Mitä WC-remontti maksaa? Katso hintaesimerkit ja vinkit onnistuneeseen remonttiin!

Kaupallinen yhteistyö

WC on yksi kodin pienimmistä, mutta tärkeimmistä huoneista. Yleisimpiä WC-remontteja ovat pintojen, kuten seinä – ja lattialaattojen uusiminen, vesikalusteiden vaihto sekä pienet putkityöt. Tasaisin väliajoin myös laajemmat putkiremontit tulevat ajankohtaisiksi.

wc -remontti

Listasimme tähän artikkeliin viisi Urakkamaailman käyttäjien teettämää WC- remonttia sekä niiden hintatiedot. Hinnat auttavat oman remontin kulujen arvioinnissa, mutta parhaan hinta-arvion saat kilpailuttamalla remonttisi.

WC-remonttien hintaesimerkit


1. WC:n pintaremontti, Helsinki 

Kerrostaloasunnon WC:n seinät tasoitettiin ja maalattiin. Pinta-alaa WC:ssä oli n. 3 m2. Maalaustarvikkeet eivät sisältyneet remontin hintaan.

Hinta: 272 € 

Tutustu remonttiin tarkemmin täältä.


2. Pienen WC:n remontointi, Hyvinkää 

Pienen vessan pinnat uusittiin, sekä tilaan asennettiin uudet WC-kalusteet. Remontin tilaaja hoiti itse purkutyöt ja urakoitsijan tehtäväksi jäi asennustyöt sekä maalaus.  

Hinta: 1 600 € 

Tutustu remonttiin tarkemmin täältä.


3. WC:n lattialaatoitus, Rauma 

4 m2 kokoisen vessan vanha muovimatto purettiin ja sen tilalle asennettiin uusi laattalattia. Vesipisteitä ei tarvinnut remontin yhteydessä siirtää. Kohde oli vuonna 1975 rakennettu kerrostaloasunto.  

Hinta: 1 810 € 

Tutustu remonttiin tarkemmin täältä.


4. Rivitalon WC-remontti, Espoo 

Vuonna 1991 rakennetun rivitaloasunnon WC remontoitiin Espoossa. Remonttiin kuului käsienpesualtaan ja hanan uusiminen, allaskaapin uusiminen, WC-pöntön vaihtaminen sekä vanhojen kaakeleiden purku ja asennus.  

Hinta: 2 043 € 

Tutustu remonttiin tarkemmin täältä.


WC:n täysremontti, Vantaa 

Omakotitalon pieni, 2m2 kokoinen WC remontointiin purkamalla ensin kaikki vanha pois, mukaan lukien vesikalusteet, kaapit, laatat ja katto. Purkutöiden jälkeen katon panelointi uusittiin ja tilaan asennettiin uudet lattia – ja seinälaatoitukset, sekä kylpyhuonekalusteet ja kaapit.  

Hinta: 4 588 € 

Tutustu remonttiin tarkemmin täältä.


Mistä WC-remontin hinta koostuu?

WC-remontin hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

  • Remontoitavan tilan koko.
  • Tilataanko urakan yhteydessä myös purkutyöt, vai puretaanko itse.
  • Laatoitus – tuleeko vessaan seinä- tai lattialaatoitus, ja millainen laattamateriaali valitaan.
  • Tarvitseeko vesipisteitä, kuten pesuallasta, siirtää.
  • Asennetaanko remontin yhteydessä myös lattialämmitys.
  • Tilataanko remontti ns. avaimet käteen- pakettina, vai asennetaanko esimerkiksi osa kalusteista itse.
vessaremontin hinta

WC:n pintaremontti

Jos WC:n sisustus on aikansa elänyt, mutta tila ei muuten ole vielä remontin tarpeessa, voidaan uutta ilmettä saada helposti ja edullisesti pienellä pintaremontilla. Esimerkiksi laattojen maalaus, hanan tai suihkujen uusiminen sekä valaisimien vaihtaminen ovat helppoja ja nopeita tapoja päivittää vessan sisustusta.

WC:n sisustuksessa on nyt trendikästä käyttää erilaisia orgaanisia muotoja sekä luonnonläheisiä ja ympäristöystävällisiä materiaaleja. Onko kodissasi tehty lähiaikoina myös muuta remonttia? Pohdi voisitko hyödyntää remontista mahdollisesti jääneitä hukkamateriaaleja pienikokoisen vessan pintaremontissa.

Muista riittävä vesi- tai kosteudeneristys

Vaikka suihkutonta WC- tilaa ei pidetä yleisesti pakollisena vesieristettävänä tilana, tulee varmistaa että tilassa on vähintään riittävä kosteudeneristys. Jos kyseessä on märkätila, tulee huoneeseen tehdä asianmukainen vesieristys. Varmista asia urakoitsijaltasi ja kysy löytyykö heiltä VTT- sertifikaattia, joka toimii näyttönä asentajan ammattitaidosta märkätilojen remontoinnin osalta.

Ammattitaitoisesti tehty vedeneristys estää kosteuden pääsyn rakenteisiin. Pelkkä laatoitus ei ole riittävä vedeneristys, sillä vesi imeytyy laattojen saumojen kautta laatoituksen väleihin ja sitä kautta rakenteisiin.

Mikäli kotisi kaipaa WC-remonttia, löydä paras tekijä remontillesi Urakkamaailmasta!

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin