Tommi kokeili Välittäjän valinta -palvelua ja solmi onnistuneet asuntokaupat: ”Lopputulokseen voi olla vain tyytyväinen”

Tommi Kivistö myi Tampereen Hervannassa sijaitsevan, vuonna 2006 rakennetun kolmionsa kiinteistönvälittäjän avustuksella. Sopiva välittäjä löytyi Etuovi.comin Välittäjän valinta -palvelun avulla ja lopputuloksena syntyi onnistuneet asuntokaupat – matkassa oli kuitenkin hieman mutkia.

Myytävä asunto oli palvellut Tommin omana kotina kymmenen vuoden ajan, mutta ollut viime vuodet vuokralla. Nyt oli kuitenkin aika luopua asunnosta ja tehdä tilaa uudelle – Tommi odottelee parhaillaan uuden kaupunkikodin valmistumista Ranta-Tampellaan puolisonsa Sannin kanssa.

Haasteena oikean hinnan ja myyntitavan löytäminen

Omistettuaan asunnon useiden vuosien ajan, oli Tommille kehkeytynyt hyvä kuva eteläisen Hervannan asuntomarkkinasta. Asunnon myynti ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin olisi voinut kuvitella.

Ensimmäisen kerran Tommi laittoi asunnon myyntiin syksyllä 2021. Ensin hän kokeili asunnon myymistä itse, mutta koska ostajien kiinnostus ei herännyt hinnanalennuksesta huolimatta, päätti hän ottaa välittäjän apuun. Loppuvuodesta asunto laitettiin myyntiin tarjouskaupalla, mutta kauppoja ei vieläkään syntynyt. Tommi päätti ottaa asunnon pois markkinoilta ja kokeilla myyntiä otollisempaan aikaan jälleen joulun jälkeen.

Alkuvuodesta 2022 oli aika laittaa asunto taas myyntiin, mutta ensin piti löytää sopiva kiinteistönvälittäjä, jolla olisi mahdollisimman hyvä näkemys alueen asuntomarkkinasta. Tommi ei halunnut lähteä tiputtamaan asunnon hintaa radikaalisti, vaikka monet välittäjät sitä tilastojen valossa ehdottivatkin. Hänen oma näkemyksensä hinnasta oli vahva.

Haasteeksi osoittautui se, että välittäjillä oli keskenään todella erilaisia näkemyksiä siitä, millä hinnalla asunto voisi mennä kaupaksi. Tilastoja tuijottamalla ei näe kaikkea. Vaikka välittäjä olisi sinänsä hyvä tyyppi ja hoitaisi myynnin muuten hyvin, ei asunto mene kaupaksi jos hinta on pielessä tai jos myyntitapa on väärä. En halunnut myydä asuntoa alihintaan, Tommi kertoo.

Aluetuntemus ja välityspalkkioon sisältyvä stailaus ratkaisivat välittäjän valinnan

Välittäjän valinta -palvelun avulla löytyi kaksi potentiaalista välittäjää, joille Tommi lähetti yhteydenottopyynnöt. Lopulta asuntoa myymään valikoitui OP Koti Pirkanmaan Nina Nurminen, joka teki Tommiin vaikutuksen aluetuntemuksellaan. Asiantuntevan hinnoittelun lisäksi Tommilla oli tärkeimpänä kriteerinä se, että välityspalkkioon sisältyisi myyntistailaus, sillä asunto oli myyntihetkellä tyhjillään.

Välittäjän valinta -palvelusta Tommi näki helposti, että Nurminen oli hiljattain myynyt alueelta samankaltaisia kohteita ja että tällä oli sellaisia myynnissä silläkin hetkellä. Heille syntyi helposti yhteinen näkemys siitä, miten asunto kannattaisi hinnoitella.

On tärkeää, että välittäjä tuntee aluetta tarkemmallakin tasolla kuin vaikkapa postinumeroalueena. Ennemminkin voisi kysyä, minkälainen käsitys välittäjällä on tietyn kadun tai jopa taloyhtiön asuntokaupoista. Esimerkiksi Hervannan alue on todella laaja ja siellä on monenlaista asuntokantaa.

Kuva: OP Koti Pirkanmaa Oy LKV

Ennen myyntiä asuntoon tuotiin jonkin verran huonekaluja, mikä loi asuntoon kodinomaista tunnelmaa ja auttoi potentiaalisia ostajia hahmottamaan sen mittasuhteita.

Kolmas kerta toden sanoo

Lopulta asunto oli myynnissä kolme viikkoa ja jokaisella viikolla kävi useita katsojia. Asunto myytiin pyyntihinnalla ensimmäiselle tarjouksen tehneelle ostajalle. Asuntokaupat tehtiin sähköisesti, mikä oli todella kätevää.

Välittäjä hoiti hommansa juuri niin kuin pitikin ja lopputulokseen voi olla vain tyytyväinen, kun asunnosta saatiin se hinta joka pyydettiinkin, Tommi kehuu.

Myynnin pitkittyminen sai Tommin välillä turhautumaan, mutta lopulta hyvin onnistuneiden kauppojen ansiosta suuhun jäi kuitenkin hyvä maku. Hän on tyytyväinen siihen, että uskalsi luottaa omaan näkemykseensä asunnon hinnoittelusta ja että avuksi asunnon myyntiin löytyi välittäjä, jonka kanssa yhteispeli sujui mutkattomasti.

Tommi neuvookin asunnon myyjiä seuraamaan asuntomarkkinoita. Se auttaa arvioimaan kiinteistönvälittäjien soveltuvuutta oman asunnon myyntiä hoitamaan.

Onnistuneiden asuntokauppojen myötä hän suosittelee myös kokeilemaan Välittäjän vertailu ja valinta -palvelua, joka kokoaa yhteen välittäjän valinnan kannalta tärkeimmät tiedot ja suosittelee juuri omalle asunnolle parhaita välittäjiä.

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Lue lisää tarinoita asunnon myynnistä!