Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Tässä Pirkanmaan maakuntakeskuksessa melkein puolet asuntokunnista asuu vuokralla. Millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Tampereella? Löydät jutusta kartat ja taulukon, jossa on Tampereen eri alueiden keskimääräiset neliövuokrat yksiöissä, kaksioissa ja kolmioissa.

Yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on Tampereen kalleimmalla alueella 25,0 euroa kuukaudessa, kun taas halvimmalla alueella se on 14,4 euroa. Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat liikkuvat eri postinumeroalueilla välillä 11,7 – 20,3 euroa kuukaudessa. Kolmioiden keskimääräiset neliövuokrat eri alueilla ovat välillä 10,1 – 17,4 euroa kuussa. Nämä luvut perustuvat Vuokraovi.comissa olleisiin vapaarahoitteisten ja kalustamattomien kerrostaloasuntojen vuokrailmoituksiin, jotka on julkaistu aikavälillä 1.5.2021-30.4.2022.

Yksiöiden neliövuokrat kalleimmillaan keskimäärin 25 euroa kuukaudessa


Paljon uusia tai lähes uusia vuokrattavia asuntoja tarjoava postinumeroalue 33180 on noussut Tampereen yksiöiden kalleimmaksi alueeksi, ainakin keskimääräisen neliövuokran suhteen. Alueella sijaitsevat järvinäköaloja tarjoavat Ranta-Tampella ja Lapinniemi. Siellä neliömetri vuokrayksiöstä maksaa keskimäärin 25,0 euroa kuukaudessa.

Yksiöiden suhteen yksi kalleimmista alueista löytyy yllättäen Länsi-Tampereella kauempana keskustasta: Tesoman postinumeroalue 33310. Siellä on ollut tarjolla paljon uusia asuntoja, jotka ovat hyvän kuntonsa vuoksi haluttuja asuntoja. Tesoman junaseisake on varmasti yksi houkuttava tekijä sillä alueella - matka-aika keskustaan on junalla vain noin kymmenisen minuuttia.

Vuokraovi.comin vuokralaskurilla voit arvioida asunnon vuokratasoa. Taustalla oleva koneoppimismalli päivittyy kuukausittain, joten voit seurata vuokratason kehittymistä.

Halvimman ja kalleimman alueen yksiöiden keskineliövuokrissa on yli kymmenen euron ero. Halvimmat alueet top-listan ykkösenä on postinumeroalue 33330 eli Myllypuron ja Kalkun alue. Siellä keskimääräinen neliövuokra yksiölle on 14,4 euroa.

Kaksioiden vuokrat Tampereella edullisimmillaan Lamminpäässä


Selkeästi kuitenkin edullisimmat alueet ovat melko kaukana keskustasta, kuten kaksioiden suhteen edullisin alue 33420 Lamminpää, jossa kaksion keskimääräinen neliövuokra on 11,7 euroa kuukaudessa.

Kaksioiden suhteen keskimäärin kaikista kallein postinumeroalue on sama kuin yksiöiden eli 33180. Tällä keskustan kupeessa sijaitsevalla alueella kaksioiden keskimääräinen neliövuokra on ollut viimeisen vuoden aikana 20,3 euroa.

Aivan Tampereen ydinkeskustassa tarjolla olleiden kerrostalokaksioiden keskimääräinen neliövuokra on 16,8 euroa kuukaudessa. Asuntojen vuokrat Tampereella ovat siis huomattavasti edullisempia kuin Helsingissä, jossa kaksioiden edullisimpienkien alueiden keskimääräiset neliövuokrat ovat yli 15 euroa.

Kolmioiden neliövuokrat keskimäärin alle 18 euroa myös kalleimmalla alueella


Myös kolmioiden suhteen postinumeroalue 33180 nousee Tampereen vuokra-asuntojen kalleimmaksi alueeksi. Tässä tilastossa toiseksi kalleimmaksi alueeksi ei nousekaan mikään ydinkeskustan alue, vaan postinumeroalue 33250 Pispala.

Kaikkein edullisin alue vuokrakolmioiden suhteen on Länsi-Tampereella sijaitseva postinumeroalue 33340 Haukiluoma-Ikuri. Toiseksi edullisin alue on yksiöiden suhteen yksi kalleimmista alueista eli 33310 Tesoma.

Tampereen asuntojen vuokrat postinumeroittain

Katso taulukosta Tampereen vuokra-asuntojen keskimääräiset neliöhinnat. Taulukossa on asuntojen vuokrat alueittain ja huoneluvuittain. Luvut perustuvat Vuokraovi.comin ilmoituksissa olleisiin pyyntivuokriin kalustamattomissa ja vapaarahoitteisissa kerrostaloasunnoissa. Luvut ovat mediaaneja, mitkä edustavat hyvin keskimääräisten asuntojen vuokratasoa.

Katso Tampereella tällä hetkellä vapaana olevat vuokra-asunnot Vuokraovi.comista! 

Täältä löydät lisää vuokra-asuntomarkkinoihin liittyviä juttuja

Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tämä juttu on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta päivitetty toukokuussa 2022 uusimmilla vuokrahintojen tilastotiedoilla.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio