Keittiötrendit 2023 – viisi ihanaa ideaa keittiöön

Miltä näyttävät keittiötrendit 2023? Tulevana vuonna keittiösuunnittelussa korostuvat vastuulliset ja aikaa kestävät valinnat, jotka ilahduttavat kauneudellaan ja toimivuudellaan vielä vuosienkin päästä.

Epävarmoina aikoina kotikeittiöön kaivataan rauhaa, pehmeyttä ja kotoisuutta. Pinnalla ovat nyt harmoninen luonnonläheisyys, muotojen ja väripaletin moninaisuus sekä persoonalliset yksityiskohdat.

1. Ajaton skandinaavinen muotoilu pitää pintansa

Skandinaaviselle keittiötyylille ominaista on selkeälinjaisuus, ajattomuus ja toimivuus. Tyylin hienous piilee siinä, että sitä maustaa lukuisilla tavoilla, esimerkiksi tuomalla kontrastia mustilla yksityiskohdilla, muilla väripilkuilla tai persoonallisilla materiaalivalinnoilla.

Tyylikkään vähäeleisessä skandinaavisessa keittiössä erilaiset luonnonmateriaalit pääsevät oikeuksiinsa – luonnonläheisten materiaalien ja sävyjen yhdistäminen jatkaakin vahvana trendinä vuonna 2023. Esimerkiksi puuta ja kiveä yhdistämällä luodaan kontrastia ja harmonista tunnelmaa. Selkeät kuvioinnit ja pystysuuntaiset puunsyyt ovat tulleet jäädäkseen. Seuraavaksi nähdään myös rauhoittavia kivikuviointeja. Luonto on edelleen inspiraation lähde numero yksi!

2. Japandi – eleganttia harmoniaa

Skandinaavisessa ja japanilaisessa estetiikassa on paljon samaa, ja yhteen sulautuessaan ne muodostavat rauhaa ja harmoniaa huokuvan tyylin, Japandin. Japandi-trendi yhdistää skandinaavisen selkeälinjaisuuden japanilaiseen minimalismiin ja wabi-sabi-filosofiaan, joka korostaa luonnollisuutta, harmoniaa ja käsityön arvostusta.

Keittömaailman konseptipäällikkö Nina Eskelisen mukaan skandinaavisella ja japanilaisella tyylillä on kuitenkin yksi selkeä ero, joka liittyy värimaailmaan.

Skandinaavisessa sisustuksessa värit ovat kylmiä, japandissa suositaan luonnollisia värejä ja tummaa puuta, toteaa Eskelinen.

Japandi-trendiä voidaan ilmentää keittiössä yhdistelemällä luonnonmateriaaleja- ja seesteisiä sävyjä harmoniseksi kokonaisuudeksi sekä tuomalla kokonaisuuteen myös pientä rosoa esimerkiksi käsintehdyn keramiikan muodossa.

Nordic Nature -keittiömalliston elegantti ja aisteja hivelevä ilme syntyy kiinnostavista, orgaanisista muodoista, luonnollisista, mutta vahvoista sävyistä sekä materiaalien vuoropuhelusta.

3. Keittiössä saa olla nyt väriä

Pehmeät, luonnonläheiset värit ovat ollee pinnalla viime vuosina, mutta vuonna 2023 keittiössä nähdään myös 70-luvulta inspiroituneita, vahvempia sävyjä. Jos isoilla pinnoilla haluaa suosia neutraalimpaa sävymaailmaa, voi väriä tuoda helposti esimerkiksi välitilan laattoihin, huonekaluihin tai muihin yksityiskohtiin.

Luonto-värikokoelman sävyt on malliston nimen mukaisesti poimittu pohjoisen luonnosta – sen metsistä, pelloilta ja vesistä. Luonnonläheisten, ammattilaisten ajatuksella kuratoimien sävyjen avulla voi tuoda väriä keittiöön ilman pelkoa siitä, että sävy menisi pois muodista – ne on nimittäin valittu ajattomuus edellä. Kokoelmasta löytyy sekä neutraaleja, että vahvoja sävyjä keittiöön.

Lue myös:

Puu ja luonnonläheiset värit hurmaavat keittiössä – näin yhdistelet niitä tyylillä

10 x värillinen keittiö – vihreä on uusi musta! 

4. Pyöreät ja pehmeät muodot

Luonto on edelleen suuri inspiraation lähde keittiön suunnittelussa, mikä tulee värimaailman lisäksi esille myös muodoissa. Orgaaniset, pyöreät muodot ovat olleet jo jonkin aikaa pinnalla esimerkiksi huonekaluissa ja trendi tulee näkymään yhä vahvemmin myös keittiösuunnittelussa.

Aaltoilevat muodot ovissa tai pyöristetyt kulmat saarekkeessa tuovat kokonaisuuteen pehmeyttä ja yllätyksellisyyttä. Pehmeät muodot toimivat kontrastina suorille linjoille ja tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen sekä miellyttävän käyttää ja katsella.

5. Persoonalliset yksityiskohdat kruunaavat kokonaisuuden

Keittiön yleisilme voi olla hyvinkin yksinkertainen, mutta harkittujen yksityiskohtien avulla kokonaisuuteen saadaan tuotua syvyyttä ja persoonallisuutta. Yksityiskohta voi olla materiaali, tekstuuri, pinnan muoto tai kosketeltava pinta. Keittiösuunnittelussa kiinnitetäänkin nyt erityistä huomiota kiinnostaviin yhdistelmiin ja erilaisiin tekstuureihin: tuodaan mattapinnan pariksi jotain kiiltävää, kovan rinnalle pehmeyttä, suoria linjoja rikotaan pyöreillä muodoilla.

Tulevana vuonna käytetään myös jännittäviä muotoja, jotka voivat olla persoonallisia ja uniikkeja, kuvailee Keittiömaailman konseptipäällikkö Nina Eskelinen.

Uskalla siis suunnitella keittiöstäsi rohkeasti oman näköinen!

Olisiko aika tehdä keittiöunelmistasi totta? Varaa suunnitteluaika lähimpään Keittiömaailma-myymälään!