Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Keittiöremontin hintaesimerkkejä

 

Jos olet suunnittelemassa keittiöremonttia, mutta mietit mihin rahasi riittävät – lue tämä juttu! Paljastan sinulle erilaisten keittiöremonttien toteutuneita hintoja, jotta saat realistisen mielikuvan kuinka paljon unelmiesi toteuttaminen maksaa. Jos mietit vielä millaisen keittiön haluaisit, Etuoven ideagalleriasta voit hakea ideoita keittiöremonttiin.

Keittiöremontteja on moneen lähtöön. Laajimmillaan vanha keittiö puretaan huoneen pintamateriaaleineen päivineen, pienimmillään se voi olla keittiökaappien maalaamista. Yllättävän pienelläkin remontilla saa uuden ilmeen keittiöön.

Alla olevat keittiöremonttien hintaesimerkit ovat kilpailutettuja, toteutuneita keittiöremontin hintoja Urakkamaailma.fi-palvelusta. Tässä mainitsemani hinnat eivät sisällä kodinkoneiden hintoja, vaan ainoastaan keittiöremontin materiaali- ja työkuluja.

1. Vanhan keittiön purkaminen ja uuden asentaminen, Helsinki

Tässä keittiöremontissa purettiin vanha keittiö kokonaisuudessaan. Tämän jälkeen asennettiin uudet keittiökaapistot ja -tasot. Kaapistoja oli yhteensä 11 kpl. Urakoitsijan vastuulle kuului myös muutamien sähkövetojen tekeminen. Keittiössä ei tehty muuta pintaremonttia, kuten lattianvaihtoa tai seinien maalaamista.

Hinta: 2080 euroa (sisältää vain työosuuden, ei materiaalikustannuksia)

Lue lisää tästä remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Helsingin alueelta näet täältä.

2. Keittiökaapiston maalausta ja työpöytätason vaihto

Tässä on hyvä esimerkki pienimuotoisesta keittiöremontista. Työn tilaaja halusi maalauttaa kaksi keittiön kaapinovea, sekä vaihtaa keittiön työpöytätason. Samalla uusittiin keittiön silikonisaumaukset. Kaikki materiaalit löytyivät työn tilaajalta. Tähän ei urakoitsijalta kulunut aikaa kuin hetkinen.

Hinta: 250 euroa (sisältää vain työosuuden)

Lue lisää tästä remontista.

Kulunut keittiönkaappi
Uusimalla keittiökaappien vetokahvat ja maalaamalla pinnan, saat pienellä sijoituksella uuden ilmeen keittiöösi.

3. Keittiön ja makuuhuoneen yhdistäminen

Rivitalohuoneiston huonejärjestystä haluttiin muokata siten, että makuuhuone muutettaisiin uudeksi keittiöksi ja keittiöstä tehtäisiin ruokailutila. Remonttiin kuului siis seinien purkamista, lattiaremonttia, sekä putki- ja sähkötöitä.

Hinta: 9200 euroa (sisältää työosuuden ja pieniä rakennusmateriaalikustannuksia)

Lue lisää tästä remontista.

Tabula rasa. Purkamalla vanhan keittiön voit tehdä uudesta keittiöstä juuri sellaisen kuin haluat.
Tabula rasa. Purkamalla vanhan keittiön voit tehdä uudesta keittiöstä juuri sellaisen kuin haluat.

4. Keittiön asennus ja muuta pientä korjausta keittiössä

Tampereella sijaitsevan paritalon keittiö haluttiin uusia. Työn tilaaja oli valmiiksi jo purkanut vanhan keittiön. Urakoitsijan tehtäväksi jäi vain kaappien asentaminen seinälle sekä muutaman seinän levyttäminen. Keittiökaappeja oli yhteensä 6 kpl, neljä yläkaappia ja kaksi alakaappia. Kaapistot olivat valmiiksi kasattuina.

Työn osuus: 1450 euroa (sisältää työosuuden ja seinälevyt)

Lue lisää tästä remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Tampereen alueelta näet täältä.

5. IKEA-keittiön asennus

Työn tilaaja halusi palkata urakoitsijan kasaamaan IKEA-keittiön. Rivitalon L-mallisen keittiön pinta-ala oli noin 15m2. Urakoitsijan tuli tehdä työtasoihin aukot hanaa ja keittiön allasta varten sekä hoitaa myös kodinkoneiden asentaminen. Vesipisteitä ei tässä keittiöremontissa tarvinnut siirtää. Työn hintaan sisältyi lisäksi keittiön lattian laminaatin asennustöitä sekä putki- ja sähkötöitä.

Hinta: 2700 euroa (sisältää vain työosuuden)

Lue lisää yllä olevasta remontista.

6. Keittiön kaapiston ovien maalaaminen

Uudessakaupungissa sijaitsevassa loma-asunnossa haluttiin saada keittiöön uusi ilme maalaamalla keittiön kaapistojen ovet. Keittiökaapiston ovia oli 14 kpl ja ne olivat kooltaan 80x60cm.

Hinta: 920 euroa (sisältää työosuuden ja maalit)

Lue lisää tästä remontista.

7. Keittiökaappien ja laattalattian asennus

Noin 7 neliömetrin kokoiseen keittiöön haluttiin uusia laattalattia ja keittiökaapistot sekä maalata keittiön seinät. Työn tilaaja oli itse koonnut keittiökaapistot valmiiksi urakoitsijaa varten. Urakoitsijan haluttiin hoitavan myös sähkö- ja putkityöt sekä kodinkoneiden asennustyöt.

Hinta: 2250 euroa (vain työosuuden hinta, ei materiaalikustannuksia)

Lue lisää tästä remontista.

8. Koko asunnon remontti ml. keittiö

82 neliöinen asunto haluttiin remontoida kokonaan lattiasta kattoon. Koko asunnon remontti (tarvikkeineen, materiaaleineen ja töineen) maksoi 26.700 euroa. Keittiössä uusittiin lattia- ja seinäpinnat sekä kaapistot kokonaisuudessaan. Urakkaan kuului myös keittiön sähkö- ja putkityöt.

Keittiöremontin hinta: n. 6000€ (sisältää työosuuden ja materiaalikustannukset pl. kaapistot ja taso)

Lue lisää tästä remontista.

Vinkit keittiöremontin suunnitteluun

Keittiöremontti on monen kodin sisustajan ja kokkailijan unelma. Keittiöremonttia suunnitellessa on hyvä miettiä kompromissia käytettävyyden ja estetiikan suhteen. Ethän halua keittiötä, joka on kaunis mutta käytettävyydeltään kamala? Toki jos käytät uunia lähinnä säilytyslokerona, voi käytettävyyden suhteen hieman joustaa…

Keittiöremontin suunnittelu lähtee keittiöpohjan suunnittelusta, jolloin hahmotellaan mikä kodinkone asetetaan minnekin ja joudutaanko vesi- tai sähköpisteitä siirtämään (tämä lisää aina huomattavasti kuluja keittiöremonttiin).

lumiance-keittio-2-asuntomessut-2016-seinajoki
Kuva: Etuovi.com / Asuntomessut.

Pienissä keittiöissä joudutaan monesti tekemään kompromisseja – esimerkiksi asennetaanko keittiöön astianpesukone ja luovutaan alakaappitilasta, asennetaanko iso lavuaari ja luovutaan laskutasosta.

Keittiöremontin toteuttaminen voi tuntua hankalalta projektilta, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Kun löydät oman tyylisi vaikka Etuovi.comin keittiö ideagalleriasta, voit alkaa hahmottamaan, millainen on unelmakeittiösi ja pohtimaan millaisia ratkaisuja haluaisit juuri sinun uuteen keittiöösi. Kun olet valmis aloittamaan keittiöprojektin ja palkkaamaan urakoitsijan, muista palkata luotettava ammattilainen. Suomen parhaat urakoitsijat löytyvät Urakkamaailmasta. Ja Urakkamaailman Remonttiturva auttaa sinua, jos remonttisi suhteen tulee ongelmia.

Onko sinulla kokemuksia remontin budjetoinnista, kuinka hyvin budjetti suhtautui todellisuuden kanssa? Jätä kommenttisi tässä alla!

Kalle

 

Katso myös:

Remonttien hinnat paljastettuna

Saunaremontti – 10 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Terassiremontti – 4 hintaesimerkkiä

Mökkiremontti – 6 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

 

 

Katso kuvat aiheesta keittiöremontti

Katso myös nämä

7 kommenttia sivuun “Mitä maksaa keittiöremontti? Katso 8 esimerkkiä

  1. Wau, kiitos näistä hintaesimerkeistä! Olemme keittiöremonttia miettineetkin ja nyt saimme hieman kättäpidempää kuinka paljon se voisi maksaa.

  2. Epäselväksi jäi, että sisältävätkö hinnat itse *keittiön*, siis kaapistot, vai vain pelkästään työn ja työhön tarvittavat materiaalit.

    1. Kiitos Memmu kommentistasi 🙂 Nämä olivat epäselvästi esillä, selvensin nyt jokaisen esimerkin hinnan kohdalle mitä kaikkea se sisälsi kokonaisuudessaan.

  3. Ikävän helppoja kaikki remontit, koska mm. asbestisaneerauksesta ei ole ollenkaan kerrottu. Ehkä uusittavat keittiöt ym. ovat kaikki vuoden 1994 jälkeen tehtyjä, eikä niiden rakentamisessa ole ollenkaan käytetty asbestia. Se nostaisi nimittäin kaikkien remonttien kustannuksia yli 10 prosenttia.

    1. Hei Repa,

      Kiitos kommentistasi. Keittiöremontti on hyvä esimerkki, jossa on tehtävä asbestikartoitus ja pahimmillaan mittava asbestipurku. Ylläolevat esimerkkihinnat ovat vaihtelevasti vuosikymmeniltä ja siten erilaisessa tilanteessa. Mainitut hinnat ovat ko. remontin urakkahintoja (ellei toisin mainittu). Aina emme saa tarkkaa tietoa, onko ko. remontissa tehty/ollut tarvetta tehdä asbestikartoitusta vai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio