Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Kesä ja lämpimät kelit ovat täällä! Se aika, joka Suomessa on mahdollista viettää ulkona, kannattaa viettää tyylillä omalla terassilla! Olen listannut alle Urakkamaailman kautta kilpailutettuja, toteutuneiden terassiremonttien hintoja, jotka toivottavasti vievät sinua lähemmäs oman terassiunelmasi toteuttamista. Alla olevat hinnat antavat ainoastaan suuntaa siihen, kuinka paljon oma terassiremontti voisi maksaa.

Terassiremontti ja terassin rakentaminen
Kuva: Terassin rakentaminen komposiittilaudasta

Vanhan terassin purkaminen, uuden rakentaminen

Tässä terassiremontissa haluttiin purkaa vanha terassi uuden terassin tieltä. Uuden terassin haluttiin olevan mahdollisimman kookas, niin iso kuin rinnetontille oli mahdollista rakentaa. Lopulliseksi kooksi muotoutui 36 neliömetriä. Materiaalina käytettiin painekyllästettyä lautaa. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 4 300 euroa (työn osuus 2 200€, materiaalit 2 100€)

Rantaterassin rakentaminen mökille

Urakkamaailman käyttäjä etsi urakoitsijaa rantaterassin rakentamista varten. Kohde oli kesämökki Ylöjärvellä. Runkopuumateriaalina käytettiin ruskeaa kestopuuta. Pintapuuna oli uritettu kestopuu. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 1 500 euroa (työn osuus 500€, materiaalit 1000€)

Valokatteiden uusiminen terassille

Oululaisen rivitalon terassin vanhat valokatteet (6kpl) haluttiin uusia kokonaisuudessaan. Katso lisätietoja tästä remontista. Tutustu myös lisää valokatteen asennushintoihin.

Hinta: 300 euroa (työn osuus)

Terassin rakentaminen komposiittipuusta

Rivitalon pihaan haluttiin rakentaa komposiitista terassi. Terassi oli kooltaan noin 30 neliöinen, ilman kaiteita tai portaita. Terassi haluttiin samalle korkeudelle kuin rivitalon uloskäynti. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 4600 euroa

Terassin ruuvipaalutus

Terassin teon voi myös tehdä ns. hybridisti, eli tekee osan työstä itse ja jättää vaikeimmat osiot ammattilaisille. Tämä Urakkamaailman käyttäjä halusi tehdä kaikki muut työt itse, paitsi paalutuksen. Katso lisää tästä remontista klikkaamalla. Tutustu myös lisää ruuvipaalutukseen.

Hinta: 750 euroa (työn osuus)

Katso täältä lisää terassiremonttien hintaesimerkkejä.

Terassiremontti – vinkit rakentamiseen

Terassin rakentaminen ei ole aivan niin yksinkertaista mitä voisi ensin olettaa. Terassin rakentamisessa tulee ottaa huomioon monta asiaa, jotta terassistasi tulee pitkäikäinen ja käytettävyydeltään riittävä.

Hyvä terassi on perustuksiltaan jykevä ja riittävästi tuettu. Pahin vihollinen terassillesi on routiminen. Kuvittele tilanne, jossa olet huhkinut äärimmilleen terassin rakentamisen suhteen ja ensimmäisen talven jälkeen huomaat keväällä, että terassistasi on tullut vuoristorataa muistuttava puinen häkkyrä. Tunne vihollisesi ja varaudu routaan. Routahan ei sinänsä ole pelottavaa, se on vain jäätynyttä vettä maan sisällä.

Terassin pohjatöihin siis kannattaa panostaa kunnolla. Tulevan terassin kohdalta kannattaa ottaa kaikki routiva maa-aines pois. Tämä tarkoittaa, että ota lapio käteen ja ala kaivamaan pehmeää, savimaista maa-ainesta pois. Hyvä maa-aines terassillesi, joka ei roudi, on sora, tai muu karkea hiekka-aines. Eli kun olet kaivanut pehmeän maa-aineksen pois, korvaa se esimerkiksi soralla.

Ennen sora-aineksen asettamista, kannattaa terassin alue peittää ensin harsomaisella materiaalilla, jotta kasvisto ei pääse elämään terassisi alla. Toinen vaihtoehto on, että jätät harson laittamatta ja ajelet kesällä myös terassisi päältä ruohon.

Käytönnön vinkki routariskien minimoimiseen on myös se, että älä kiinnitä terassia taloosi kiinni, sillä jos routa kaikesta huolimatta kostaa, jäävät vauriot vain terassiisi.

Pilari-, ja harkkoperustukset ovat käytetyimpiä perustuksia terasseille. Pilariperustus yhdistettynä routimattomaan maa-ainekseen on hyvä ja tukeva malli, jolla terassin ikä ei jää ainakaan perustuksista kiinni.

Terassin koko

Terassin rakentamiseen liittyy Urakkamaailma-sanonta: ”Tee kolmanneksen isompi terassi kuin mitä alunperin suunnittelit”. Ei ole mukavaa jos terassillasi on ahdasta ja ostamasi uudet terassikalusteet joudutaan laittamaan sumppuun.

Terassilla olisi hyvä olla tilaa niin pöytäryhmälle, kasveille, grillille kuten myös esimerkiksi riippukeinulle. Älä siis tee alkeellisinta virhettä ja rakenna liian pientä terassia. Toki käytettävä tila sanelee ehdot terassisi koolle, mutta pidä kuitenkin tämä vinkki mielessä.

Terassin sijaintiin liittyen vielä vinkkaus. Mitä enemmän terassisi altistuu auringolle, sitä enemmän huoltoa se tulee vaatimaan. Aurinko on kesäpäivän ilo, mutta terassillesi se tarkoittaa normaalia nopeampaa kulumista.

Terassin materiaalivaihtoehdot

terassiremontti

Terassin rakentamiseen käytetään yleisesti jotain alla olevista kolmesta materiaalista.

Tässä materiaalivaihtoehdot suosiojärjestyksessä:

  • Painekyllästetty kestopuu on ollut jo monien vuosien ajan terassirakennuttajien suosikkivalinta. Kestopuu on edullinen vaihtoehto, joka myös kestää hyvin Suomen luonnonoloja. Kestopuu on kyllästetty erilaisilla kemikaaleilla, joka estää puun lahoamisprosessia. Huonona puolena tässä on se, että materiaalista tulee tällöin ongelmajätettä ja se tulee aikanaan kierrättää sen mukaisesti.
  • Lämpökäsitelty puu on seuravaksi käytetyin materiaali terassien rakentamisessa. Lämpökäsiteltyä puuta on käsitelty luonnonmukaisemmin kestämään kosteita oloja. Puuta käsitellään 160 celsiuksen lämpötilassa, joka parantaa lahoamisen estoa ja siten terassin kestävyyttä. Tämä on selkeä valinta, kun haluat maksimoida ympäristöystävällisyyden. Haittapuolena on se, että lämpökäsitelty puu tarvitsee enemmän huoltotoimenpiteitä kuin listan muuta materiaalit. Lämpökäsitelty puu ei saisi olla maahan kosketuksissa.
  • Uusimpana vaihtoehtona terassimarkkinoille on tullut komposiittilauta. Komposiittilauta on muovin ja puun yhdistelmä, joka on erittäin kestävä ja melkolailla huoltovapaa. Tämä on siis työtä minimoivien selkeä ykkösvalinta! Mutta täytyyhän tässä olla myös se huono puoli. Huonona puolena komposiittilaudassa on sen hintavuus. Komposiittilauta on selkeästi vaihtoehdoista kallein.

Jos haluat päästä terassin rakentamisessa helpolla tai koet, että kokemuksesi ei välttämättä riitä, kannattaa työhön palkata luotettava urakoitsija.

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava sivusto löytää remontteihin tekijä, oli remontti sitten terassiremontti, peltikattoremontti tai mikä muu tahansa rakentamiseen liittyvä remontti. Löydät remontillesi tekijän kun teet remontistasi ilmoituksen palveluumme.

-Kalle

Katso myös:

Remonttien hinnat paljastettuna

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Saunaremontti – 10 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Mökkiremontti – 6 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio