Etuovi.com

Oma toimitus

Mökkikauppa elää vuodenaikojen mukaan – keväällä haaveillaan kesäloman vietosta kesämökillä, syksyllä odotetaan ruskaa, talvea ja lumeen liittyviä harrastuksia mökillä. Miltä näyttää talven mökkikaupan kysyntä Etuovi.comin uusimpaan dataan pohjautuen?

Juttu on julkaistu alun perin lokakuussa 2017, mutta päivitetty marraskuussa 2021 tuoreilla tilastotiedoilla.

Tunnelmallinen pikkumökki odottelee loma-asukkaita Iijärven rannalla Kuusamossa. Kuva: Etuovi.com / OP Koti Kuusamo Oy LKV

Talven tullen kiinnostus pohjoisen loma-asuntoja kohtaan lisääntyy

Kuusamo on kesälläkin suosittu paikkakunta loma-asuntoa etsivien keskuudessa, mutta silloin suosituimpien paikkakuntien listan kärkisijoilta löytyy usein myös perinteisempiä kesämökkipaikkakuntia. Syksyisin top-listan sijoitukset menevät osittain uusiksi, kun haetuimpien mökkipaikkakuntien kärkisijoille nousee jälleen talven suosikkeja. Mökkikauppa elää vuodenaikojen mukaan ja lumi saa haaveilemaan mökistä talviurheilumahdollisuuksien keskipisteessä.

Loma-asuntojen hakuja tehdään paljon myös maakuntatasolla. Viime kesäkuussa haettiin selkeästi eniten loma-asuntoja Pirkanmaalta ja Varsinais-Suomesta. Lokakuussa taas eniten hakuja tehtiin Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle. Mökkikaupoilla olevien ostajien kiinnostus on kääntynyt taas kohti pohjoista.

TOP 10 haetuimmat mökkipaikkakunnat  (lokakuu 2021):

 1. Kuusamo
 2. Kittilä
 3. Oulu
 4. Tampere
 5. Mikkeli
 6. Lohja
 7. Salo
 8. Kuopio
 9. Savonlinna
 10. Rovaniemi

Lähde: Etuovi.comissa tehdyt loma-asuntojen haut 10/2021

Halutuimpien mökkipaikkakuntien top-listaus on siis sekoitus sekä talvimökkien suosituimpia paikkakuntia että perinteisiä kesämökkikuntia.

Voit hakea myynnissä olevia mökkejä ja loma-asuntoja Etuovi.comista.

Minne nyt odotetaan mökkejä myyntiin?

Kun tiedät mistä haluaisit ostaa mökin, ja olet ehkä jo miettinyt budjettiakin, kannattaa tehdä loma-asuntojen hakuvahti Etuovi.comiin. Vahti ilmoittaa, kun mieltymyksiisi sopiva loma-asunto tulee myyntiin. Unelmien mökki saattaa vapautua milloin tahansa!

Moni omasta mökistä haaveileva on näin tehnytkin. Kaipuu pohjoisen lumille näkyy myös siinä, minne tehdään eniten hakuvahteja – suosittuja ovat esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla Rukatunturin ja Syötteen alueet ja Lapissa Ylläksen ja Levin tienoot.

TOP 5 alueet *, joilla eniten loma-asuntojen hakuvahteja (lokakuu 2021):

 1. Rukatunturi, Kuusamo
 2. Äkäslompolo, Kolari
 3. Sirkka, Kittilä
 4. Syöte, Pudasjärvi
 5. Ylläsjärvi, Kolari

* Käyttäjien tekemät aluerajaukset tarkemmalla kylä/taajama -tasolla.

Haaveiletko sinäkin vapaa-ajan asunnosta pohjoisessa? Tee oma haku ja katso, minkälaisia mökkejä ja huviloita tällä hetkellä on tarjolla Etuovi.comissa! 

Lue myös:

Etätöitä ja ulkoilua – pohjoisen mökkitontit viedään nyt käsistä

Oma mökki Lapissa – pariskunta hankki unelmiensa kelohirsihuvilan

Unelmien hirsimökki valmistui Iso-Syötteelle – Villa Vesalassa viihdytään

7 kommenttia sivuun “Mökkikauppa – talven suosikkeina Kuusamo ja Kittilä

 1. Itse en ottaisi mökkiä kuusamon tai lapin lomakeskuksista vaikka ilmaiseksi saisiin kun en kiinnostunut kotimaan matkailusta pätkääkään. Portugali on kohtuullisen halpa kohde niin asuntojen hintojen kuin lomailun kannalta ja ei tartte talvivaatteissa lomailla ollenkaan

 2. Itse ostan loma asunnon Puolasta. Gdanskin ympäristöstä paljon upeita meren ranta paikkoja. Ja se hinta taso on halpaa. Eli kesät siellä, on länmintä ei turisteja paljon.

 3. En haaveile tuommoisesta maisemasta, mieluummin järvi tai koskimaisemasta, minulle ainakin vesi on pakollinen elementti viihtymisen ja rauhoittumisen kannalta.

 4. Jokaisella on aina omat mieltymykset matkailuun, mutta kannattaako niistä huudella kaikille julkisesti

 5. Ostaisin mökin Rautavaaralta, ainut viihtyisä ja ei pitkämatka kaupunkeihin ja on mukava erämatkailua ja hienot maisemat

 6. Haaveena tulevaisuudessa muuttaa vielä Kittilään, Levi ja ostaa oma pieni asunto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio