Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Talon ulkomaalaus on yksi varma tapa saada talolle tuore ja näyttävä fiilis. Talo pääsee ansaitsemaansa kukoistukseen uuden maalauspinnan myötä ja lisää myös sen jälleenmyyntiarvoa.

Yhä useammin ulkomaalauksiin hankitaan palkattu ammattilainen. Ulkomaalaus on melkoinen urakka, johon kuuluvat maalattavan pinnan esikäsittelyt, maalaustelineiden vuokraaminen ja tietysti itse maalaaminen. Älä siis myy vapaa-aikaasi liian halvalla ja tee itse kaikkea!
Ammattilaisen avulla maalauspinnasta tulee kestävämpi, sillä ammattilaisella on kokemusta ja tietämystä oikeista toimintatavoista.

Tässä artikkelissa tuon myös esille toteutuneiden ulkomaalausurakoiden hintoja. Toivottavasti alla olevat esimerkkitapaukset auttavat sinua viemään eteenpäin omaa maalausprojektiasi.

ulkomaalaus hinta
Kuva: Etuovi.com

Uuden talon ulkomaalaus

Vantaalla sijaitseva 200 neliöinen, uusi rinnetalo haluttiin maalauttaa. Talon julkisivu oli kokonaan puuverhoiltu.
Urakan hinta: 6696€ (työn osuus 3968€, materiaalit 2728€)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

1,5 kerroksisen talon maalaus

Kangasalalla sijaitseva puolitoistakerroksinen talo oli tullut siihen vaiheeseen, että ulkomaalaus oli taas ajankohtainen. Talo oli viimeksi maalattu noin 20 vuotta sitten. Ennen maalausta talon vanha maali raaputettiin pois ja tehtiin homepesu. Maalaus suoritettiin kahteen kertaan.

Urakan hinta: 6800€ (työn osuus 5440€, materiaalit 1360€)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Rintamamiestalon ulkomaalaus

Vuonna 1960 rakennettu rintamamiestalo haluttiin maalata uudelleen. Vanha vaalea sävy haluttiin vaihtaa tummempaan. Maalattavaa pinta-alaa oli yhteensä noin 260 neliömetriä. Korkein maalattava kohta oli noin kuuden metrin korkeudella.

Urakan hinta: 6100€ (työn osuus 4960€, materiaalit 1140€)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Vanhan puutalon julkisivun maalaus

Helsingin Torpparinmäellä sijaitsevan rintamamiestalon maali rupesi hilseilemään seinästä, joten oli aika saada pintaan uusi maali. Maalattavaa pinta-alaa talossa oli noin 175 neliömetriä.

Urakan hinta: 4450€ (työn osuus 3650€, materiaalit 890€)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta

Ulkomaalaus paritalon puolikkaaseen, lautaverhoilu

Espoossa sijaitseva paritalon puolikas haluttiin maalata. Kyseessä oli lautaverhoiltu kaksikerroksinen paritalo, joka on loivassa rinteessä. Maalattavat seinät olivat jo ehtineen tulla likaisiksi ja homepilkkujakin oli syntynyt.

Urakan hinta: 4950€ (työn osuus 3712.50€, materiaalit 1237.50€)

Lue lisää tästä ulkomaalauksesta.

ulkomaalaus hinta
Kuva: Etuovi.com

Vinkit onnistuneeseen ulkomaalausprojektiin

Ulkomaalaus voidaan luonnollisesti toteuttaa ainoastaan alkukesä-syyskaudella. Kuumin sesonki maalauspuuhiin on heinä-elokuu, jolloin sääolosuhteet ovat sallivat ja sadesää ei ole esteenä yhtä suurella todennäköisyydellä kuin syksymmällä.

1. Maalausurakoitsijan etsiminen kannattaa aloittaa jo helmikuun kieppeillä

  • Tällöin sinulla on paljon valinnanvaraa tekijöiden suhteen, sillä jo maalis-huhtikuussa moni maalari on täyttänyt kesän kalenterinsa.
  • Jos kesästä tulee sateinen, sotkee se niin urakoitsijan kuin asiakkaidenkin aikataulut. Sateiden takia työt siirtyvät tulevaisuuteen ja loppuvuoden asiakkaiden maalausurakoita ei välttämättä ehditä toteuttamaan kyseisenä vuonna. Ei siis välttämättä kannata varata urakoitsijaa syksylle, sillä se voi tarkoittaa, ettei koko maalausurakkaa ehditä toteuttamaan.

2. Älä tyydy yhteen tai kahteen tarjoukseen

  • Jotta saat varmasti hyvän hinnan remontillesi, suosittelen sinua pyytämään noin neljä tarjousta maalareilta. Neljä tarjousta mahdollistaa selkeän kilpailutuksen ja hintavertailun.

3. Hyödynnä kotitalousvähennys ja tee kirjallinen sopimus

  • Tiesithän, että voit saada kotitalousvähennystä maalausurakasta? Se on 50% työn osuudesta, mikä on todella iso etu. Lue lisää kotitalousvähennyksestä
  • Katso tarkkaan urakoitsijan taustat. Jos urakoitsija ei kuulu ennakkoperintärekisteriin, et ole oikeutettu saamaan kotitalousvähennystä. Katso myös puolueettomat, aiempien asiakkaiden antamat arvostelut urakoitsijasta.
  • Tee urakoitsijan kanssa kirjallinen sopimus, joka kattaa erilaisia skenaarioita: mitä jos työ viivästyy, mitä maalauksessa tehdään (pintakäsittelyt ym.), kuka vastaa mistäkin, miten maksuaikataulu sovitaan ym. Lue lisää remonttisopimuksesta

Mikäli talosi kaipaa ulkomaalausta, tee tajouspyyntö helposti ja ilmaiseksi Urakkamaailmassa!

– Kalle

Lue myös:

Vanhan talon ulkomaalaus – näin urakka eteni

Uuden talon ulkomaalaus – amatöörin opit ja maalausvinkit

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Talon ulkomaalauksen hinta – 5 esimerkkiä

  1. Maalatkaa hyvät ihmiset rohkeasti itse ja säästäkää tuhansia euroja, muistakaa: se mitä yksi ihminen osaa tehdä toinenkin osaa.

  2. Tuntuu tämä maalaus urakointi olevan uskonmiesten uusi rahastus keino. Talon maalaukselle tuli hintaa 10450€! 150neliöinen 1.5 kerroksinen talo kyseessä. Työn osuus 8700€! Pyysivät heti ratkaisemaan, koska ottajia on niin paljon. No en ottanut. Olkoon tämä varoitus näistä huijareista, jotka kotiinne tulevat maalausta kauppaamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio