Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Vielä pari vuotta sitten kaksilapsinen Nyyssölän perhe asui Vantaalla. Haaveissa oli suurempi koti lähempänä perheen vanhempien Aki ja Sanna Nyyssölän Länsi-Vantaalla sijaitsevia työpaikkoja.

Etsinnöistä huolimatta täydellistä taloa ei löytynyt, joten pariskunta päätti rakennuttaa juuri heille sopivan kodin. He laajensivat tontin hakua Tuusulaan, sillä he olivat kuulleet paikkakunnasta pelkkää hyvää esimerkiksi ystäviltään.

Sanna, Aki, Aava ja Elian löysivät uuden kotipaikan Tuusulan Anttilanrannasta. Kuva: Kari Kohvakka

Täydellinen tontti uudelle kodille löytyi Anttilanrannan omakotitaloalueelta, joka sijaitsee aivan Tuusulanjärven rannassa.

Sijainti veti meitä Tuusulassa puoleensa, mutta rakastuimme Anttilanrannan ihanaan ja idylliseen maisemaan. Täällä on järveä, peltoa, metsää ja jopa lampaita naapurissa. Tuntuu, kuin olisi maalla, vaikka paikka on lähellä Helsinkiä ja tarvittavia palveluita, Sanna Nyyssölä kertoo.

Kaksikerroksinen omakotitalo takalla, terassilla ja takapihalla

Nyyssölät valitsivat muuttovalmiin talopaketin, josta rakentui kaksikerroksinen omakotitalo. Perhe asui 11 kuukautta Tuusulan keskustassa väliaikaisasunnossa talon rakennuttamisen ajan.

Kävimme lähes päivittäin katsomassa, mitä uutta rakennuksella oli saatu aikaan. Tutustuimme samalla uuden kodin ympäristöön ja kuvittelimme, minkälaisia retkiä tekisimme koko perheellä koiramme Eepin kanssa ulkoilualueille, Tuusulanjärvelle ja Sarvikalliolle.

Perheen rakennusprojekti kesti noin vuoden. Kuva: Kari Kohvakka

Tontille kohonneessa omakotitalossa on kaikki, mitä perhe kaipasikin. Modernin keittiön, tilavien huoneiden ja saunan lisäksi sisällä on takka. Ulos rakentuu kesällä terassi ja laaja piha tuntuu kuin lisähuoneelta.

Meille oli tärkeää saada taloomme takka. Sillä voi lämmittää taloa sähkön lisäksi. Tontillamme on lisäksi paljon puita, joista saimme tehtyä halkoja.

Lue lisää: Asumisen taidetta – luo omannäköinen elämä Tuusulassa!

Muutto täydellisenä viikonloppuna

Lokakuussa 2021 noin vuoden kestäneen rakennusurakan ja odottelun jälkeen perhe pääsi muuttamaan Anttilanrantaan. Muuttoviikonloppuna vietettiin myös Sannan syntymäpäiviä ja pariskunnan 10-vuotista yhdessäoloa.

Muuttaminen on aina raskasta, mutta sen arvoista. En olisi voinut toivoa parempaa synttärilahjaa, Sanna sanoo.

Nyyssölät keskittyivät talvella kodin sisätilojen sisustamiseen ja valmisteluun: nyt huonekalut ja tavarat ovat löytäneet omat paikkansa. Kodin viimeistely ja oman pihan laittaminen pitävät perheen kiireisenä kesällä.

On nurmikon istutusta, terassin rakentamista, puutarhan laittamista ja yrttien kasvattamista, Sanna Nyyssölä kertoo.

Kuva: Sanna Nyyssölä

Tuusulassa kaikki tarvittava arkeen

Nyyssölät ovat kotiutuneet Tuusulaan hyvin. Paikkakunnalla on kaikki, mitä he arkeensa tarvitsevat.

Perheen lasten Aavan ja Elianin käymä päiväkoti sijaitsee vanhempien työmatkan varrella, lähin koulu 200 metrin päässä kodista. Suurin osa Anttilanrannan asukkaista on lapsiperheitä, joihin Nyyssölät ovat tutustuneet muuton jälkeen.

Meidät on otettu kivasti vastaan. Naapurustossa on paljon samanikäisiä lapsia kuin meillä. Olemme iloisia, että heistä voi tulla tulevaisuudessa  koulukavereita. Plussaa on myös se, että lapsemme saavat kasvaa turvallisessa ympäristössä luonnon lähellä.

Anttilanrannan omakotitaloalue on keskellä metsäistä seutua ja aivan veden äärellä. Kuva: Kari Kohvakka

Sanna Nyyssölä yllättyi siitä, kuinka tärkeäksi Tuusulan neuvolapalvelut ovat hänelle muodostuneet. Perhe on käyttänyt lisäksi niin julkisia kuin yksityistä terveydenhuollon palveluita sekä hammashuoltoa, jotka ovat olleet heistä toimivia ja näppäriä käyttää.

Ennen kävimme aina uudella ihmisellä neuvolassa. Tuusulassa meitä on ollut aina sama henkilö vastassa ja lapsemmekin alkavat vähän muistaa häntä.

Uuden kodin lähellä on lisäksi upouusi koulun piha, uimahalli sekä ulkoilureittejä, joissa perhe on viettänyt aikaa yhdessä.

Meille on tärkeää, että luonto on lähellä ja siellä on mahdollisuus liikkua koko perheen kesken turvallisesti.

Aki työskentelee insinöörinä ja Sanna opettajana. Akin työmatka lyheni, Sannan pysyi lähes samana kuin ennen.

Tuusulanväylä ja Kehä-tiet ovat kätevästi lähellä, ja pääsemme molemmat yllättävän nopeasti töihin. Työmatkani on noin 25 minuuttia autolla, Akin 15 minuuttia. Tästä pääsee näppärästi myös Helsinkiin tai lentokentälle tarvittaessa.

Tutustu Tuusulaan tarkemmin kunnan omilla sivuilla! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio