Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Haaveiletko omakotitalosta, mutta olet edelleen mietintävaiheessa sen suhteen, mistä ja millaisen haluaisit ostaa? Omakotitalot ovat Etuovi.comin tilastojen mukaan hyvin haluttuja, sillä niiden ilmoituksia katsellaan paljon. Niiden hinnoissa on kuitenkin paljon vaihtelua, ja eri puolella Suomea omakotitalojen hinnat ovat hyvin erilaisia.

Voit katsoa myös samat tiedot alla olevasta taulukosta. Voit etsiä taulukosta sinua kiinnostavien kuntien tiedot tai järjestää sen kalleimmasta/halvimmasta alkaen.

Kauniaisissa omakotitalon keskihinta ylittää miljoonan

Kallein keskimääräinen hinta on Kauniaisten omakotitaloilla, jopa yli miljoona euroa. Toisaalta ilmoituksiakaan ei ole ollut kovin montaa, eli tarjonta on melko niukkaa. Muihin pääkaupunkiseudun kaupunkeihin verrattuna Kauniainen on pieni paikkakunta, jossa on noin 10 000 asukasta. Asuntokuntia siellä on noin 4 000, joista noin puolet asuu rivi- tai pientaloissa.

Tutustu Kauniaisten asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

omakotitalojen hinnat
Tämä komea kivitalo sijaitsee Kauniaisissa. Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Espoo-Kauniainen | Pecasa Oy LKV, Kauppakeskus Grani

Seuraavaksi kalleimmat omakotitalot ovat Espoossa ja Helsingissä

Keskihinnaltaan toiseksi kalleimmat omakotitalot löytyvät Espoosta, ja Helsinki on tässä kolmannella sijalla. Keskimääräinen Espoossa tai Helsingissä myynnissä oleva omakotitalo maksaa yli puoli miljoonaa. Tarjontaa on ollut runsaasti, ja mukaan on mahtunut myös yli miljoonan maksavia omakotitaloja. Alle joka neljännen omakotitalon hinta on näissä kaupungeissa ollut alle 400 000 euroa.

Näillä kaupungeilla on jonkin verran rantaviivaa, eli osa Espoon ja Helsingin myytävistä omakotitaloista on hienoilla merinäköaloilla varustettuja koteja, mikä varmasti vaikuttaa myös omakotitalojen keskihintaan.

Espoon asuntomarkkinoita voit seurata Etuovi.comin aluesivulla

Tutki myös Helsingin asuntomarkkinatilastoja aluesivulla

Monella paikkakunnalla omakotitalon hinta on reilusti alle sadan tonnin

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella omakotitalojen keskihinnat ovatkin aivan eri luokkaa. Esimerkiksi Pirkanmaalla omakotitalon keskimääräinen hinta on 229 000 euroa ja Varsinais-Suomessa 209 000 euroa.

Monen paikkakunnan keskimääräinen omakotitalo maksaa alle sata tuhatta euroa. Myynnissä on saattanut olla paljon vanhoja, remonttia kaipaavia taloja, mikä laskee keskimääräistä hintaa. Omakotitalojen hinnat voivat kuitenkin vaihdella paljon, eli samalla paikkakunnalla voi olla aivan upeilla näköaloilla varustettu, muutaman vuoden vanha järvenrantatalo, vaikka monen muun omakotitalon hinta olisi hyvin matala.

Huomaa, että keskimääräinen omakotitalo ei ole samanlainen kaikissa kunnissa, joten keskihinnat eivät kerro sitä, kuinka paljon samanlainen omakotitalo maksaisi eri kunnissa.

Jutussa olevat hintatiedot ovat peräisin Etuovi.comista.

Lue myös nämä jutut Etuovi-blogista:

Asuntomarkkinoilla runsaasti aktiivista väkeä poikkeustilassakin

Omakotitalojen hintakehityksessä ei juuri muutoksia viime vuosina

Omakotitalon myynti – kysyntää riittää vuoden ympäri

Vanhat talot – mikä niissä viehättää?

Pohjois-Pohjanmaalla haaveillaan omakotiasumisesta

Niina

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio