Viikon helmi: linnamainen kartano Kymijoen varrella

Ranskalaista aatelislinnaa muistuttava Karhulan kartano on ollut yksi Etuovi.comin katsotuimmista kohteista viikolla 12. Se seisoo ylväänä kauniilla paikalla Kymijoen varrella.

Kuva: Etuovi.com / Habita Kotka / Kymen Habita Oy

Kartanossa riittää ihasteltavaa historian ja arkkitehtuurin ystävälle! 1900-luvun alussa valmistuneessa rakennuksessa voi huomata vaikutteita esimerkiksi uusrenesanssista ja gotiikasta. Kartanon historia juontaa juurensa 1600- ja 1700-luvuille, jolloin paikalla oli maalaistalo. Nykyisen päärakennuksen rakennustyöt aloitettiin 1800-luvun lopulla – silloin kartanon omisti Karhulan sahan patruuna, jonka vaimon visio rakennuksen linnamainen ulkonäkö oli.

Kaiken kauneuden kruunaa puistomainen pihapiiri ja jokimaisema sekä sijainti vain reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Joen rannasta pääsee veneilemään merelle.

Kuva: Etuovi.com / Habita Kotka / Kymen Habita Oy

Oletko aina haaveillut oman kartanohotellin pyörittämisestä vai tekisitkö tästä komean yksityiskodin? Karhulan kartano tarjoaa valmiit puitteet majoitustoiminnalle tai miksei muullekin yritystoiminnalle. Neliöitä kartanossa on yli tuhat ja huoneita runsain mitoin, tilaa monenlaisten unelmien toteuttamiselle siis riittää.

Kuva: Etuovi.com / Habita Kotka / Kymen Habita Oy

Ihastuitko? Tutustu kohteeseen tarkemmin täällä!

Lisää unelmakoteja löydät Etuovi.comista!