Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Tässä Pirkanmaan maakuntakeskuksessa melkein puolet asuu vuokralla. Millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Tampereella? Löydät jutusta taulukon, jossa on Tampereen eri alueiden keskimääräiset neliövuokrat yksiöissä, kaksioissa ja kolmioissa.

Yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on Tampereen kalleimmalla alueella 22,6 euroa kuukaudessa, kun taas halvimmalla alueella se on 14,2 euroa. Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat liikkuvat eri postinumeroalueilla välillä 11,3 – 20,1 euroa kuukaudessa. Kolmioiden keskimääräiset neliövuokrat eri alueilla ovat välillä 9,9 – 19,7 euroa kuussa. Nämä luvut perustuvat Vuokraovi.comissa olleisiin vapaarahoitteisten ja kalustamattomien kerrostaloasuntojen vuokrailmoituksiin.

Tämä juttu on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta päivitetty kesäkuussa 2020 uusimmilla vuokrahintojen tilastotiedoilla.

Yksiöiden vuokrat Tampereella kalleimmillaan Multisillassa

Paljon uusia tai lähes uusia vuokrattavia asuntoja tarjoava Multisilta eli postinumeroalue 33850 on noussut Tampereen yksiöiden kalleimmaksi alueeksi, ainakin keskimääräisen neliövuokran suhteen. Siellä neliömetri vuokrayksiöstä maksaa keskimäärin 22,6 euroa kuukaudessa. Vielä vuosi sitten Multisilta oli näissä tilastoissa edullisin alue.

Toisaalta vaikka Multisillan alue onkin uudiskohteiden ja niiden erityisen hyvän kunnon takia keskimäärin kallein, voi sieltä löytää silti edullisemman, hieman vanhemman asunnon. Asuntosijoittajan on hyvä seurata, nouseeko vanhankin asunnon vuokra uusien asuntojen nosteessa ja esimerkiksi palveluiden lisääntyessä, vai onko uusia vuokra-asuntoja tullut markkinoille jo niin paljon, että vanhoihin asuntoihin on vaikea löytää vuokralaista.

Vuokraovi.comin vuokralaskurilla voit arvioida asunnon vuokratasoa. Taustalla oleva koneoppimismalli päivittyy kuukausittain, joten voit seurata vuokratason kehittymistä.

Halvimman ja kalleimman alueen yksiöiden keskineliövuokrissa on yli kahdeksan euron ero. Halvimmat alueet top-listan ykkösenä on postinumeroalue 33310 eli Tesoman alue. Siellä keskimääräinen neliövuokra yksiölle on 14,2 euroa.

Kaksioiden vuokrat Tampereella edullisimmaan Lamminpäässä

Kuten äsken huomattiin, etäisyys keskustasta ei vaikuta alueiden keskivuokriin aivan yksiselitteisesti.

Selkeästi kuitenkin edullisimmat alueet ovat melko kaukana keskustasta, kuten kaksioiden suhteen edullisin alue 33420 Lamminpää, jossa kaksion keskimääräinen neliövuokra on 11,3 euroa kuukaudessa.

Kaksioiden suhteen keskimäärin kaikista kallein postinumeroalue on kuitenkin 33180, johon kuuluu Lapinniemen lisäksi Ranta-Tampella, johon on viime vuosina valmistunut järvinäköaloilla varustettuja uusia asuntoja. Tällä keskustan kupeessa olevalla alueella kaksioiden keskimääräinen neliövuokra on ollut viimeisen vuoden aikana 20,1 euroa.

Aivan Tampereen ydinkeskustassa tarjolla olleiden kerrostalokaksioiden keskimääräinen neliövuokra on 16,1 euroa kuukaudessa. Asuntojen vuokrat Tampereella ovat siis huomattavasti edullisempia kuin Helsingissä, jossa kaksioiden edullisimpienkien alueiden keskimääräiset neliövuokrat ovat yli 15 euroa.

Kolmioiden neliövuokrat keskimäärin alle 20e myös kalleimmalla alueella

Lentävänniemen alue 33410 on kolmioiden suhteen keskimäärin kallein alue asuntojen keskimääräisten neliövuokrien suhteen. Siellä kolmion neliövuokra on keskimäärin 19,7 euroa kuukaudessa.

Hyviä uutisia Hervannan alueen korkeakoulujen opiskelijoille: Hervanta on myös kolmioiden suhteen edullisimmasta päästä Tampereen keskimääräisissä vuokrissa.

hervanta ilmakuva
Tampereen vuokra-asuntojen yksi edullisimmista alueista on Hervanta. Opiskelijat saattavat siis löytää myös vapailta markkinoilta edullisen kodin läheltä oppilaitosta. Kuva: Vuokraovi.com / Yksityinen ilmoittaja

Kaikkein edullisin alue tässä tilastossa on kuitenkin Multisilta, joka oli yksiöiden suhteen kallein alue. Tällainen ero johtuu siitä, että yksiöiden suhteen kyseisellä alueella on ollut tarjolla paljon uudiskohteita, mutta kolmioita on ollut lähinnä 70-luvulla rakennetuista asunnoista.

Tampereen asuntojen vuokrat postinumeroittain

Katso taulukosta Tampereen vuokra-asuntojen keskimääräiset neliöhinnat. Taulukossa on asuntojen vuokrat alueittain ja huoneluvuittain. Luvut perustuvat Vuokraovi.comin ilmoituksissa olleisiin pyyntivuokriin kalustamattomissa ja vapaarahoitteisissa kerrostaloasunnoissa. Luvut ovat mediaaneja, mitkä edustavat hyvin keskimääräisten asuntojen vuokratasoa.

 

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät täältä

Löydät Tampereen myytävät asunnot täältä ja vuokra-asunnot täältä

Niina

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio