Valmistaudu kesään ja lämpimiin remontoimalla terassi! Listasimme alle Urakkamaailman kautta kilpailutettuja, toteutuneiden terassiremonttien hintoja. Katso hinnat alta, ja aloita oman terassiremonttisi suunnittelu hyvissä ajoin.

Terassin laajennus ja katoksen rakentaminen

Järvenpäässä sijaitsevan omakotitalon terassia haluttiin laajentaa ulkoporeallasta varten. Laajennuksen päälle haluttiin myös valokate. Urakoitsija teki pohjan ja laatoituksen terassilaajennusta varten, sekä rakensi valokatteen ja terassin valmiiksi. Materiaalikuluina tässä urakassa oli pohjatöiden laatat ja tasaushiekka. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 1 943 euroa (työn osuus 1643 €, materiaalit 300 €)

Tutustu myös valokatteen asennushintoihin.

Uusi terassi kestopuusta

Helsingissä sijaitsevan rivitalon takapihalle haluttiin rakentaa uusi terassi. Vanha terassi oli jo purettu pois. Uusi kestopuusta rakennettu terassi oli pinta-alaltaan noin 17 m², ja tähän materiaalihintaan sisältyi puutavara kiinnikkeineen. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 1970 euroa (työn kustannus 1200 €, materiaalit 770 €)

Terassin suurentaminen

Tässä Espoossa sijaitsevassa kohteessa oli remontin tilaajan mukaan liian pieni terassi isoon pihaan verrattuna. Vanhan terassin yhteyteen tehtiin uusi terassilaajennus maatöineen, alapohjineen ja laudoituksineen. Terassiin lisättiin myös näköeste ja valokate. Katso lisätietoja tästä remontista. 

Hinta: 9754 euroa (työn osuus 4980 €, materiaalit 4774 €)

Terassin hionta

Omakotitalon terassi kaipasi kunnostusta, ja ammattilaisen apua tarvittiin tässä tapauksessa hiontaan. Hionnan jälkeen remontin tilaaja aikoi käsitellä hiotun pinnan itse, eli valittu urakoitsija teki ainoastaan hionnan. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 400 euroa (työn osuus)

Tutustu myös terassin öljyämisen hintoihin.

Kaivuutyöt terassin pohjaa varten

Tässä remontissa tarvittiin apua ainoastaan kaivuutöihin, koska remontin tilaaja aikoi rakentaa terassin rungon ja kannen itse. Valittu urakoitsija kaivoi maata pois alueelta, ja asensi suodatinkankaan kaivetun alueen kohdalle. Hintaan kuului jätemaan kuljetus pois pihalta. Katso lisätietoja tästä remontista. 

Hinta: 1230 euroa

Katso täältä lisää terassiremonttien hintaesimerkkejä.

Terassiremontti ja terassin rakentaminen
Kuva: Terassin rakentaminen komposiittilaudasta

Terassiremontti – vinkit rakentamiseen

Terassin rakentaminen ei ole aivan niin yksinkertaista mitä voisi ensin olettaa. Terassin rakentamisessa tulee kannattaa ottaa huomioon ainakin nämä asiat, jotta terassistasi tulee pitkäikäinen ja mukava käyttää.

  • Hyvä terassi on perustuksiltaan jykevä ja riittävästi tuettu. Pahin vihollinen terassillesi on routiminen. Pilari-, ja harkkoperustukset ovat käytetyimpiä perustuksia terasseille. Pilariperustus yhdistettynä routimattomaan maa-ainekseen on hyvä ja tukeva malli, jolla terassin ikä ei jää ainakaan perustuksista kiinni.
  • Terassin pohjatöihin kannattaa panostaa kunnolla. Tulevan terassin kohdalta kannattaa ottaa kaikki routiva maa-aines pois. Tämä tarkoittaa, että ota lapio käteen ja ala kaivamaan pehmeää, savimaista maa-ainesta pois. Hyvä maa-aines terassillesi, joka ei roudi, on sora, tai muu karkea hiekka-aines. Eli kun olet kaivanut pehmeän maa-aineksen pois, korvaa se esimerkiksi soralla.
  • Ennen sora-aineksen asettamista, kannattaa terassin alue peittää ensin harsomaisella materiaalilla, jotta kasvisto ei pääse elämään terassisi alla.
  • Käytönnön vinkki routariskien minimoimiseen on myös se, että älä kiinnitä terassia taloosi kiinni, sillä jos routa kaikesta huolimatta kostaa, jäävät vauriot vain terassiisi.

Terassin materiaalivaihtoehdot

Terassin rakentamiseen käytetään yleisesti jotain alla olevista kolmesta materiaalista.

Tässä materiaalivaihtoehdot suosiojärjestyksessä:

  • Painekyllästetty kestopuu on ollut jo monien vuosien ajan terassirakennuttajien suosikkivalinta. Kestopuu on edullinen vaihtoehto, joka myös kestää hyvin Suomen luonnonoloja. Kestopuu on kyllästetty erilaisilla kemikaaleilla, joka estää puun lahoamisprosessia. Huonona puolena tässä on se, että materiaalista tulee tällöin ongelmajätettä ja se tulee aikanaan kierrättää sen mukaisesti.
  • Lämpökäsitelty puu on seuraavaksi käytetyin materiaali terassien rakentamisessa. Lämpökäsiteltyä puuta käsitellään 160 celsiuksen lämpötilassa, joka parantaa lahoamisen estoa ja siten terassin kestävyyttä. Haittapuolena on se, että lämpökäsitelty puu tarvitsee enemmän huoltotoimenpiteitä kuin listan muut materiaalit. Huomioithan, että lämpökäsitelty puu ei saisi olla maahan kosketuksissa.
  • Uusimpana vaihtoehtona terassimarkkinoille on tullut komposiittilauta. Komposiittilauta on muovin ja puun yhdistelmä, joka on erittäin kestävä ja melkolailla huoltovapaa. Huonona puolena komposiittilaudassa on sen hintavuus, komposiittilauta on selkeästi vaihtoehdoista kallein.

Jos haluat päästä terassin rakentamisessa helpolla tai koet, että kokemuksesi ei välttämättä riitä, kannattaa työhön palkata luotettava urakoitsija.

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava sivusto löytää remontteihin tekijä, oli remontti sitten terassiremontti, peltikattoremontti tai mikä muu tahansa rakentamiseen liittyvä projekti. Löydät remontillesi tekijän kun teet remontistasi ilmoituksen palveluumme.

Katso myös:

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Mitä maksaa terassiremontti?

  1. Pationi on ehjä, mutta aika ruma ja ajattelin, että voisiko vanhan laudoituksen päälle laittaa vain uuden ristikkäin, jolloin purkaminen ja tavaroiden pois vieminen jäisi pois ja tukevuus olisi luultavasti aikan hyvää luokkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio