Talon ulkomaalaus on hyvä tapa saada talolle tuore ja näyttävä ilme. Talo pääsee uuden maalipinnan ansaitsemaansa kukoistukseen myötä ja lisää myös sen jälleenmyyntiarvoa.

Ulkomaalaus on melkoinen urakka, johon kuuluvat maalattavan pinnan esikäsittelyt, maalaustelineiden vuokraaminen ja tietysti itse maalaaminen – yhä useammin ulkomaalauksiin hankitaan palkattu ammattilainen. Jos harkitset talon ulkomaalausta, on sopivan maalausurakoitsijan etsiminen hyvä aloittaa jo alkuvuodesta. Tähän artikkeliin kokosimme hintaesimerkit ja vinkit onnistuneeseen ulkomaalausprojektiin.

Tiilitalon julkisivumaalaus, Mänttä-Vilppula

Tiilipintaisen omakotitalon puiset räystäät, ikkunat ja ovet maalattiin uudelleen. Tämän omakotitalon pinta-ala oli 200m2.

Urakan hinta: 2 792 € (työn osuus 2 292 €, materiaalit 500 €)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Talon ulkomaalaus, Turku

Turussa sijaitseva, 120m2 kokoinen omakotitalo kaipasi uutta maalipintaa. Talon ulkoseinät olivat perinteistä lautapintaa. Kohteen ikä oli 29 vuotta.

Urakan hinta: 3 800€ (työn osuus 3 490 €, materiaalit 310 €)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Talon ja autokatoksen maalaus, Lahti

Vuonna 2005 rakennetun talon sekä autokatoksen julkisivut pestiin ja maalattiin. Urakkaan kuului myös esimerkiksi räystäslautojen sekä ikkunalautojen maalaus. Omakotitalon pinta-ala oli yhteensä 250m2.

Urakan hinta: 4 130 € (työn osuus 3 930 €, materiaalit 200 €)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Uudisrakennuksen ulkomaalaus, Mäntsälä

Juuri valmistuneen omakotitalon julkisivu maalattiin remontin tilaajan valitseman värisävyn mukaisesti. Maalattavaa pinta-alaa oli yhteensä n. 86 m2 ja maalausurakkaan kuului myös pohjamaalaus.

Urakan hinta: 5 000 € (työn osuus 4 050 €, materiaalit 950 €)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Rintamamiestalon ulkomaalaus, Orivesi

Tähän vapaa-ajan käytössä olevaan rintamamiestaloon tehtiin uusi ulkomaalaus. Talon mitat olivat: leveys n. 9m, pituus n. 11m. Aiempi maalaus oli tehty 20 vuotta aiemmin ja aiempi maalipinta piti poistaa.

Urakan hinta: 5 000 € (työn osuus 4 350 €, materiaalit 650 €)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Uuden hirsitalon ulkomaalaus, Oulu

Kohteena oli kaksikerroksinen hirsitalo. Pohjustus tehtiin WOODEX-sarjan pohjustepuunsuojalla sekä lisäksi käsittely kahteen kertaan Visa Premium erikoispeittosuojalla. Sävyksi valittiin vaalean harmaa. Talon ulkomitat olivat 7,5m x 13m ja harjakorkeus noin 9m.

Urakan hinta: 8 040 € (työn osuus 7 040 €, materiaalit 1 000 €)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Lisää ulkomaalauksen hintoja löydät Urakkamaailmasta!

Vinkit onnistuneeseen ulkomaalausprojektiin

Ulkomaalaus voidaan luonnollisesti toteuttaa ainoastaan alkukesä-syyskaudella. Kuumin sesonki maalauspuuhiin on heinä-elokuu, jolloin sääolosuhteet ovat sallivat ja sadesää ei ole esteenä yhtä suurella todennäköisyydellä kuin syksymmällä.

1. Maalausurakoitsijan etsiminen kannattaa aloittaa jo helmikuun kieppeillä

  • Tällöin sinulla on paljon valinnanvaraa tekijöiden suhteen, sillä jo maalis-huhtikuussa moni maalari on täyttänyt kesän kalenterinsa.
  • Sateinen kesä sotkee niin urakoitsijan kuin asiakkaidenkin aikataulut. Sateiden takia työt siirtyvät ja loppuvuoden asiakkaiden maalausurakoita ei välttämättä ehditä toteuttamaan. Ei siis ehkä kannata varata urakoitsijaa syksylle, sillä se voi tarkoittaa, ettei maalausurakkaa ehditä toteuttamaan.

2. Älä tyydy yhteen tai kahteen tarjoukseen

  • Jotta saat varmasti hyvän hinnan remontillesi, kannattaa pyytää noin neljä tarjousta eri maalareilta. Useampi tarjous mahdollistaa selkeän kilpailutuksen ja hintavertailun.

3. Hyödynnä kotitalousvähennys ja tee kirjallinen sopimus

  • Tiesithän, että voit saada kotitalousvähennystä maalausurakasta? Lue lisää kotitalousvähennyksestä.
  • Jos urakoitsija ei kuulu ennakkoperintärekisteriin, et ole oikeutettu saamaan kotitalousvähennystä. Kaikki Urakkamaailmassa toimivat urakoitsijat on taustatarkistettu ja kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.
  • Tee urakoitsijan kanssa kirjallinen sopimus.

Mikäli talosi kaipaa ulkomaalausta, löydä paras tekijä remontillesi Urakkamaailmasta! 

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Mitä maksaa talon ulkomaalaus? Katso hintaesimerkit!

  1. Maalatkaa hyvät ihmiset rohkeasti itse ja säästäkää tuhansia euroja, muistakaa: se mitä yksi ihminen osaa tehdä toinenkin osaa.

  2. Tuntuu tämä maalaus urakointi olevan uskonmiesten uusi rahastus keino. Talon maalaukselle tuli hintaa 10450€! 150neliöinen 1.5 kerroksinen talo kyseessä. Työn osuus 8700€! Pyysivät heti ratkaisemaan, koska ottajia on niin paljon. No en ottanut. Olkoon tämä varoitus näistä huijareista, jotka kotiinne tulevat maalausta kauppaamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio