Remontti alennuksella? Talven remontit ovat keskimäärin edullisempia.

Talvi on remontointi- ja rakennusalan vuoden hiljaisinta aikaa. Urakkamaailman tilastot toteutuneista remonteista kertovat, että kaikista kuivin kausi remontointialalla on tammikuussa.

Tammikuu on siis aika, jolloin remonttiyrityksillä on vähemmän töitä ja sitä myöten isoin tarve lisätä töiden määrää. Tämä kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelet seuraavaa remonttiasi. Talviaikaan on nimittäin mahdollisuus teettää kodin remontti edullisemmin.

Remonttien hinnat laskussa erityisesti tammikuussa

Kysyntä ja tarjonta ovat markkinavoimia, jotka määräävät tuotteiden ja palveluiden hintoja. Kun remonttien kysyntä laskee rajusti tammikuussa, tarkoittaa se sitä, että remonttien kysyntäkäyrä kokee väliaikaisen shokin ja siirtyy alaspäin remonttien tarjonnan suuntaisesti.

Tämä johtaa pienentyneeseen remonttien määrään, mutta samalla edullisempaan remonttien hintatasoon. Koska remontteja on vähemmän tarjolla remonttien tekijöille talviaikaan – varsinkin tammikuussa – ovat rakennusalan yritykset siten usein valmiita alentamaan hintojaan. Tämä siis teorian tasolla, joka tosin näkyy yleensä myös käytännössä.

remonttien-kysynta

Hintojen yleinen nousu on toki vaikuttanut myös remonttikustannuksiin. Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannusten nousu on nyt kuitenkin hidastumassa ja muun muassa vesikatteissa ja puurakenteissa on nähtävissä laskua.

Remontoitko vuoden vaihteessa? Voit olla oikeutettu kummankin vuoden vähennyksiin.

Joulu-tammikuun ajan remontointiin liittyy myös eräs toinen erinomainen syy aloittaa remontoiminen. Syy on kotitalousvähennys, jonka voi helposti kohdistaa kahdelle eri vuodelle, kun remontti suoritetaan vuoden vaihteessa.

Kotitalousvähennys on valtion antama huomattavan iso verollinen etuus, joka kaikkien remontoivien tahojen kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen vuosittainen enimmäismäärä henkilöä kohden on 2 250 € tai 3 500 € riippuen remontin luonteesta. Vuosina 2022-2027 esimerkiksi öljylämmityksestä luopumisesta on mahdollista saada korotettua kotitalousvähennystä.

Koska vähennyksen maksimimäärä voi tulla nopeasti vastaan, kannattaa isot remontit ajoittaa loppuvuoteen jos mahdollista. Näin remontin maksusuoritus jakaantuu kahdelle eri vuodelle, ja saat kohdistettua osan remontin kotitalousvähennyksestä seuraavalle vuodelle.

Kotitalousvähennyksen kohdentamisessa kriittistä on maksupäivä. Eli jos urakoitsija on lähettänyt sinulle laskun 26.12.2022, mutta maksat sen 1.1.2023 on kyseinen maksuosuus hyödynnettävissä ainoastaan vuoden 2023 kotitalousvähennykseen. Jos taas maksoit laskun heti laskun saatuasi, ennen vuoden vaihdetta, kyseisen laskun kotitalousvähennysosuus kohdennetaan 2022 vuoden kotitalousvähennykseen.

Lue ajankohtaiset tiedot vuoden 2023 kotitalousvähennyksestä täältä.

Suosituimmat remontit talvella

Ulkoremonttien määrä vähenee huomattavasti säiden kylmetessä. Useiden ulkoremonttien toteuttaminen on kuitenkin täysin mahdollista myös talviaikaan. Esimerkiksi kattoremontti onnistuu hyvin pikkupakkasella, jolloin ilma on kuivaa ja sateen riski pieni.

Kattoremontin toteuttaminen talvella voi siis olla hyvä idea, sillä useimmat kattoyritykset tarjoavat palveluitaan edullisemmin talviaikaan kun kattoremonttien kysyntä on pienempää.

Sisäremontit on hyvä ajoittaa talvelle, jolloin urakoitsijoiden kalenterit eivät ole täynnä säästä riippuvaisia remontteja. Talviaikaan remontoidaan suhteellisesti eniten sauna- ja kylpyhuonetiloja. Putkiremontit ovat myös kasvattaneet yllättävästi suosiota talviaikaan Urakkamaailman tietojen mukaan. Varsinkin omakotitalojen putkiremontteja toteutetaan paljon nyt joulu-, ja tammikuussa.

Näin hyödynnät remonttien talvialen

  • Toteutettavien remonttien määrä on alhaisimmillaan tammikuussa. Hyödynnä hiljaista aikaa ja säästä rahaa remontissasi.
  • Hyödynnä vuoden vaihteen #superkotitalousvähennysetu, jotta saat isojen remonttien kotitalousvähennyksestä kaiken irti.
  • Suhteellisesti eniten talviaikaan remontoidaan sauna-, ja kylpyhuonetiloja. Muista myös hyvä mahdollisuus tehdä katto- ja putkiremontteja!

Löydä paras tekijä remontillesi Urakkamaailmasta!

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin