Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Oletko laittamassa asuntoasi vuokralle tai ostamassa uutta sijoitusasuntoa? Lisäsimme Vuokraovi.comiin vuokralaskurin, jolla voit arvioida asunnon vuokratasoa ja sen avulla myös vuokratuottoa. Laskuri perustuu Vuokraovi.comissa olleisiin kerrostaloasuntojen vuokrailmoituksiin eli pyyntivuokriin.

Päivitämme Vuokralaskurin laskentamallia nykyään kuukausittain. Käy kokeilemassa, millaisen arvion uudistettu laskuri antaa nykyhetken vuokrasta!

vuokralaskuri
Mietitkö asuntosi vuokratasoa?  Vuokraovi.comin vuokralaskuria voit testata vaikka omalta kotisohvaltasi!

Vuokralaskuri hyödyntää uusimpia vuokrailmoituksia

Vuokraovi.com on Suomen kattavin vuokra-asuntojen verkkopalvelu. Tälläkin hetkellä palvelussa on yhteensä yli 14 000 asunnon vuokrailmoitusta. Hyödynsimme palvelun dataa ja rakensimme koneoppimismalliin pohjautuvan laskurin vuokratason määrittämiseen.

Vuokralaskuri antaa arvion asunnon keskimääräisestä vuokrasta perustuen muiden samankaltaisten asuntojen pyyntivuokriin. Laskuri käyttää asunnon tarkkaa osoitetta, eli se antaa arvion tarkemmin kuin vain postinumerotasolla. Lisäksi se hyödyntää asunnon kokoa, eli huoneiden lukumäärää ja asuintilojen pinta-alaa, sekä rakennusvuotta. Nämä ovat tärkeimmät asunnon vuokratason määrittämiseen tarvittavat tiedot.

Vuokralaskuri antaa arvionsa haarukkana, ei tarkkana arviona. Mikäli asuntosi on paljon keskivertoa vaatimattomampi tai toisaalta hyvin ylellinen, oikea vuokrataso voi olla laskurin antaman vuokrahintahaarukan ulkopuolella.

vuokralaskuri

Testaa vuokralaskuria ja kerro mielipiteesi!

Vuokralaskuri on tarkoitettu kalustamattomien kerrostaloasuntojen vuokratason määrittämiseen. Se toimii parhaiten sellaisille asunnoille, joiden kaltaisia asuntoja on ilmoitettu runsaasti vuokrattavaksi. Tällöin se on siis luotettavin 1-3 huoneen asunnoille ja niillä alueilla, joilla on ollut tarjolla paljon vuokra-asuntoja.

Haluaisimme kuulla kokemuksia sen käytöstä. Kirjaudu tästä linkistä Vuokraovi.comiin ja kokeile vuokralaskuria. Onko tällainen laskuri tarpeellinen apuväline vuokranantajalle? Miten olet aiemmin määrittänyt sopivan vuokrahinnan ja arvioinut sijoitusasunnon vuokratuottoa?

-Niina

Ps. Tiesithän, että Etuovi.comista löytyy hintalaskuri myös myytäville asunnoille? Lue lisää asunnon hinta-arviotyökalusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio