuojeltu. Rakennusta ei saa laajentaa eikä purkaa. Ulkopuolinen asu säilytettävä. Hongiston alueen kokonaissuunnittelusta vastasi Alvar Aallon arkkitehtitoimisto. Aalto laati alueelle useita vaihtoehtoisia suunnitelmia. Toteutuneelta osaltaan alue on arkkitehtoollisesti korkeatasoinen ja edustaa arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä. Paritalotyypit ovat Ahlströmin talotehtaan valmistalotyyppejä, Alvar Aallon arkkitehtitoimisto oli mukana Ahlströmin talotehtaan valmistalotyppien suunnittelussa. Hongiston alueella sijaitsevat pientalot ovat ainoat Alvar Aallon suunnittelemat kohteet Hämeenlinnassa. Kohde on huomioitu kulttuuriympäristöraporteissa ”Kyliä ja kortteleita”, ”Rakennettu Häme”sekä maakuntakaavan maakunnallisesti arvokkaiden rakennettujen ympäristöjen kohdeluettelossa. Tarjolla on charmia, tyyliä ja helppohoitoisuutta sekä kulttuurillisesti arvokasta asumista - tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan! Tiedustelut ja esittelyt Tarja Kerkelä 0505727553

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80345488
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h, k, rt, khh, ala-aula, ask. / kunt.h, s, psh, 2xwc
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
109 m²
Muiden tilojen pinta-ala
73 m²
Kokonaispinta-ala
182 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu 4h, rt,k, khh, oleskeluhuone, askartelu-/kuntoiluhuone, ph, s, 2 x wc n.182 m2. Keskikerros n. 77m2, kellari n. 70m2, yläkerta n.35m2. Yläkerran voi eristää omaksi asunnoksi, kulku myös ulkokautta (vesiputket ja sähkömittari asennettu).
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1946
Vapautuminen
Heti

Hinta

Myyntihinta

186 000,00 €

Velaton hinta

186 000,00 €

198 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

149,78 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Lisätietoja maksuista: Sähkön kulutus 6766 kWh, josta talousenergian osuus on 30…35% Polttopuuta käytetään noin 4 m3. Polttopuu tuottaa keskim. n. 900 -1300 kWh/irtokiinto-m3, riippuen puun kuivuudesta ja laadusta. Hulevesimaksu 45€/v Tonttivuokra 1034€/v. Vuoden 2024 tonttivuokra maksettu. Vesi ja puhtaanapito kulutuksen mukaan.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Keskikerroksessa yksi makuuhuone: Lattia laminaatti, seinät tapettia, lattialämmitys. Yläkerrassa avointa tilaa, josta mahdollisuus muodostaa kaksi erillistä makuuhuonetta, lautalattia/maali, seinät puolipaneeli/maalia. Patterilämmitys.
Tietoliikenne
laajakaista
Muuta kauppaan kuuluvaa
Polttopuut kuuluvat kauppaan.
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Antenni ja kaapeli-tv. Laajakaistaliittymä: Valokuitu, Asukas tekee oman sopimuksen.
Tehdyt remontit
-Talo on peruskorjattu (2012-2018) virallisen rakennusterveysasiantuntijan opastuksella: Perustukset, salaojat, sähköt, vesiputket, viemärit, lattiat ym. Lopputarkastettu 2018.

-Kellarikerroksessa on epoksilattiat, sekä vesikiertoinen lattialämmitys koko alueella. Sauna, poreamme ja sadevesisuihku
-Keskikerroksessa vesikiertoinen lattialämmitysputkisto kipsivalun sisällä, joka tasaa lämmön. Seinät lisälämpöeristetty 25 mm puukuitulevyllä.
-Kellarikerros: sisustusarkkitehti Mikko Vesanen
-Autotalli/katoksen pohja on valmis, sekä piirustukset, myös sähköt on vedetty.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Katon kunto: Kate uusittu 80-luvulla. Lisätietoja kunnosta: Lopputarkastettu 2018, sisäosiltaan uudehko. 2020-2023 välisen ajan ollut vuokralainen. Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Kuntotarkastus 30.1.2024: Rakennesuunnitelmia ei ollut käytettävissä, joten niiden perusteella riskirakenteita ei voitu arvioida. Rakennepiirustusten puutteellisuus voi vaikeuttaa rakenteiden arvioimista.
Kuntotarkastus
Tehty 31.01.2024
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta, Todistus tulossa
Asbestikartoitus
  • Kaikki pinnat purettu urakoitsijan toimesta 2014-2018, asbestiraporttia ei ole saatavilla.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kohteessa on sähkölämmitys. Sähkölämmityksen tyyppi: Vesikiertoinen lattialämmitys, yk patterit. Kokonaissähkön kulutus: 6766 kWh / vuosi. Lisäksi lämmitysjärjestelmät: Puu, Vesi-ilmalämpöpumppu
Tulisija
Pönttöuuni, varaava
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: Kunnallisverkosto. Lisätietoja vesijohdosta: Käyttövesiputket uusittu 2014. Käyttövesiputkisto on muovia suojaputkessa.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Puu ja betoni
Keittiön kuvaus
Liesi: Induktio. Työtason materiaali: Puu.
Jenkkikaappi, mikroaaltouuni, liesituuletin, erillisuuni, liesi, astianpesukone ja keittiösaareke
Lattiamateriaalit: Laminaatti
Seinämateriaalit: Maali, tapetti ja Väliseinälevy
Kylpyhuoneen kuvaus
Vedeneristykset asennettu, vedeneristyspöytäkirjaa ei ole.
Lattiamateriaali: Epoksi
Varusteet: Poreamme, suihku (Sadevesisuihku) ja lattialämmitys
WC-tilojen kuvaus
Keskikerroksen wc: Laatoitettu, wc-istuin, bide, käsienpesupesuallas, allaskaappi, lattialämmitys. Kellarikerroksen wc: Epoksilattia, seinät laattaa, wc-istuin, bide, käsienpesuallas, allaskaappi, peili, lattialämmitys.
Saunan kuvaus
Varusteet: Kiuas: Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Epoksilattia, lattialämmitys, seinät maalia, kaapistot, työtasot, pesuallas, käynti tekniseen huoneeseen.
Varusteet: Tila pesutornille (Pesukone- ja kuivausrumputila vierekkäin.)
Olohuoneen kuvaus
Lattialämmitys
Lattiamateriaalit: Laminaatti
Seinämateriaalit: Tapetti
Säilytystilojen kuvaus
Kaapistot ja vinttikomero
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Teräs
Kattomateriaalin kuvaus
Poimuteräskate

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Hämeenlinna toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Vuokra
Kiinteistötunnus
109-40-103-2
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
774 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tontin myyntityyppi: Vuokraoikeus. Lisätiedot tontista: Vuokralaisella on oikeus vuokra-ajan päättyessä saada alue välittömästi uudelleen vuokralle samaan käyttötarkoitukseen. Tontin voi halutessaan lunastaa - Lunastushinta 25.000€. AO/S asemakaavan mukaan SR4 suojeltu, kaavaselostuksessa suojeltu, rakennusta ei saa purkaa tai laajentaa.
Rakennusoikeuden pinta-ala
201.2 m²
Tehokkuusluku
0.26
Rasitteet
Kiinnitykset: 200000
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Tehokkuus 0,26 Rakennusoikeus omatkotitalolle 160m2 ja talousrakennukselle 45m2 Hongiston alueella sijaitsevat pientalot ovat ainoat Alvar Aallon suunnittelemat kohteet Hämeenlinnassa. Toteutuneelta osaltaan alue on arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja edustaa arvokasta rakennettua ympäristöä. Kohde on huomioitu kulttuuriympäristöraporteissa ”Kyliä ja kortteleita”, ”Rakennettu Häme” sekä maakuntakaavan maakunnallisesti arvokkaiden rakennettujen ympäristöjen kohdeluettelossa. Hämeenlinnan rakennusvalvonnasta ei löydy rakennuslupa-/lopputarkastusta. Tiedot rakennuksesta HL:n kiinteistörekisteriotteesta 12.02.2024.
Kaavoitustiedot
AO/S Erillispientalojen korttelialue, jolla ympäristö säilytetään. Rakennushistoriallinen alue, selvitetty suojeluarvot, alueen yleisilme, julkisivut suojeltava. Katukuvaan soveltuva. Rakennusten kunnostamiseen käytettävä asiankuuluvan arkkitehdin suunnitelmaa. Alue kuulunut Vanajan kuntaan, 1970-luvulla liitetty Hämeenlinnan kaupunkiin. Alueella on luontoarvoja, joista tärkein on Kirkkokallion kallionaluslehto jalopuineen ja suojeltavine luontotyyppeineen. Kirkkokallio on myös maisemallisesti merkittävä kohde Vanajan kirkon alueella.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokraaja
Optimia Oy
Vuokrasopimus päättyy
09.03.2040
Tontin vuokra
1 034,10 € / vuosi
Palvelut
Palvelut: Palvelut: Osuuskauppa Hämeenmaa - Sale Käikälä 5 min (2,41 km)
S-Market Harvialantie 9 min (3,93 km)
R-kioski Hämeenlinna Idänpää Laaniitynkatu 2 9 min (4,28 km)
S-Market Idänpä9 min (4,28 km)
Paikallistiedot: Hongisto on asuinalue Hämeenlinnan kaupungissa. Se sijaitsee luonnon läheisyydessä, maalaismaisemassa, mutta kaupungin palvelut ovat silti lähellä. Alue on rauhallinen ja siellä on hyvät ulkoilumaastot sekä leikkipaikat lapsille. Hongisto tarjoaa lämminhenkisen ja viihtyisän asuinympäristön kaikenikäisille. OTK:n uimaranta (Katumajärvi)3 min (1,13 km)
CrossFit Hämeenlinna 7 min (2,94 km). Hämeenlinnan kaupunki - Idänpään uimaranta (Katumajärvi) 7 min (2,89 km). Forever Hämeenlinna 7 min (3,36 km)
Koulut: Hämeenlinnan kaupunki - Kirkonkulman Koulu 6 min (2,36 km) Hämeenlinnan kaupunki - Ortelan Koulu 8 min (3,83 km) Hämeenlinnan kaupunki - Miemalan Koulu 13 min (5,91 km) Hämeenlinnan kaupunki - Hämeenlinnan Yhteiskoul10 min (4,20 km) Lukiot: Hämeenlinnan kaupunki - Lyseon Koulu Asunto Oy Lukio 12 min (4,76 km)

Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä, hyvät pyöräilytiet, juna-asema lähellä ja sujuvat yhteydet omalla autolla Bussipysäkki Katuma Vt 10I, 3 min (1,36 km) Bussipysäkki Katuma E, 3 min (1,13 km) Bussipysäkki Lammaskallio I, 4 min (1,36 km) Bussipysäkki Lammaskallio L, 4 min (1,37 km)
Pihan kuvaus
Pihasuunnittelija Tanja Nieminen (Huvila ja Huussi) Pihan maa-aines vaihdettu. Tasamaatontti, nurmikkoa ja istutuksia.
Tiedustelut
Tarja Kerkelä, 050 572 7553, tarja.kerkela@remax.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Hämeenlinna

Asuinalueena Hongisto, Hämeenlinna

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Tarja Kerkelä

Kiinteistönvälittäjä LKV, YKV, KiAT, LVV, Kaupanvahvistaja

RE/MAX Classic | Sun Housing Oy LKV

RE/MAX Classic | Sun Housing Oy LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.