Herätä kiinnostus ja löydä hyvät vuokralaiset – neljä helppoa vinkkiä toimivaan vuokra-asuntoilmoitukseen

Kaupallinen yhteistyö

Vuokra-asuminen on suosittua, mutta vuokralaiset ovat yhä laatutietoisempia. Miten siis herättää hyvien vuokralaisehdokkaiden kiinnostus? Panostamalla ilmoitukseen luot hyvän ensivaikutelman ja voit saada arvokkaita kontakteja, joiden joukosta pääset valitsemaan sopivan vuokralaisen.Tähän juttuun kokosimme neljä yksinkertaista vinkkiä hyvään vuokra-asuntoilmoitukseen.

Hyvällä ilmoituksella löytyy hyvät vuokralaiset

1. Lisää ilmoitukseen runsaasti kuvia ja muista myös pohjakuva

Vuokraovi.comissa olemme vuosien varrella tutkineet paljon mitä asunnon tietoja vuokra-asunnon etsijät eniten kaipaavat ja lisäksi saamme päivittäin paljon palautetta vuokra-asuntoa etsiviltä. Yleisin asunnon etsijöiden toive ilmoituksiin liittyen on saada niihin lisää kuvia.

Kuvia ilmoituksessa voi tuskin olla liikaa – asunnonhakijaa kiinnosta nähdä esimerkiksi asuintalo ulkoa, yleiskuvat huoneista, asunnon pintamateriaalien kunto, mahtuuko kylpyhuoneeseen pesukone tai millainen näköala parvekkeelta aukeaa. Kuvien ei tarvitse välttämättä olla ammattilaistasoa, mutta hyvissä kuvissa asuntosi tietysti esiintyy edukseen. Kuvissa on kuitenkin hyvä olla tarpeeksi realistisia, ettei vuokralainen pety astuessaan asuntoon.

Myös asunnon pohjapiirros kannattaa liittää aina ilmoitukseen, sillä pelkkä huoneluku ja neliömäärä tai edes iso määrä kuvia ei kerro kaikkea asunnosta. Vuokraovi.comin käyttäjien palautteissa toistuukin toive saada pohjapiirros ilmoituksen yhteyteen. Pohjapiirros on tärkeä asunnon vuokrausta suunnittelevalle, sillä pohjakuvasta selviää yhdellä silmäyksellä esimerkiksi se, soveltuuko asunto paremmin kämppiksille vai pariskunnalle.

Kauttamme saat tilattua laadukkaat asuntokuvat ja pohjakuvan ilmoitukseesi!

2. Panosta esittelytekstiin

Asunnon esittelyteksti on erittäin tärkeä osa toimivaa vuokra-asuntoilmoitusta, sen kirjoittamisessa ei siis kannata oikaista. Hyvä ohjenuora on, että tekstiä kannattaa mieluummin kirjoittaa reilusti kuin tyytyä lyhyeen kuvaukseen.

Asunnosta ja taloyhtiöstä kannattaa ilmoittaa mahdollisimman paljon tietoja, sillä osalla asunnon etsijöistä on tarkat hakukriteerit toivotun asunnon ominaisuuksista. Esimerkiksi tieto siitä, saako asunnossa pitää lemmikkiä on monelle vuokralaiselle ratkaiseva kriteeri sopivaa asuntoa haettaessa, joten mikäli lemmikin pito on mahdollista tai neuvoteltavissa, kannattaa siitä kertoa ilmoituksessa

Hyvä vinkki asunto-osaketta vuokrattaessa on hakea isännöitsijäntodistus ennen vuokra-asuntoilmoituksen täyttämistä. Siitä löydät kaikki vuokraamisen kannalta tärkeimmät tiedot. Mikäli rakennukseen on lähivuosina tulossa tai suunnitteilla merkittävästi asumiseen merkittävästi vaikuttavia remontteja, kuten putki- tai julkisivuremontteja, niistä kannattaa mainita ilmoituksessa avoimesti. Osalla vuokralaisista asunnontarve on lyhyempi, joten monille vuoden päästä tapahtuva iso remontti ei ole este. Pitkäaikaista vuokra-asuntoa etsivä taas mieluusti valitsee asunnon jossa isot remontit ovat jo takanapäin.

Asunnon yleisen kuvailun lisäksi voit kertoa esimerkiksi lähialueen palveluista ja ulkoilumahdollisuuksista – nämä kiinnostavat erityisesti toiselta paikkakunnalta muuttavia. Vuokraovi.com tuo ilmoitukseen automaattisesti karttapohjalla lähialueen palvelut eli kaikkea ei tarvitse itse syöttää.

3. Aseta vuokra oikealle tasolle

Oikean vuokratason asettaminen on vuokranantajan suurimpia haasteita ja vuokralaisen valinnan ohella tärkeimpiä päätöksiä – vuokra pitää suhteuttaa paitsi alueen muuhun vuokra-asuntotarjontaan, myös asunnon kuntoon ja kysyntään. Liian kova vuokrapyyntö merkitsee usein asunnon seisottamista tyhjillään jopa kuukausia, liian pieni vuokra taas syö vuokratuottoa. Toisaalta jotkut vuokranantajat haluavat mieluummin pitkäaikaisia vuokrasuhteita ja varmistavat tämän pyytämällä hieman markkinavuokraa pienempää vuokraa.

Kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria! 

4. Mieti etukäteen, miten vastaat yhteydenottoihin

Kun ilmoituksesi on julkaistu Vuokraovi.comissa, vuokralaisehdokkaat alkavat ottaa yhteyttä vuokranantajiin parhaassa tapauksessa jo muutaman minuutin sisällä ilmoituksen julkaisemisesta. Kannattaa miettiä valmiiksi, miten hoidat yhteydenottoihin vastaamisen, jotta voit palvella vuokralaisehdokkaita laadukkaasti.

Osa vuokranantajista haluaa keskustella potentiaalisten vuokralaisten kanssa puhelimessa, osa taas kerää useampia yhteydenottoja sähköpostiinsa ennen kuin alkaa järjestää näyttöjä asunnolla. Jos päädyt ilmoittamaan pelkän puhelinnumerosi, kannattaa huolehtia siitä, että pystyt myös vastaamaan soittoihin. Jos annat myös sähköpostiosoitteesi, voit vastata kyselyihin silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Voit myös pyytää jo ilmoituksessa vuokralaisehdokkaita kertomaan viestissä itsestään ja asunnontarpeestaan.

Jos et halua näyttää omaa sähköpostiosoitettasi julkisesti, saat sen helposti ilmoituslomakkeelta piiloon, jolloin vuokralaiset voivat lähestyä sinua Vuokraovi.comin yhteydenottolomakkeen kautta. Lomakkeeen käyttämisellä on myös se etu, että tällöin vuokralaisten viestit jäävät sinulle varmaan talteen OmaVuokraoveen.

Hyvällä ilmoituksella pääset jo asunnon vuokrauksessa pitkälle ja Vuokraovi.comista tavoitat suuren joukon asunnostasi kiinnostuneita vuokralaisia. Sopivan vuokralaisen valinta on vuokranantajan kannalta vuokrasuhteen tärkein päätös.

Aloita hyvän vuokralaisen haku jättämällä ilmoitus Vuokraovi.comiin!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 6.11.2015 ja päivitetty 11.5.2023