Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Kevät ja kesäisen lämpimät kelit ovat jo lähes kosketeltavissa. Se aika, joka Suomessa on mahdollista viettää ulkona kannattaa hoitaa tyylillä omalta terassilta käsin! Olen listannut alle Urakkamaailman kautta kilpailutettuja, toteutuneiden terassiremonttien hintoja, jotka toivottavasti vievät sinua lähemmäs oman terassiunelmasi toteuttamista. Alla olevat hinnat antavat ainoastaan suuntaa siihen, kuinka paljon oma terassiremontti voisi maksaa.

Terassiremontti ja terassin rakentaminen
Kuva: Terassin rakentaminen komposiittilaudasta

Terassin rakentaminen rivitalon pihalle

Tamperelainen käyttäjämme halusi rakennuttaa terassin pihallensa. Kohde oli rivitalon piha, jonne oli suunnitteilla rakentaa noin 15 neliön terassi. Materiaaliksi haluttiin kestopuu. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 1782 euroa

Terassin rakentaminen kesämökille

Loma-asunnolle haluttiin rakennuttaa terassi, joka koostui kahdesta eri osasta.  Terassi koostui yhdestä neliän muotoisesta ”pääosasta” ja pienemmästä suorakaiteen muotoisesta pienemmästä osasta. Terassin kokonaispinta-ala oli noin 20 neliömetriä. Terassin maaperä ei vaatinut routaisen materiaalin poistamista, joka nopeutti rakennusprojektia. materiaaliksi valittiin kestopuu. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta 2200 euroa (sisältää työ- ja materiaalikulut)

Terassin laajennusprojekti

Tässä terassiremontissa asukas halusi laajentaa olemassa olevaa terassia. Terassilaajennuksen koko oli noin 10 neliömetriä. Nykyistä terassia haluttiin samalla myös korjata. Korjauksiin kuului terassin viettämisen korjaaminen sekä kahteen kulmaan haluttiin asettaa säleaita. Laajennuksen valmistuttua koko terassi haluttiin myös maalauttaa kokonaan. Katso lisää tästä terassiremontista.

Hinta: 2500 euroa

Terassin rakentaminen komposiittipuusta

Rivitalon pihaan haluttiin rakentaa komposiitista terassi. Terassi oli kooltaan noin 30 neliöinen, ilman kaiteita tai portaita. Terassi haluttiin samalle korkeudelle kuin rivitalon uloskäynti oli. Katso lisää tästä terassiremontista.

Hinta: 4600 euroa

Katso lisää terassiremonttien hintaesimerkkejä.

Terassiremontti – vinkit rakentamiseen

Terassin rakentaminen ei ole aivan niin yksinkertaista mitä voisi ensin olettaa. Terassin rakentamisessa tulee ottaa huomioon monta asiaa, jotta terassistasi tulee pitkäikäinen ja käytettävyydeltään riittävä.

Hyvä terassi on perustuksiltaan jykevä ja riittävästi tuettu. Pahin vihollinen terassillesi on routiminen. Kuvittele tilanne, jossa olet huhkinut äärimmilleen terassin rakentamisen suhteen ja ensimmäisen talven jälkeen huomaat keväällä, että terassistasi on tullut vuoristorataa muistuttava puinen häkkyrä. Tunne vihollisesi ja varaudu routaan. Routahan ei sinänsä ole pelottavaa, se on vain jäätynyttä vettä maan sisällä.

Terassin pohjatöihin siis kannattaa panostaa kunnolla. Tulevan terassin kohdalta kannattaa ottaa kaikki routiva maa-aines pois. Tämä tarkoittaa, että ota lapio käteen ja ala kaivamaan pehmeätä, savimaista maa-ainesta pois. Hyvä maa-aines terassillesi, joka ei roudi, on sora, tai muu karkea hiekka-aines. Eli kun olet kaivanut pehmeän maa-aineksen pois, korvaa se esimerkiksi soralla.

Ennen sora-aineksen asettamista, kannattaa terassin alue peittää ensin harsomaisella materiaalilla, jotta kasvisto ei pääse elämään terassisi alla. Toinen vaihtoehto on, että jätät harson laittamatta ja ajelet kesällä myös terassisi päältä ruohon.

Käytönnön vinkki routariskien minimoimiseen on myös se, että älä kiinnitä terassia taloosi kiinni, sillä jos routa kaikesta huolimatta kostaa, jäävät vauriot vain terassiisi.

Pilari-, ja harkkoperustukset ovat käytetyimpiä perustuksia terasseille. Pilariperustus yhdistettynä routimattomaan maa-ainekseen on hyvä ja tukeva malli, jolla terassin ikä ei jää ainakaan perustuksista kiinni.

Terassin koko

Terassin rakentamiseen liittyy Urakkamaailma-sanonta: ”Tee kolmanneksen isompi terassi kuin mitä alunperin suunnittelit”. Ei ole mukavaa jos terassillasi on ahdasta ja ostamasi uudet terassikalusteet joudutaan laittamaan sumppuun.

Terassilla olisi hyvä olla tilaa niin pöytäryhmälle, kasveille, grillille kuin myös esimerkiksi riippukeinulle. Älä siis tee alkeellisinta virhettä ja rakenna liian pientä terassia. Toki käytettävä tila sanelee ehdot terassisi koolle, mutta muista kuitenkin Urakkamaailma-sanonta.

Terassin sijaintiin liittyen vielä vinkkaus. Mitä enemmän terassisi altistuu auringon säteille, sitä enemmän huoltoa se tulee vaatimaan. Auringon säde on kesäpäivän ilo, mutta terassillesi se tarkoittaa normaalia nopeampaa kulumista.

Terassin materiaalivaihtoehdot

terassiremontti

Terassin rakentamiseen käytetään yleisesti jotain alla olevista kolmesta materiaalista.

Tässä materiaalivaihtoehdot suosiojärjestyksessä:

  • Painekyllästetty kestopuu on ollut jo monien vuosien ajan terassirakennuttajien suosikkivalinta. Kestopuu on edullinen vaihtoehto, joka myös kestää hyvin Suomen luonnonoloja. Kestopuu on kyllästetty erilaisilla kemikaaleilla, joka estää puun lahoamisprosessia. Huonona puolena tässä on se, että materiaalista tulee tällöin ongelmajätettä ja se tulee aikanaan kierrättää sen mukaisesti.
  • Lämpökäsitelty puu on seuravaksi käytetyin materiaali terassien rakentamisessa. Lämpökäsiteltyä puuta on käsitelty luonnonmukaisemmin kestämään kosteita oloja. Puuta käsitellään 160 celsiuksen lämpötilassa, joka parantaa lahoamisen estoa ja siten terassin kestävyyttä. Tämä on selkeä valinta, kun haluat maksimoida luontoystävällisyyden. Haittapuolena on se, että lämpökäsitelty puu tarvitsee enemmän huoltotoimenpiteitä kuin listan muuta materiaalit. Lämpökäsitelty puu ei saisi olla maahan kosketuksissa.
  • Uusimpana vaihtoehtona terassimarkkinoille on tullut komposiittilauta. Komposiittilauta on muovin ja puun yhdistelmä, joka on erittäin kestävä ja melkolailla huoltovapaa. Tämä on siis työtä minimoivien selkeä ykkösvalinta! Mutta täytyyhän tässä olla myös se huono puoli. Huonona puolena komposiittilaudassa on sen hintavuus. Komposiittilauta on selkeästi vaihtoehdoista kallein.

Jos haluat päästä terassin rakentamisessa helpolla tai koet, että kokemuksesi ei välttämättä riitä, kannattaa työhön palkata luotettava urakoitsija.

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava sivusto löytää remontteihin tekijä, oli remontti sitten terassiremontti, peltikattoremontti tai mikä muu tahansa rakentamiseen liittyvä remontti. Löydät remontillesi tekijän kun teet remontistasi ilmoituksen palveluumme.

-Kalle

 

Katso myös:

Remonttien hinnat paljastettuna

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Saunaremontti – 10 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Mökkiremontti – 6 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio