Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

 

Jos olet suunnittelemassa keittiöremonttia, mutta mietit mihin rahasi riittävät – lue tämä juttu! Paljastan sinulle erilaisten keittiöremonttien toteutuneita hintoja, jotta saat realistisen mielikuvan kuinka paljon unelmiesi toteuttaminen maksaa. Jos mietit vielä millaisen keittiön haluaisit, Etuoven ideagalleriasta voit hakea ideoita keittiöremonttiin.

Keittiöremontteja on moneen lähtöön. Laajimmillaan vanha keittiö puretaan huoneen pintamateriaaleineen päivineen, pienimmillään se voi olla keittiökaappien maalaamista. Yllättävän pienelläkin remontilla saa uuden ilmeen keittiöön.

Alla olevat keittiöremonttien hintaesimerkit ovat kilpailutettuja, toteutuneita keittiöremontin hintoja Urakkamaailma.fi-palvelusta. Tässä mainitsemani hinnat eivät sisällä kodinkoneiden hintoja, vaan ainoastaan keittiöremontin materiaali- ja työkuluja.

lumiance-keittio-2-asuntomessut-2016-seinajoki
Kuva: Etuovi.com / Asuntomessut.

1. Keittiöpaketin asennus

Vantaalla sijaitsevaan paritaloon haluttiin uusia keittiön kaapistot ja kodinkoneet. Remontin tilaaja oli ostanut Epoq-toimittajalta kaapistot. Urakoitsijalle kuului tässä keittiöremontissa keittiökaappien kasaus ja niiden asentaminen. Myös uusien kodinkoneiden asennus kuului urakkaan, sähkö- ja putkitöineen. Asukas oli itse purkanut vanhan keittiön pois.

Hinta: 1922 euroa (sisältää vain työn suuden, ei kodinkoneita)

Lue lisää tästä remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Vantaan alueelta näet täältä.

2. Keittiön välitilan laatoitus pohjatöineen

Tässä keittiöön tehtiin pieni päivitys. Nimittäin ainoastaan uudistettiin välitila, siis keittiötason ja yläkaappien välinen tilan. Remontin tilaajalla oli valmiiksi laatat jo ostettuna, eli urakoitsijan vastuulle kuului pohjatöiden tekeminen materiaaleineen sekä itse laattojen asennus.

Hinta: 450 euroa (sisältää työosuuden ja rakennusmateriaalit: laastit ym.)

Lue lisää tästä remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Helsingin alueelta näet täältä.

Kulunut keittiönkaappi
Uusimalla keittiökaappien vetokahvat ja maalaamalla pinnan, saat pienellä sijoituksella uuden ilmeen keittiöösi.

3. Keittiön kaapistot + välitila

Espossa sijaitsevaan kerrostalohuoneistoon uusittiin keittiö, johon kuului 15 ylä- ja alakaapistoa. Urakkaan kuului vanhan keittiön purkaminen jätemaksuineen, uusien kaappien kasaaminen, vanhan välitilan purkaminen ja uuden tekeminen välitilalevytyksellä, uuden keittiön asennus, jalka- ja ovilistojen päivittäminen keittiöön sekä sähkö- ja putkityöt.

Hinta: 3049,80 euroa (sisältää työn osuuden ja pieniä rakennusmateriaalikustannuksia)

Lue lisää tästä remontista.

Tabula rasa. Purkamalla vanhan keittiön voit tehdä uudesta keittiöstä juuri sellaisen kuin haluat.
Tabula rasa. Purkamalla vanhan keittiön voit tehdä uudesta keittiöstä juuri sellaisen kuin haluat.

4. ”Pintakeittiöremontti”

Lahdessa sijaitsevan kerrostalohuoneiston keittiö haluttiin päivittää hyvin pienellä vaivalla. Keittiökaapit maalattiin, kodinkoneita ei vaihdettu, lattiapinta uusittiin sekä seinät ja katto maalattiin. Uudeksi lattiapinnaksi päätettiin vinyylilattia, joka asennettiin olemassa olevan muovimaton päälle. Myös ikkunan karmit maalattiin.

Työn osuus: 850 euroa (sisältää vain työn osuuden)

Lue lisää tästä remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Lahden alueelta näet täältä.

5. Vanhan keittiön purkaminen ja uuden asentaminen

Oulussa sijaitsevan kerrostalon vanha keittiö haluttiin purkaa ja asentaa uusi IKEA-keittiö. Urakkaan kuului vanhan keittiön purku ja kaapistojen vieminen kierrätysjätemaalle, uusien kaappien kokoaminen, välitilan uusiminen, mahdolliset lattiatyöt kaapistojen kohdalta, kaappien asentaminen ja sähkö- ja putkityöt. Remontin tilaaja oli hankkinut itse kaapistot, urakoitsija vastasi rakennusmateriaaleista: kiinnitystarvikkeet, laastit ym.

Hinta: 2582,92 euroa (sisältää vain työosuuden)

Lue lisää yllä olevasta remontista. Katso lisää vastaavan kaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Oulun alueelta.

6. Keittiön tapetointi

Mitä jos vain tapetoinnilla toisit keittiöön uutta ilmettä? Se on nopea ja kustannustehokas tapa tuoda uusi tunnelma keittiöösi. Tässä remontissa tapetoitiin noin 12m2 kokoinen keittiö omakotitalossa. Työ tehtiin yhden päivän aikana. Urakkahintaan kuului työn osuus ja rakennusmateriaalit.

Hinta: 280 euroa (sisältää työn osuuden ja rakennusmateriaalit: suojausmateriaalit, liisteri)

Lue lisää tästä remontista. Katso tästä lisää remonttien toteutuneita hintoja Kirkkonummen alueelta.

7. Uuden keittiön kokoaminen ja asennus

Espoossa sijaitsevaan kerrostalohuoneiston keittiö haluttiin uusia. Urakkaan kuului vanhan keittiön purkaminen ja poiskuljetus kierrätyskeskukseen, uuden keittön asentaminen, uusien koneiden asentaminen sähkö- ja putkitöineen, sekä välitilalaatoitus.

Hinta: 3720 euroa (vain työn osuus ja rakennusmateriaalit)

Lue lisää tästä remontista. Samankaltaisten keittiöremonttien toteutuneita hintoja Espoon alueelta näet täältä.

8. Koko asunnon remontti ml. keittiö

82 neliöinen asunto haluttiin remontoida kokonaan lattiasta kattoon. Koko asunnon remontti (tarvikkeineen, materiaaleineen ja töineen) maksoi 26.700 euroa. Keittiössä uusittiin lattia- ja seinäpinnat sekä kaapistot kokonaisuudessaan. Urakkaan kuului myös keittiön sähkö- ja putkityöt.

Keittiöremontin hinta: n. 6000€ (sisältää työn osuuden ja materiaalikustannukset pl. kaapistot ja taso)

Lue lisää tästä remontista.

Vinkit keittiöremontin suunnitteluun

Keittiöremontti on monen kodin sisustajan ja kokkailijan unelma. Keittiöremonttia suunnitellessa on hyvä miettiä kompromissia käytettävyyden ja estetiikan suhteen. Ethän halua keittiötä, joka on kaunis mutta käytettävyydeltään kamala? Toki jos käytät uunia lähinnä säilytyslokerona, voi käytettävyyden suhteen hieman joustaa…

Keittiöremontin suunnittelu lähtee keittiöpohjan suunnittelusta, jolloin hahmotellaan mikä kodinkone asetetaan minnekin ja joudutaanko vesi- tai sähköpisteitä siirtämään (tämä lisää aina huomattavasti kuluja keittiöremonttiin).

Pienissä keittiöissä joudutaan monesti tekemään kompromisseja – esimerkiksi asennetaanko keittiöön astianpesukone ja luovutaan alakaappitilasta, asennetaanko iso lavuaari ja luovutaan laskutasosta.

Keittiöremontin toteuttaminen voi tuntua hankalalta projektilta, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Kun löydät oman tyylisi vaikka Etuovi.comin keittiö ideagalleriasta, voit alkaa hahmottamaan, millainen on unelmakeittiösi ja pohtimaan millaisia ratkaisuja haluaisit juuri sinun uuteen keittiöösi. Kun olet valmis aloittamaan keittiöprojektin ja palkkaamaan urakoitsijan, muista palkata luotettava ammattilainen. Suomen parhaat urakoitsijat löytyvät Urakkamaailmasta. Ja Urakkamaailman Remonttiturva auttaa sinua, jos remonttisi suhteen tulee ongelmia.

Onko sinulla kokemuksia remontin budjetoinnista, kuinka hyvin budjetti suhtautui todellisuuden kanssa? Jätä kommenttisi tässä alla!

Kalle

 

Katso myös:

Remonttien hinnat paljastettuna

Saunaremontti – 10 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Terassiremontti – 4 hintaesimerkkiä

Mökkiremontti – 6 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

 

 

Katso kuvat aiheesta keittiöremontti

Katso myös nämä

7 kommenttia sivuun “Mitä maksaa keittiöremontti? Katso 8 esimerkkiä

  1. Wau, kiitos näistä hintaesimerkeistä! Olemme keittiöremonttia miettineetkin ja nyt saimme hieman kättäpidempää kuinka paljon se voisi maksaa.

  2. Epäselväksi jäi, että sisältävätkö hinnat itse *keittiön*, siis kaapistot, vai vain pelkästään työn ja työhön tarvittavat materiaalit.

    1. Kiitos Memmu kommentistasi 🙂 Nämä olivat epäselvästi esillä, selvensin nyt jokaisen esimerkin hinnan kohdalle mitä kaikkea se sisälsi kokonaisuudessaan.

  3. Ikävän helppoja kaikki remontit, koska mm. asbestisaneerauksesta ei ole ollenkaan kerrottu. Ehkä uusittavat keittiöt ym. ovat kaikki vuoden 1994 jälkeen tehtyjä, eikä niiden rakentamisessa ole ollenkaan käytetty asbestia. Se nostaisi nimittäin kaikkien remonttien kustannuksia yli 10 prosenttia.

    1. Hei Repa,

      Kiitos kommentistasi. Keittiöremontti on hyvä esimerkki, jossa on tehtävä asbestikartoitus ja pahimmillaan mittava asbestipurku. Ylläolevat esimerkkihinnat ovat vaihtelevasti vuosikymmeniltä ja siten erilaisessa tilanteessa. Mainitut hinnat ovat ko. remontin urakkahintoja (ellei toisin mainittu). Aina emme saa tarkkaa tietoa, onko ko. remontissa tehty/ollut tarvetta tehdä asbestikartoitusta vai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio