Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Vuokra-asuntojen juttusarja jatkuu tällä kertaa Espoon vuokratilastoilla. Espoo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingistä, mutta Espoo tarjoaa jo itsekin paljon palveluita, työpaikkoja ja korkeakoulutusta. Katsotaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Espoossa.

Juttu on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta päivitetty heinäkuussa 2020 uusimmilla tilastotiedoilla viimeisen vuoden ajalta.

Otetaan tarkasteluun asuntojen vuokrat Espoossa, ja erityisesti viime aikoina vuokralle tarjolla olleiden kerrostaloasuntojen vuokratasot postinumeroittain. Keskimääräiset neliövuokrat on laskettu Vuokraovi.com-palvelun ilmoitusten perusteella vapaarahoitteisista ja kalustamattomista vuokra-asunnoista. Näihin kuuluu myös yksityisten vuokranantajien tarjoamat vuokra-asunnot.

Espoon kalleimmalla alueella yksiön keskimääräinen neliövuokra on 28,9 euroa kuukaudessa, mutta halvimmalla alueella se on huomattavasti edullisempi, 18,3 euroa kuukaudessa. Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat eri alueilla vaihtelevat välillä 14,6 – 21,9 euroa kuukaudessa. Kolmioiden vuokrat vaihtelevat eri postinumeroalueilla keskimäärin välillä 13,8 – 19,8 euroa kuukaudessa.

Espoon yksiöiden keskimääräinen neliövuokra 23,6 e


Halvimman ja kalleimman alueen ero yksiöiden keskimääräisissä nelivuokrissa on yli 10 euroa.

Kalleimmaksi alueeksi nousee näissä tilastoissa postinumeroalue 02280 Malminmäki-Eestinlaakso, jossa on ollut vuokrattavana runsaasti uusia asuntoja. Uudet, erittäin hyväkuntoiset asunnot vaikuttavat keskimääräisiin vuokratilastoihin, mutta alueella on ollut tarjolla myös jotain huomattavasti edullisempiakin vuokrayksiöitä.

Otaniemen teekkarikylän alueella on ollut tarjolla kalustettujen soluasuntojen lisäksi vain harvoja vapaarahoitteisia ja kalustamattomia vuokra-asuntoja. Suuri osa Otaniemessä asuvista opiskelijoista asuu opiskelijoille suunnatuissa asunnoissa. Mikäli opiskelija-asuntojen jono on hyvin pitkä, kannattaa katsoa myös vapaiden markkinoiden tarjontaa. Hintataso juuri Otaniemen lähialueilla on kuitenkin melko kallista opiskelijalle; esimerkiksi 25 neliömetrin kokoisen yksiön kokonaisvuokraksi tulee noin 590 euroa kuukaudessa 23,6 euron neliövuokralla (=viereisen alueen 02110 yksiöiden keskimääräinen neliövuokra). Espoon halvimmalla alueella eli postinumeroalueella 02660 Lintuvaara vastaavan kokoisen yksiön voisi saada keskimäärin noin 460 eurolla kuukaudessa.

Tapiolassa kaksion keskimääräinen neliövuokra on 21,9 euroa/kk


Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat jo huomattavasti edullisemmat kuin yksiöiden. Pohjois-Tapiolassa tämä tarkoittaa jopa 9 euron eroa keskimääräisissä neliövuokrissa, eli kaksion keskimääräinen neliövuokra on postinumeroalueella 02130 jopa 8,7 euroa edullisempi kuin yksiön keskimääräinen neliövuokra.

Tapiolan alueella kaksion keskimääräinen neliövuokra on 21,9 euroa kuukaudessa, kun taas Kaitaan postinumeroalueella 02260 se on 14,6 euroa. Esimerkiksi 50 neliömetrin asunnossa tämä ero tarkoittaa 365 euroa kuukauden vuokrassa.

Kolmioiden vuokrat Espoossa kalleimmillaan Pohjois-Tapiolassa


Kolmioiden neliövuokrien tarkastelussa Espoon vuokra-asuntojen kalleimmat alueet sijoittuvat Tapiolan lähelle, Espoon itäosaan. Siellä kolmion neliövuokrat liikkuvat keskimäärin välillä 19,4-19,9 euroa kuukaudessa. Nämä ovat keskimääräisiä neliövuokria, joten alueen sisältä voi löytää edullisempiakin asuntoja, sekä myös tietenkin keskimääräistä kalliimpia asuntoja.

Asuntojen vuokrat Espoossa postinumeroittain

Taulukkoon on koottu viimeisen vuoden aikana ilmoitettujen vapaiden vuokra-asuntojen keskimääräiset neliövuokrat postinumeroittain. Asunnot ovat vapaarahoitteisia ja kalustamattomia. Luvut ovat mediaaneja.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät täältä

Löydät Espoon myytävät asunnot täältä ja vuokra-asunnot täältä

Niina

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio