Hannele sai vessastaan tilavan ja tyylikkään Urakkamaailman avulla

Tamperelaisen Hannele Vilosen perheen wc kaipasi uudistusta. Heidän omakotitalonsa on rakennettu vuonna 1993 ja koko talon sisustus, vessa mukaan lukien, mukaili 90-luvun tyyliä. Wc oli alkuperäisessä kunnossa. Kuviokaakeli boordilla ja harmaat kaapinovet kaipasivat jo kovasti uutta, modernimpaa ilmettä.

Tee-se-itse projekti kasvoi laajaksi wc-remontiksi, johon kaivattiin ammattilaisen apua

Vuoden 2022 lopulla Hannele päätti ryhtyä tee-se-itse-projektiin saadakseen lisäaikaa remontille. Hän maalasi vessan kaapinovet mustiksi ja kaakelit kaakelimaalilla valkoiseksi. Hannele oli tyytyväinen vessan uuteen värimaailmaan. Pian maalausurakan jälkeen vessan istuin oli rikkoontunut, joten pelkän istuimen uusimisen sijaan päätettiin tehdä koko wc:n remontti.

Hannele kilpailutti urakoitsijoita ja päätyi Urakkamaailman sivuille. Sopiva urakoitsija löytyikin helposti ja kesäkuun alussa remontti oli jo täydessä vauhdissa. Kahden viikon kuluttua remontin aloituksesta Hannelen vessalla oli uusi ilme – juuri sellainen kuin hän oli toivonutkin!  

Hannelen wc ennen remonttia

Pelkistetyt muodot ja hillityt sävyt sisustuksen keskiössä

Hannelen kodin värimaailma ja tyyli on hyvin skandinaavinen. Pelkistettyjä muotoja, vaaleita, harmaita ja mustia värejä toistuu kodin eri pinnoilla, joten uuteen vessaan oli helppo valita sama värimaailma. Vanhat kaakelit irrotettiin ja remontissa uusittiin koko vessa kalusteineen.

Hannelen wc on kooltaan pieni ja vessassa tuli olla tilaa inva-istuimelle. Tämän vuoksi remontissa päädyttiin poistamaan pitkä pöytätaso kaapistoineen. Harmaa laattalattia sai poistua ja tilalle asennettiin mustat, kuusikulmaiset laatat. Kulmaan asennettiin korkea kaappi ja moderni käsienpesuallas allaskaapiston kanssa toi huomattavasti lisää avaruutta pieneen tilaan. Uusi seinäpeili valoilla viimeisteli tyylikkään sisustuksen.

Remontin keskiössä nopea aikataulu

Vilonen on erittäin tyytyväinen Urakkamaailmaan ja toteutuneeseen remonttiin. Kaikki toimi juuri niin kuin hän oli toivonutkin. Remonttiin ryhdyttäessä Hannelelle oli erityisen tärkeää, että urakoitsija pystyy suoriutumaan remontista suunnitellussa aikataulussa.

Remontoitava vessa on samalla inva-wc, joten yksi perheenjäsen joutui muuttamaan kahdeksi viikoksi muualle remontin ajaksi. Tämä Vilosilla oli tiedossa ja asiaan oltiin varauduttu, mutta silti ylimääräisiä viivästyksiä ei toivottu. Hannele varmistikin remontointiyritykseltä, että kalusteet saadaan ajallaan kylpyhuoneeseen. Lopulta tavarantoimittajien pienistä toimitusepävarmuuksista huolimatta kalusteet ja asennus valmistuivat sovitussa ajassa.

Hannelen wc sai remontissa uudet pinnat, kaapin, wc-pöntön ja peilin

Tärkeintä alusta asti oli, että aikataulu pitää. Tiedossa kuitenkin oli, että toimituksissa voi tulla yllätyksiä, joille remonttimies ei voi mitään. Meillä ei tullut kuitenkaan mitään ongelmia, joten olen todella tyytyväinen lopputulokseen”, Vilonen sanoo.

Hannele kiittelee kovasti Urakkamaailmaa ja remonttiyritystä toteutuneesta projektista.

Remppamies oli todella hyvä ja teki huolellista työtä. Remontti ei häirinnyt asumistamme juuri lainkaan, vaikka koko wc purettiin”, tyytyväinen Vilonen toteaa.

Hannele Vilosen kotona on tehty muitakin pintaremontteja lähiaikoina, kuten lasikuitutapettien ja seinien maalausta. Koko alakerta sai kerralla uuden ilmeen. Ajan kuluessa erilaiset remontit ovat väistämättömiä ja Vilosella onkin ajatuksissa toteuttaa ensi vuoden puolella seuraavaksi saunaremontti.

Hyödynnämme remonteissa kotitalousvähennyksiä, joten seuraavan remontin aiomme toteuttaa ensi vuoden puolella”, Hannele sanoo.