Etuovi.com

Oma toimitus

Haaveiletko sinäkin omakotitalosta? Omakotitalot ovat Etuovi.comin tilastojen mukaan hyvin haluttuja, sillä niiden ilmoituksia haetaan ja katsellaan paljon. Tässä jutussa tietoa omakotitalojen hinnoista eri puolella Suomea.

Huomaa, että keskimääräinen omakotitalo ei ole samanlainen kaikissa kunnissa, joten keskihinnat eivät kerro sitä, kuinka paljon samanlainen omakotitalo maksaisi eri kunnissa.

Voit katsoa samat tiedot myös alla olevasta taulukosta. Voit etsiä taulukosta sinua kiinnostavien kuntien tiedot tai järjestää sen kalleimmasta/halvimmasta alkaen.

Kauniaisissa omakotitalon keskihinta ylittää miljoonan

Kallein keskimääräinen hinta on Kauniaisten omakotitaloilla, peräti yli 1,1 miljoona euroa. Toisaalta ilmoituksiakaan ei ole ollut kovin montaa, reilun vuoden ajanjaksolla 32 myynti-ilmoitusta, eli tarjonta on melko niukkaa. Muihin pääkaupunkiseudun kaupunkeihin verrattuna Kauniainen on pieni paikkakunta, jossa on noin 10 000 asukasta. Asuntokuntia siellä on hieman yli 4 000, joista noin puolet asuu rivi- tai pientaloissa.

Tutustu Kauniaisten asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Seuraavaksi kalleimmat omakotitalot ovat Espoossa ja Helsingissä

Keskihinnaltaan toiseksi kalleimmat omakotitalot löytyvät Espoosta, ja Helsinki on tässä kolmannella sijalla. Keskimääräinen Espoossa tai Helsingissä myynnissä oleva omakotitalo maksaa yli puoli miljoonaa. Tarjontaa on ollut monipuolisesti, ja mukaan on mahtunut myös yli miljoonan maksavia omakotitaloja. Alle joka neljännen omakotitalon hinta on näissä kaupungeissa ollut alle 400 000 euroa.

Näillä kaupungeilla on jonkin verran rantaviivaa, eli osa Espoon ja Helsingin myytävistä omakotitaloista on hienoilla merinäköaloilla varustettuja koteja, mikä varmasti vaikuttaa myös omakotitalojen keskihintaan.

Espoon asuntomarkkinoita voit seurata Etuovi.comin aluesivulla

Tutki myös Helsingin asuntomarkkinatilastoja aluesivulla

Monella paikkakunnalla omakotitalon hinta on reilusti alle sadan tonnin

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella omakotitalojen keskihinnat ovatkin aivan eri luokkaa. Kun tarkastellaan Uudenmaan omakotitalojen keskihintoja ilman Helsinkiä, Espoota, Kauniaista ja Vantaata, omakotitalo maksaa keskimäärin 285 000 euroa.

Pirkanmaalla omakotitalon keskimääräinen hinta on 239 000 euroa, Varsinais-Suomessa 216 500 euroa ja Päijät-Hämeessä 189 000 euroa.

Monen paikkakunnan keskimääräinen omakotitalo maksaa alle sata tuhatta euroa. Omakotitalojen hinnat voivat kuitenkin vaihdella paljonkin paikkakuntien sisällä, eli samalla paikkakunnalla on saattanut olla myynnissä paljon vanhoja, remonttia kaipaavia taloja laskemassa keskimääräistä hintaa sekä samaan aikaan aivan upeilla näköaloilla varustettu, muutaman vuoden vanha järvenrantatalo.

Jutussa olevat hintatiedot ovat peräisin Etuovi.comista

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio