Viikon helmi: 1920-luvun klassinen talokaunotar

Tämä Vantaan Ruskeasannassa sijaitseva upea 1920-luvun talo on ollut yksi katsotuimmista kohteista Etuovi.comissa viikolla 19. Talo hurmaa klassisella kauneudellaan, harkituilla yksityiskohdillaan ja kiinnostavalla historiallaan. Näyttäisikö sinunkin unelmakotisi tältä?

Mäen päällä, tuuhean kuusiaidan ympäröimällä tontilla seisova komea talo saa katseet kääntymään. Kiinteistönvälittäjä Lauri Kuusela Espoon Roof LKV:lta kertoo, että talo tunnetaan alueella Perälänä:

Tämä talo on alueen maamerkki, jota ohikulkijat pysähtyvät ihastelemaan. Perälä on osa alueen historiaa ja runsaasti tietoa sen vaiheista ja aiemmista omistajista on tallennettuna lehtien ja kirjojen kansien välissä.

Perälän historia juontaa juurensa 1900-luvun alkuun, jolloin se lohkottiin Viertolan kantatilasta. 1940-luvulla sen siihen aikaan kahdeksan hehtaarin laajuisilla mailla alettiin harjoittaa maatila- ja puutarhatoimintaa, joka jatkui useiden vuosikymmenten ajan. Noilta ajoilta talon pihalla on edelleen jäljellä omena- ja kriikunapuita.

Nykyään Ruskeasanta on pientalovoittoinen ja lapsiperheiden suosima asuinalue, josta on hyvät kulkuyhteydet. Lentokenttäkin on vähän matkan päässä, joten sijainti on mainio esimerkiksi työnsä puolesta paljon matkusteleville.

Kuva: Etuovi.com / Roof LKV Espoo Oy

Yksi tämän talon valttikorteista on sen 1920-luvulle ominainen ajattoman tyylikäs arkkitehtuuri. Jo sisääntulo ja etupiha henkivät arvokkuutta ja elegantti tunnelma jatkuu sisätiloissa. Tilaa on todella runsaasti, yli 180 asuinneliötä ja huoneitakin keittiön lisäksi seitsemän kappaletta.

Taloon on tehty 2000-luvun alussa laaja peruskorjaus ja myös talotekniikka on uusittu. Lämmitysjärjestelmäksi on vaihdettu maalämpö, minkä ansiosta ison talon energiankulutus pysyy maltillisena.

Kuva: Etuovi.com / Roof LKV Espoo Oy

Viime vuosina talossa on tehty myös pintaremonttia, jonka lopputulos on vertaansa vailla. Kuuselan mukaan pintaremontti on tehty todellisella pieteetillä:

Pintaremontissa ei olla tyydytty tavanomaiseen, vaan materiaalivalinnat ja yksityiskohdat ovat todella harkittuja. Esimerkiksi keittiön kodinkoneita on tilattu Iso-Britanniasta ja pihan kaksi suihkulähdettä ovat italialaisen taiteilijan suunnittelemia.

Talon kodikas ja ylellinenkin tunnelma syntyy sisustuksen runsaudesta, kerroksellisuudesta ja tyylikkäistä värivalinnoista.

1920-luvun talon olohuone
Kuva: Etuovi.com / Roof LKV Espoo Oy
Kuva: Etuovi.com / Roof LKV Espoo Oy

Kauniista ja kodikkaasta talosta olisi kodiksi isollekin perheelle, mutta miksei myös tilaa ja laadukasta asumista arvostavalle pariskunnalle.

Tämän talon uudet omistajat pääsevät nauttimaan kodista, joka on nykyaikainen ja laadukkaasti remontoitu, mutta jolla on kuitenkin tarina ja vanhan talon charmi tallella. Tilaisuuksia tällaisen kodin ostamiseen ei tule kovin usein eteen, Kuusela kertoo.

Ihastuitko sinäkin tähän upeaan kivitaloon? Tutustu kohteeseen tarkemmin!