Vuokranantaja, sujuvoita asuntosi vuokrattavuutta kesän sesonkia varten!

Viime aikoina olemme lukeneet uutisia siitä miten uusien vuokralaisten löytyminen on vaikeutunut, myös aikaisemmin vilkkailla alueilla. Tähän ovat vaikuttaneet koronaviruksen aiheuttama epävarmuus ja toisaalta runsas asuntorakentaminen kasvukeskuksissa. Nyt on vuokralaisten markkinat.

Viime aikoina olemme lukeneet uutisia siitä miten uusien vuokralaisten löytyminen on vaikeutunut, myös aikaisemmin vilkkailla alueilla. Tähän ovat vaikuttaneet koronaviruksen aiheuttama epävarmuus ja toisaalta runsas asuntorakentaminen kasvukeskuksissa. Nyt on vuokralaisten markkinat.

Vakuus on monelle vuokralaiselle kynnys

Ihana muuttaa uuteen asuntoon, mutta kyllä tästä on kuluja. Muutto maksaa ja kalusteita pitäisi vähän päivittää. Lisäksi parin kuukauden vuokrakin pitäisi laittaa vakuudeksi tilille makaamaan vuosiksi, se ei tunnu kovin nykyaikaiselta.

Tällaisia pohdintoja monet vuokralaiset käyvät näinä päivinä kun kesän vuokraussesonki on käynnistymässä.

Vakuuden pyytäminen on vanha ja tuttu tapa varmistamaan vuokrasuhteen sujuminen ilman taloudellisia tappioita. Se on suurimmalle osalle vuokranantajista tärkeä ja olennainen osa vuokraustoimintaa.

Toisaalta rahavakuuden antaminen vuokranantajalle on ymmärrettävästi asia, josta vuokralaiset eivät ole järin innostuneita. Kukapa haluaisi luovuttaa rahojaan toisen haltuun, olipa syy mikä tahansa. Rahavakuus on monelle vuokralaiselle kynnys, usein korkea.

Mitä jos ottaisit uudet palvelut käyttöösi ja madaltaisit vuokrauksen kynnyksiä?

Vuokravakuus palveluna rahatalletuksen sijaan

Viime vuosina myös Suomen markkinoille on tullut palveluja, jotka ratkaisevat näppärästi vakuustalletuksen haasteen. Vakuuden voi hankkia rahatalletuksen sijaan palveluna.

Vakuuspalvelussa vakuudenottaja maksaa palveluntarjoajalle pientä kuukausi- tai vuosimaksua ja palveluntarjoaja takaa saman turvan vuokranantajalle kuin normaali vakuustalletuskin.

Hyväksymällä vakuuspalvelun rahavakuuden sijaan voit vuokranantajana helpottaa asuntosi vuokrattavuutta. Jo asuntoilmoituksessa kannattaa kertoa, että tässä asunnossa vakuusasia hoituu helposti vakuuspalvelun kautta. Monessa Euroopan maassa, esimerkiksi Sveitsissä ja Iso-Britanniassa, tämän tyyppiset palvelut ovat yleistyneet ja tulevat yleistymään myös Suomessa.

Vuokraovi.comin tuoreen asiakastutkimuksen mukaan jopa yli 60 % vuokralaisista suhtautuu vakuuspalveluun positiivisesti.*

Myös vuokranantaja voi hoitaa vakuuden

Mitä jos helpottaisit asuntosi vuokrattavuutta vielä enemmän, etkä vaatisi vuokralaiselta vakuutta lainkaan? Näin toimivat jo monet suuret vuokranantajat kuten Sato ja Lumo.

Vakuuspalvelun voi ottaa myös vuokranantaja. Silloin vuokranantaja maksaa pientä kuukausi- tai vuosimaksua ja voi tarjota asuntoaan vuokralaiselle ilman, että vuokralaisen tarvitsee huolehtia vakuudesta. Näin vuokrauksen kynnys on entistä pienempi.

Tutkimusten mukaan vuokralaiset maksavat myös mielellään hiukan korkeampaa vuokraa, jos rahavakuutta ei vaadita. Vakuuden kulut voi siis helposti sisällyttää osaksi vuokraa.

Vakuuspalvelusta on sekin etu, ettei vuokralaisen rahojen keräyksestä, säilytyksestä ja palauttamisesta tarvitse huolehtia.

Sujuvampaa vuokrausta

Pian puolet maailman – ja Suomen – ihmisistä asuu vuokra-asunnoissa. Moni valitsee vuokra-asumisen omistusasunnon sijaan. Ei enää rahaa seiniin vaan elämiseen ja säästämiseen.

Igglo kehittää uusia palveluita sekä vuokralaisille että vuokranantajille, jotta hommat luistaisivat hymyssä suin. Tutustu Iggloon!

Meiltä löytyy myös vakuuspalvelutuotteet: Igglo Vuokravakuus vuokralaisille ja Igglo Vakuusturva vuokranantajille.

– Matti Kanninen, toimitusjohtaja

Igglo Operations Oy

* Vuokraovi.com – Digitaalinen vuokrausprosessi tutkimus kevät 2021: Olisitko kiinnostunut korvaamaan perinteisen vuokranantajan tai pankin tilille maksettavan vakuuden (1-3 kk vuokra) vakuuspalvelulla, jossa maksat kuukausimaksuja (n. 10-15 €/kk)? Kyllä: 24%, Ehkä: 39%