Forssan Kiinteistökauppiaat Oy [A]
Forssan Kiinteistökauppiaat Oy [A]

Maatila | Alakrt: k, rh, oh, wc / psh, et, tk. Yläkrt: 2 mh, aula, wc.

Rekirikontie 77, Kojo, Forssa

Hinta

193 000 €

Tila

3,4 ha

Metsä

-

Kaipaako heppasi tai ponisi jo vuokratallilta omaan kotitalliin? Entäpä haluaisitko nauttia tuoreita munia omasta kanalasta tai vaikkapa kutoa villasukat omien lampaiden villasta? Tässä vain muutama ajatus siitä, mitä täällä voisit toteuttaa. Tämä Koijärven maaseudun sydämessä sijaitseva, vehreän luonnon ympäröimä pikku maatila koostuu kahdesta erillisestä kiinteistöstä, joista toinen on peltomaata ja toisella sijaitsevat rakennukset, maapinta-alaa on yhteensä 3,35 hehtaaria. Alun perin v.1951 valmistuneessa ja myöhemmin laajennusosan saaneessa, 1,5 krs rintamiestalossa on tarpeeksi tilaa niin omaa rauhaa etsivälle sinkulle, pariskunnalle kuin pienelle perheellekin. Talon sisätiloja on vuosien varrella päivitetty ja viimeisimpänä on keittiö saanut uutta modernia ilmettä, kyllä kelpaa kotikokin kokkailla. Olohuoneessa ja ruokailuhuoneessa on säilytetty vanhat pönttöuunit eli lämpöä ja tunnelmaa on saatavilla pimeisiin iltoihin. Makuuhuoneet yläkerrassa antavat rauhalliset puitteet levolle. Sisäänkäynnin yhteydessä oleva katettu terassi tarjoaa ihanteellisen paikan rentoutumiselle ja yhteiselle ajanvietolle keväästä syksyyn - pihasauna ja palju, näissä yhdistyy perinteet ja "nykyspa", tykkään. Koska pihamaalla on myös hevostalli ja lisäksi oma ratsastuskenttä, ei mene ylimääräisiä aikoja ratsastus-/heppaharrastusten pariin siirtymiseen. Olet tervetullut tekemään tuttavuutta! Soita tai ota yhteyttä netin kautta ja varaa aika omalle yksityisnäytöllesi. Vain yksityisnäytöt. Vanha kuntotarkastusraportti on nähtävissä näytöllä/näytön jälkeen.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80349983
Sijainti
  • Forssa Kojo
  • Rekirikontie 77, 31130
Tyyppi
Maatila (kiinteistö)
Huoneistoselitelmä
Alakrt: k, rh, oh, wc / psh, et, tk. Yläkrt: 2 mh, aula, wc.
Huoneita
4 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
97 m²
Kokonaispinta-ala
119 m²
Tilan pinta-ala
3,4 ha
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu Pinta-alatieto on ilmoitettu Suomen Asiakastieto Oy:n rakennustiedon mukaan. Sitä ei ole tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1951
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan. Vapautuminen n. 3 kk kuluttua kaupanteosta/neuvoteltavissa. Kiinteistö Toukola 61-403-8-188 (peltoa) on suullisella sopimuksella vuokrattu paikalliselle maanviljelijälle.

Hinta

Myyntihinta

193 000,00 €

Velaton hinta

193 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

102,16 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Tiemaksu: 50
Lisätietoja maksuista: Oma sähkösopimus. Kiinteistövero ja tiemaksu (Rekirikontie) v. 2023 tiedoin. Loimi-Hämeen Jätehuollon perusmaksu 34 €/vuosi 2024. Jätteen kuljetuksen kustannukset valitun toimijan hinnaston mukaisesti. Käyttö- ja jäteveden kustannukset kunnan taksan mukaisesti. Sähkönkulutus n. 23000 kwh/vuosi, tämä ostosähkön osuus. Esitetyt kustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen asukasmäärästä, asumis- ja kulutustottumuksista sekä palveluntarjoajista.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Ruokailuhuone sijaitsee keittiön ja olohuoneen välissä. Tännekin valoa tuo ikkunat kahdelta seinältä. Huoneen kulmassa on vanha pönttöuuni. Pintamateriaalit: maalattu puulattia, maalatut seinät ja katossa maalattu puupaneeli. Pintaremonttia tehty n. v. 2019.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Palju. Pihasaunan yhteydessä olevassa liiterissä olevat puut.
Kohteen lisätiedot
Lisätietoja terassista: Sisäänkäynnin yhteydessä on isohko terassi valokatteella. Paljun yhteydessä myös terassia saunan päädyssä.
Tehdyt remontit
Keittiöremontti v. 2024 - kaapistoja ja maalattu katto.
Yläkerran isosta aulasta erotettu seinällä makuuhuone v. 2023
Terassi talon yhteyteen v. 2020
Toshiba ilmalämpöpumppu n. v. 2020 ja katolle aurinkopaneelit 19 kpl
Infrapunasauna n. v. 2020
Palju v. 2019, tehty pintaremonttia ruokailuhuoneessa
Käyttövesiputket uusittu v. 2013
Yläkerran wc:n lattia ja sen puoleisen makuuhuoneen lattia n. v. 2013
Talon katto v. 2011 (Kymppikatto)
Talo huoltomaalattu v. 2011
Sähköjä uusittu, pintavetona n. v. 2008 - 2011
Ulkovuoraus v. 2008
Salaojat talon ympärille sekä tallin päätyyn v. 2008
Laajennusosa rakennettu v. 2006 – 2007, tällöin taloon tuotu vesi ja laitettu viemärit.
Taloon lisäeristys v. 2007 (vanha osa)
Ikkunoita uusittu alakerrassa v. 2006, yläkerrassa alkuperäiset.
Huoneita pintaremontoitu v. 2005 – 2011
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Katon kunto: Hyvä. Uusittu v. 2011 (Kymppikatto). Lisätietoja kunnosta: Talo on yleisilmeeltään siistissä kunnossa ja muuttovalmis. Paljon on vuosien varrella tehty remontteja - osin vielä jotain vanhaa ja alkuperäistä jäljellä. Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Vanha kuntotarkastusraportti on nähtävillä vain näytöllä/näytön jälkeen.
Kuntotarkastus
Tehty 18.02.2011
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta, Energialuokka ei ole tiedossa. Myyjä hankkii energiatodistuksen myöhemmin.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kohteessa on sähkölämmitys. Sähkölämmityksen tyyppi: Suora sähkölämmitys. Kokonaissähkön kulutus: 23000 kWh / vuosi. Lisäksi lämmitysjärjestelmät: Puu, Ilmalämpöpumppu, Aurinkopaneelit 19 kpl.
Tulisija
Kaksi pönttöuunia.
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: Forssan Vesihuoltoliikelaitos. Lisätietoja vesijohdosta: Talon käyttövesiputket on uusittu n. v 2013, pintavetona komposiittiputket. Sulanapitokaapeli on laitettu taloon tulovedelle. Talliin ja saunaan tulee vesi vanhasta pihakaivosta (tallissa vesipumppu). Saunalle saa vain ns. kesäveden. Kaivon vettä käytetty vain pesu- ja kasteluvetenä - kaivon vettä ei ole tutkittu: vesi on sameaa, kaivoon pääsee jostain pintavesiä.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Puu ja Lautaverhous.
Keittiön kuvaus
Tilava keittiö on saanut uutta ilmettä alkuvuodesta 2024. Suurin osa kaapistoista on uusittu runkoineen ja nyt kokonaisuus on moderni sekä tyyliltään aikaa kestävä. Kaapistojen välissä on tyylikäs ruskeansävyinen levytys. Varusteina: astianpesukone, kaappipakastin, jääkaappipakastin (n.2018), keraaminen liesi (2024) sekä Savo -liesituuletin (poisto hormiin). Pintamateriaalit: maalattu puulattia, seinissä maalipinta ja katossa puupaneeli (maalattu 2024).
Kylpyhuoneen kuvaus
Pesuhuone/wc sijaitsee laajennusosassa. Sinne on käynti sisäänkäynnin yhteydestä tuulikaapin kautta. Pesutilan varusteina: käsienpesuallas, allaskaappi, peilikaappi, bideesuihku, wc-istuin, suihkuseinin eroteltu suihku, 2 pesukoneliitäntää, lämminvesivaraaja 300 l. Pintamateriaalit: laattalattia, missä sähköinen lattialämmitys, seinät kaakeloitu ja katossa paneeli. Tilasta koneellinen poisto.
WC-tilojen kuvaus
Yläkerrassa lisäksi erillinen wc näppärästi makuuhuoneiden yhteydessä. Varusteet ja pintamateriaalit: käsienpesuallas, wc-istuin, lattiassa muovimatto, seinät maalattu/tapetoitu, katossa paneeli.
Saunan kuvaus
Saunatar infrapunasauna 2 henkilölle. Hankittu n. v. 2020 ja sijoitettu tuulikaappiin psh/wc:n välittömään läheisyyteen. Pihasaunassa saunot perinteiseen tyyliin. Saunassa on puilla lämmitettävä kiuas. Erillinen pesutila.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneeseen valoa tuovat ikkunat kahdelta eri seinältä ja n. 18 m²:n olkkarissa on tilaa isommallekin löhöilysohvalle. Ruokahuoneen puoleisessa kulmassa on vanha pönttöuuni ja pihan puoleiselle seinälle on laitettu ilmalämpöpumppu. Pintamateriaalit: maalattu puulattia, seinät tapetoitu ja yhdellä seinällä on panelointi, katossa halltex -levy.
Makuuhuoneiden kuvaus
Molemmat makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa. Toki alakerran ruokailuhuoneenkin voi muuttaa makkarikäyttöön, mikäli useammalle kuin kahdelle makkarille on tarvetta, koska keittiöön mahtuu hyvin ruokapöytäkin. Makuuhuone 1 (wc:n puoleinen) pintamateriaalit: maalattu lautalattia (uusittu n. v. 2013), seinät maalattu ja katossa maalattu puupaneeli. Sivuvinttitilassa, ns. poskessa, on säilytystilaa. Makuuhuone 2 pintamateriaalit: lattiassa laminaatti, seinät maalattu ja katto maalattua paneelia. Sivuvinttitilassa on säilytystilaa tämänkin huoneen yhteydessä.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
61-403-8-102, 61-403-8-188
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
3,4 ha
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tontin myyntityyppi: Koko tontti
Rasitteet
Kiinnitykset: 200000, Kirjatut muut rasitukset, rasitteet, valinnanrajoitukset ja oikeudet: Tieoikeus.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
https://www.forssa.fi/asuminen-ja-ymparisto/tekniset-palvelut/rakennusvalvonta/rakennuslupa/ https://www.forssa.fi/client/forssa/userfiles/forssan-kaupungin-rakennusjarjestys-voimaan-13320231097654866.pdf
Kaavoitustiedot
KOJO osayleiskaava, voimaantulopvm 14.8.2023. Kiinteistöön Karisaari 8:102 kohdistuu kaavamerkintä AM-1: Maatilojen talouskeskusten alue. Alueelle saa rakentaa talouskeskuksia, joihin voi kuulua asuin-, tuotanto- ja varastorakennuksia sekä rakennuksia, jotka sopeutuvat talouskeskukseen ja tukevat toiminnallaan maataloutta. Sallittu kerrosala saa olla enintään 15 % rakennuspaikan pinta-alasta. Rakennukset voivat palvella myös maatilamatkailua tai muuta yritystoimintaa. Kiinteistöön Toukola 8:188 kohdistuu osittain kaavamerkintä MA/s: Maisemallisesti arvokas peltoalue. Peltoalueita, joiden säilyminen maatalouskäytössä on koko alueen maisemakuvan kannalta tärkeää. Alueella saa harjoittaa normaalia viljelyä ja laiduntamista. Avoimien niittyalueiden metsittäminen ja maisemaa muokkaava toiminta edellyttää maisematyölupaa. Alueilla pelto- ja metsäalueen rajapinnan käsittelyyn on kiinnitettävä erityitä huomiota, jotta metsänreuna-alueet säilyttävät perinteisen maisemallisen ilmeensä. Peltoalueisiin liittyvät ladot ja makasiinit sekä metsä- ja kivisaarekkeet ovat osa säilytettävää kulttuurihistoriallista maisemakokonaisuutta. Molempiin kiinteistöihin kohdistuu myös merkintä: Maakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Alueella on suunnittelussa ja ylläpidossa otettava huomioon arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön turvaaminen. Tavoitteena on säilyttää kyläalueen ja siihen liittyvän viljelymaiseman perinteiset piirteet sekä vanhempi rakennuskanta. Uusi rakentaminen on sopeutettava alueen kulttuuriympäristön ominaispiirteisiin ja ajalliseen kerroksellisuuteen. Toimenpiteissä on huomioitava laaditut maiseman hoidon ohje ja rakentamistapaohje. https://www.forssa.fi/client/forssa/userfiles/kaav-kojo-osyl-kaavakartta.pdf Lisätietoja kaavoituksesta antaa Forssan kaupunki/tekniset palvelut/kaavoitus.
Kaavoitustilanne
Osayleiskaava
Rakennukset
Tallirakennus: rakennettu alunperin 1950 -luvulla (kanala), ulkomitoin n. 100 m² (pinta-ala ei tarkistusmitattu). Muutettu talliksi v. 2008 (kylmä) ja remontoitu nykyiseen muotoon v. 2015. Purettu sisäosalta ja uusittu, kevyteristetty sekä tehty välikatto. Tallissa 3 kpl EU -standardit täyttävää karsinaa, satulahuone (sähköpatteri) ja työtila. Tallissa ilmalämpöpumppu, koneellinen ilmastointi, lämminvesivaraaja. Vesi tulee pihakaivosta satulahuoneeseen ja sieltä veto tallin puolelle, juottomuotona juomakupit. Yhtä karsinoista käytetty pesupaikkana, sieltä pesuvesi johdettu avo-ojaan. Karsinat: 1 x 12 m² ja 2 x 9 m². Tallin ulkokuori on vanha (puurakenne). Katto uusittu v. 2015 (Kymppikatto). Rakennuksen edessä on vaja/varasto. Kaksi pihattoa: peltinen v. 2017 -2018 eristämätön - toinen v. 2012, eristetty n. 20 m², tarvitsee remonttia. Saunarakennus: rakennusvuosi n. 1952, ulkomitoin n. 15 m², puurakenteinen/peltikatto. Rakennuksen yhteydessä myös puuliiteri/varasto.
Palvelut
Palvelut: Forssan keskustan palvelut n. 17 km.
Paikallistiedot: Koijärven Koulu-päiväkoti n. 2,2 km.
https://peda.net/forssa/perusopetus/koijarvi
Liikenneyhteydet
Forssa n. 17 km, Ypäjä 37 km, Tampere 79 km, Turku 107 km, Helsinki 135 km.
Ajo-ohjeet
Forssasta päin tultaessa valtatie 10 risteyksestä Urjalan suuntaan tietä 284 noin 13 km. Rekirikontie kääntyy oikealle juuri ennen entistä Pietilän kyläkauppaa. Tätä noin 750 metriä eteenpäin ja peltoaukealta ennen vasemmalle kääntyvää mutkaa, käännös oikealle. Pihatietä n. 250 metriä. Rakennukset näkyvät Rekirikontielle.
Pihan kuvaus
Ratsastuskenttä on tehty n. v. 2010, se on kooltaan noin 20 x 45 m - perustus: hiekka pohja ja filleri, päälle laitettu kumirouhepinta n. v. 2017-2018 ja sitä lisätty pintaan n. v. 2020. Piha-alueella on muutama marjapensas sekä pensasmustikkapensas (2023) - etupihalla nurmikkoa, lisäksi joitain istutuksia, pensaita ja puita. Tallin takana on kaivettu lampi. Se on kooltaan n. 15 m² ja matala, syvyyttä n. 60 cm. Erillinen koira-aitaus on luonnonpohjainen, itse aita on koiraverkkoa ja paalutus on tehty maapiikeillä.
Ranta
  • Lampi sijaitsee tallirakennuksen takana ja se on kooltaan n. 15 m². Se on matala, syvyyttä vain noin 60 cm.
Tiedustelut
Forssan Kiinteistökauppiaat Oy, 03-436 1130, kiinteistokauppiaat@kiinteistokauppiaat.com

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Forssa

Asuinalueena Forssa

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

Forssan Kiinteistökauppiaat Oy [A]

Forssan Kiinteistökauppiaat Oy [A]

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.