Omakotitalojen hinnat – katso taulukosta keskihinta omalla paikkakunnallasi

Haaveiletko sinäkin omakotitalosta? Omakotitalot ovat Etuovi.comin tilastojen mukaan hyvin haluttuja, sillä niiden ilmoituksia haetaan ja katsellaan paljon. Myynnissä olevien omakotitalojen hakuja tehdään enemmän kuin muiden asuntotyyppien.

Tutkimme Etuovi.comissa myynnissä olleiden omakotitalojen hintoja. Löydät tästä artikkelista tietoa omakotitalojen hinnoista eri puolella Suomea. Katso tilastosta kalleimmat ja edullisimmat paikkakunnat!

Maakunnat

Top 3 kalleimmat omakotitalojen keskihinnat

Uusimaa
Pirkanmaa
Varsinais-Suomi

349 000 euroa
239 000 euroa
205 000 euroa

Paikkakunnat

Top 5 kalleimmat omakotitalojen keskihinnat

Kauniainen
Espoo
Helsinki Kirkkonummi
Pirkkala & Vantaa

998 000 euroa
585 000 euroa
548 000 euroa
448 000 euroa
399 000 euroa

Omakotitalojen keskihinnat paikkakunnittain

Katso omakotitalojen keskihinnat omalla paikkakunnallasi kartalta tai taulukosta. Huomaa, että keskimääräinen omakotitalo ei ole samanlainen kaikissa kunnissa, joten keskihinnat eivät kerro sitä, kuinka paljon samanlainen omakotitalo maksaisi eri kunnissa.

Voit katsoa samat tiedot myös alla olevasta taulukosta. Voit etsiä taulukosta sinua kiinnostavien kuntien tiedot tai järjestää sen kalleimmasta/halvimmasta alkaen.

Kauniaisissa omakotitalon keskihinta on melkein miljoonan

Kallein keskimääräinen hinta on Kauniaisten omakotitaloilla, peräti 998 000 euroa. Toisaalta ilmoituksiakaan ei ole ollut kovin montaa, tähän valitulla kahdeksan kuukauden ajanjaksolla julkaistiin vain 22 myynti-ilmoitusta, eli tarjonta on melko niukkaa. Muihin pääkaupunkiseudun kaupunkeihin verrattuna Kauniainen on pieni paikkakunta, jossa on noin 10 000 asukasta. Asuntokuntia siellä on hieman yli 4 000, joista noin puolet asuu rivi- tai pientaloissa.

Tutustu Kauniaisten asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Seuraavaksi kalleimmat omakotitalot ovat Espoossa ja Helsingissä

Keskihinnaltaan toiseksi kalleimmat omakotitalot löytyvät Espoosta, ja Helsinki on tässä kolmannella sijalla. Keskimääräinen Espoossa tai Helsingissä myynnissä oleva omakotitalo maksaa yli puoli miljoonaa. Tarjontaa on ollut monipuolisesti, ja mukaan on mahtunut myös yli miljoonan maksavia omakotitaloja. Alle joka neljännen omakotitalon hinta on näissä kaupungeissa ollut alle 400 000 euroa.

Näillä kaupungeilla on jonkin verran rantaviivaa, eli osa Espoon ja Helsingin myytävistä omakotitaloista on hienoilla merinäköaloilla varustettuja koteja, mikä varmasti vaikuttaa myös omakotitalojen keskihintaan.

Espoon asuntomarkkinoita voit seurata Etuovi.comin aluesivulla

Tutki myös Helsingin asuntomarkkinatilastoja aluesivulla

Pirkanmaan omakotitalojen korkeimmat keskihinnat Pirkkalassa

Seuraavaksi eli neljänneksi kalleimmaksi paikkakunnaksi nousee Kirkkonummi, jossa omakotitalojen keskihinta on 448 000 euroa.

Sen jälkeen jaetulla sijalla listalla on pirkanmaalainen kunta Pirkkala sekä Vantaa, sillä niissä myynnissä olleiden omakotitalojen keskihinta on tässä tilastossa 399 000 euroa.

Monella paikkakunnalla omakotitalon hinta on reilusti alle sadan tonnin

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella omakotitalojen keskihinnat ovatkin aivan eri luokkaa. Koko Uudenmaan omakotitalojen keskihinta on 349 000 euroa eli huomattavasti vähemmän kuin pääkaupunkiseudun mediaanihinta.

Pirkanmaalla omakotitalon keskimääräinen hinta on 239 000 euroa, Varsinais-Suomessa 205 000 euroa ja Päijät-Hämeessä 175 000 euroa.

Monen paikkakunnan keskimääräinen omakotitalo maksaa alle sata tuhatta euroa. Omakotitalojen hinnat voivat kuitenkin vaihdella paljonkin paikkakuntien sisällä, eli samalla paikkakunnalla on saattanut olla myynnissä paljon vanhoja, remonttia kaipaavia taloja laskemassa keskimääräistä hintaa sekä samaan aikaan aivan upeilla näköaloilla varustettu, muutaman vuoden vanha järvenrantatalo.

Katso, olisiko sinulle sopiva talo myynnissä Etuovi.comissa!

Lue myös:

Ostamassa omakotitaloa? Muista nämä asiat!