Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Talvi on remontointi- ja rakennusalan vuoden hiljaisinta aikaa. Urakkamaailman tilastot toteutuneista remonteista kertovat, että kaikista kuivin kausi remontointialalla on tammikuussa.

Tammikuu on siis aika, jolloin remonttiyrityksillä on vähiten töitä eli sitä myöten isoin tarve saada töitä lisää. Tämä on asia, joka on hyvä ottaa huomioon kun suunnittelet seuraavaa remonttiasi. Talviaikaan on mahdollisuus teettää kodin remontti alennuksella.

remontit alennuksessa

Remonttien hinnat alennuksessa erityisesti tammikuussa

Kysyntä ja tarjonta ovat markkinavoimia, jotka määräävät tuotteiden ja palveluiden hintoja. Kun remonttien kysyntä laskee rajusti tammikuussa, tarkoittaa se alla olevan kuvan mukaisesti sitä, että remonttien kysyntäkäyrä kokee väliaikaisen shokin ja siirtyy alaspäin remonttien tarjonnan suuntaisesti.

Tämä johtaa vähempään remonttien toteuttamiseen, mutta samalla edullisempaan remonttien hintatasoon. Koska remontteja ei ole paljon tarjolla remonttien tekijöille talviaikaan – varsinkaan tammikuussa – ovat rakennusalan yritykset siten valmiita alentamaan hintojaan. Tämä siis teorian tasolla, joka tosin näkyy myös käytännön elämässä.

remonttien-kysynta

Vuoden vaihteen #superkotitalousvähennysetu – ole nopea!!

Joulu-tammikuun ajan remontointiin liittyy myös eräs toinen erinomainen syy aloittaa remontoiminen. Syy on kotitalousvähennys, jonka voi helposti kohdistaa kahdelle eri vuodelle, kun remontti suoritetaan vuoden vaihteessa.

Kotitalousvähennyshän on valtion antama huomattavan iso verollinen etuus, joka kaikkien remontoivien tahojen kannattaa ottaa huomioon. Vuosittainen enimmäismäärä henkilöä kohden kotitalousvähennyksen suhteen on 2400€, joten jos remonttisi työn osuus ylittää 5 555€ et pysty hyödyntämään kotitalousvähennyksen koko mahtia yhden vuoden aikana (edellisessä laskutoimituksessa otettu huomioon 100€ omavastuuosuus).

Tämän takia isot remontit kannattaa ajoittaa loppuvuoteen jos mahdollista. Näin remontin maksusuoritus jakaantuu kahdelle eri vuodelle, ja näin saat kohdistettua osan remontin kotitalousvähennyksestä seuraavalle vuodelle.

Kotitalousvähennyksen kohdentamisessa kriittistä on maksupäivä. Eli jos urakoitsija lähettää sinulle laskun 26.12.2016, mutta maksat sen 1.1.2017 on kyseinen maksuosuus hyödynnettävissä ainoastaan vuoden 2017 kotitalousvähennykseen. Jos taasen maksat laskun heti laskun saatuasi, ennen vuoden vaihdetta, kyseisen laskun kotitalousvähennysosuus kohdennetaan 2016 vuoden kotitalousvähennykseen.

Jotta saat aloitettua remonttisi tämän vuodella, pidä kiirettä! Urakkamaailman kautta saat nopeasti yhteydenottoja alueesi urakoitsija-ammattilaisilta.

Tiesitkö, että kotitalousvähennys muuttuu vuodelle 2017? Vähennysprosentti kasvaa, eli saat entistä helpommin ja enemmän kotitalousvähennystä. Lue lisää vuoden 2017 kotitalousvähennyksestä.

 

Suosituimmat remontit talvella

Talven aikana kaikista suosituimmat remontit perustuen Urakkamaailman remonttidataan ovat ulkomaalaukset, pihamuokkaukset ja kattoremontit.

No ei sentään! Edellä mainittujen remonttien tekeminen hiljee voimakkaasti talvea kohti kylmenevien säiden takia.

Kattoremontin toteuttaminen talvella on silti hyvä idea, sillä useimmat kattoyritykset tarjoavat palveluitaan edullisemmin talviaikaan, sillä kattoremonttien kysyntä on pienempää talvella.

katto-talvella

Kattoremontin toteuttaminen talvella on siis mahdollista, vaikka se voi kuulostaa erikoiselta. Lue lisää talviajan kattoremonteista ja vääristä/oikeista uskomuksista niihin liittyen.

Joulun lähestyessä saunaremontit kasvattavat aina suosiotaan kylpyhuoneremonttien rinnalla. Talviaikaan siis remontoidaan suhteellisesti eniten sauna- ja kylpyhuonetiloja. Putkiremontit ovat myös kasvattaneet yllättävästi suosiota talviaikaan Urakkamaailman tietojen mukaan. Varsinkin omakotitalojen putkiremontteja toteutetaan paljon nyt joulu-, ja tammikuussa.

Ideoita kodin remontteihin löydät Etuoven ideagalleriasta, käy hakemassa ideoita ainakin saunaremontti, kylpyhuoneremonttikeittiöremontti ja pintaremontti sivuilta.

 

Näin hyödynnät remonttien talvialen

  • Remontteja toteutetaan kaikista vähiten tammikuussa. Hyödynnä tätä tietoa ja siten säästä rahaa remontissasi.
  • Kannattaa hyödyntää vuoden vaihteen #superkotitalousvähennysetu, jotta saat isojen remonttien kotitalousvähennyksestä kaiken irti.
  • Suhteellisesti eniten talviaikaan remontoidaan sauna-, ja kylpyhuonetiloja. Muista myös hyvä mahdollisuus tehdä katto- ja putkiremontteja!

 

– Kalle

Kirjoittaja on Urakkamaailma.fi palvelun perustaja, jonka kautta kuka tahansa voi kilpailuttaa remontin ja löytää luotettavan urakoitsijan. Artikkelissa käytetyt tilastomateriaalit perustuvat Urakkamaailman n. 75M€ vuositason remonttikantaan.

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

 

Katso kuvat aiheesta remontti

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Osta remontti alennuksella – remontit edullisempia talviaikaan

  1. On kyllä mielenkiintoista. Remontin teettäminen halpenee samalla kuin kauppojen alennysmyynnitkin alkavat x)

    En tosiaan tiennyt, että talvellakin voi katon tehdä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio