Valmistaudu kesään ja lämpimiin remontoimalla terassi! Listasimme alle Urakkamaailman kautta kilpailutettuja, toteutuneiden terassiremonttien hintoja. Katso hinnat alta, ja aloita oman terassiremonttisi suunnittelu hyvissä ajoin.

terassiremontti


Terassin katteen uusiminen

Lemillä sijaitsevan omakotitalon terassin vanha valokate poistettiin ja sen tilalle asennettiin uusi. Kohde oli vuonna 2014 rakennettu talo, jonka terassin pinta-ala oli yhteensä 30m2. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 1 294 € (ei materiaalikustannuksia)


Terassin laajennus

Remontin tilaaja halusi Espoossa sijaitsevan  paritalon vanhaa terassia laajennettavan 9m2 kokoisella alueella. Ennen laajennustöiden aloittamista kohteessa piti purkaa paikalla ollut muurikiviaita. Purkutyöt kuuluivat osaksi kokonaisurakkaa ja purkutöiden osuus hinnasta oli 250€. Katso lisätietoja tästä remontista. 

Hinta: 2 340 € (työn osuus 1 540 €, materiaalit 800 €) 


Terassin rakentaminen

Paritaloon Vantaalla rakennettiin uusi terassi. Urakka piti sisällään vanhan terassin purkamisen, purusta syntyneiden jätteiden pois kuljettamisen sekä uuden terassin rakentamisen. Suurin osa rakennustarvikkeista, kuten lankkut, parrut, harkot ja ruuvit oli hankittu remontin tilaajan toimesta, joten urakoitsijalle jäi vain pieniä materiaalihankintoja. Terassin mitat olivat seuraavat:

Alempi taso: 250cm – 230cm

Keskimmäinen taso 450cm – 445cm

Uusi taso 390cm – 440cm

Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 3 100 € (työn osuus 2 855 €, materiaalit 245 €)


Terassin lasitus

Vuonna 2005 Porvooseen rakennetun puutalon yläkerran terassi lasitettiin lattiasta kattoon. Pinta-alaa lasitetulla tilalla oli yhteensä 7m2. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 4 500 € (työn osuus 1 092 €, materiaalit 3 408 €)


Terassin hionta

Omakotitalon terassi kapasi kunnostusta, ja ammattilaisen apua tarvittiin tässä tapauksessa hiontaan. Hionnan jälkeen remontin tilaaja aikoi käsitellä hiotun pinnan itse, eli valittu urakoitsija teki ainoastaan hionnan. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 400 € (ei materiaalikustannuksia)

Tutustu myös terassin öljyämisen hintoihin.


Terassiremontti ja terassin rakentaminen
Kuva: Terassin rakentaminen komposiittilaudasta

Terassiremontti – vinkit rakentamiseen

Terassin rakentaminen ei ole aivan niin yksinkertaista mitä voisi ensin olettaa. Terassin rakentamisessa tulee kannattaa ottaa huomioon ainakin nämä asiat, jotta terassistasi tulee pitkäikäinen ja mukava käyttää:

  • Hyvä terassi on perustuksiltaan jykevä ja riittävästi tuettu. Pahin vihollinen terassillesi on routiminen. Pilari-, ja harkkoperustukset ovat käytetyimpiä perustuksia terasseille. Pilariperustus yhdistettynä routimattomaan maa-ainekseen on hyvä ja tukeva malli, jolla terassin ikä ei jää ainakaan perustuksista kiinni.
  • Terassin pohjatöihin kannattaa panostaa kunnolla. Tulevan terassin kohdalta kannattaa ottaa kaikki routiva maa-aines pois. Tämä tarkoittaa, että ota lapio käteen ja ala kaivamaan pehmeää, savimaista maa-ainesta pois. Hyvä maa-aines terassille on sora, tai muu karkea hiekka-aines.
  • Ennen sora-aineksen asettamista, kannattaa terassin alue peittää ensin harsomaisella materiaalilla, jotta kasvisto ei pääse elämään terassin alla.
  • Käytönnön vinkki routariskien minimoimiseen on myös se, että älä kiinnitä terassia taloosi kiinni, sillä jos routa kaikesta huolimatta kostaa, jäävät vauriot vain terassiisi.

terassin perustukset

Terassin materiaalivaihtoehdot

Terassin rakentamiseen käytetään yleisesti jotain näistä kolmesta materiaalista:

  • Painekyllästetty kestopuu on ollut jo monien vuosien ajan terassirakennuttajien suosikkivalinta. Kestopuu on edullinen vaihtoehto, joka myös kestää hyvin Suomen sääolosuhteita. Kestopuu on kyllästetty erilaisilla kemikaaleilla, mikä estää puun lahoamisprosessia. Huonona puolena materiaalissa on se, että siitä tulee tällöin ongelmajätettä, joka tulee aikanaan kierrättää sen mukaisesti.
  • Lämpökäsitelty puu on seuraavaksi käytetyin materiaali terassien rakentamisessa. Lämpökäsiteltyä puuta käsitellään 160 celsiuksen lämpötilassa, joka parantaa lahoamisen estoa ja siten terassin kestävyyttä. Haittapuolena on se, että lämpökäsitelty puu tarvitsee enemmän huoltotoimenpiteitä kuin listan muut materiaalit. Huomioithan, että lämpökäsitelty puu ei saisi olla maahan kosketuksissa.
  • Viimeisimpänä vaihtoehtona terassimarkkinoille on tullut komposiittilauta. Komposiittilauta on muovin ja puun yhdistelmä, joka on erittäin kestävä ja melkolailla huoltovapaa. Huonona puolena komposiittilaudassa on sen hintavuus, komposiittilauta on selkeästi vaihtoehdoista kallein.

Jos haluat päästä terassin rakentamisessa helpolla tai koet, että kokemuksesi ei välttämättä riitä, kannattaa työhön palkata luotettava urakoitsija.

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava sivusto löytää remontteihin tekijä, oli remontti sitten terassiremontti, peltikattoremontti tai mikä tahansa muu rakentamiseen liittyvä projekti. Löydät remontillesi tekijän kun jätät remontistasi ilmoituksen palveluumme.

Katso myös:

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Mitä maksaa terassiremontti? Viisi hintaesimerkkiä erilaisista terassiremonteista

  1. Pationi on ehjä, mutta aika ruma ja ajattelin, että voisiko vanhan laudoituksen päälle laittaa vain uuden ristikkäin, jolloin purkaminen ja tavaroiden pois vieminen jäisi pois ja tukevuus olisi luultavasti aikan hyvää luokkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio