Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Turun korkeakoulut houkuttelevat paikkakunnalle opiskelijoita, mutta myös monelle muulle vuokralla asuminen on hyvä vaihtoehto. Tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Turussa. Löydät Turun vuokrahintojen taulukon jutun lopusta.

Tämän kirjoituksen tilastot perustuvat Vuokraovi.comin ilmoituksiin, eli käytännössä kyseessä on uusien vuokrasopimusten keskimääräiset neliövuokrat. Otetaan mukaan vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 05/2017, mutta se on päivitetty 07/2020 uusimmilla vuokrahintojen tilastotiedoilla.

Turun yksiöiden neliövuokrat liikkuvat eri postinumeroalueilla keskimäärin välillä 11,9 – 20,1 euroa kuukaudessa, kun taas sitä suuremmissa asunnoissa keskimääräiset neliövuokrat ovat huomattavasti edullisemmat. Turun postinumeroalueiden keskimääräiset neliövuokrat ovat kaksioissa välillä 10,0 – 17,0 euroa ja kolmioissa välillä 9,3 – 15,0 euroa kuukaudessa.

Turun yksiöiden vuokrissa suurta vaihtelua eri alueilla


Postinumeroalueella 20300 on keskimäärin Turun kalleimmat yksiöt. Tällä alueella, johon kuuluu Kastun, Kähärin ja Raunistulan kaupunginosat, on ollut tarjolla paljon uusia asuntoja, minkä vuoksi sen alueen yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on Turun suurin: 20,1 euroa kuukaudessa.

Toiseksi suurin neliövuokra on postinumeroalueella 20520, missä yksiöistä pyydettiin keskimäärin 19,4 euroa neliömetriä kohden. Tämä itäisen keskustan ja Kupittaan alue sisältää myös Turun ammattikorkeakoulun. Myös viereisen postinumeroalueen 20500 yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on Turun suurimpia: siellä yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 19,2 euroa. Tämän alueen keskellä on Yliopistonmäki.

Keskimäärin edullisimmat yksiöiden vuokrat ovat postinumeroalueella 20240, jossa yksiöiden vuokra on vain 11,9 e neliömetriltä.

Turun yksiöiden keskineliövuokrissa on siis eri alueiden välillä jopa 8,2 euron ero. Tällainen erotus neliövuokrassa tarkoittaa 30 neliömetrin asunnolle 246 euron eroa kuukausivuokrassa. Turun keskustan kalleimpien alueiden yksiöt ovat silti keskimäärin halvempia kuin Helsingin edullisimpien alueiden.

Kaksioiden vuokrat halvimmalla alueella 10 euroa neliöltä


 Klikkaamalla karttaa postinumeroalueen päältä näet kyseisen alueen keskimääräisen neliövuokran sekä vuokralla asuvien talouksien osuuden.

Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat selkeästi pienemmät kuin yksiöiden. Kalleimmillaan Turun keskustan alueen keskimääräiset neliövuokrat ovat postinumeroalueella 20520, jossa se on 17,0 euroa.

Halvimmalla alueella kaksion neliövuokra jää tasan 10 euroon. Kyseinen alue sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Turun yliopistolta, joten se on vielä ihan varteenotettava asuinalue opiskelijalle!

Kolmioiden keskimääräinen neliövuokra kalleimmalla alueella 15 euroa


Keskimäärin kalleimmat kolmiot löytyvät postinumeroalueelta 20520, jossa vuokrakolmion hinta on keskimäärin 15,0 euroa neliömetriltä kohden. Edullisimmilla postinumeroalueilla 20750 ja 20880 kolmioiden keskimääräinen neliövuokra jää alle kymmeneen euroon.

Turun keskustassa kolmion neliövuokra on keskimäärin samaa tasoa kuin mitä yksiöiden neliövuokrat ovat joillain halvimmilla alueilla eli vähän päälle hieman yli 13 euroa. Turkuun muuttavalle voi siis olla ihan aiheellista leikitellä sillä ajatuksella, josko sitä asuisi kimppakämpässä kaverin kanssa aivan keskustassa sen sijaan, että ottaisi yksiön vähän kauempaa.

katukuva Turun keskustan alueesta
Haaveiletko asuvasi aurinkoisessa Turussa lähellä jokirantaa ja kävelymatkan päässä ydinkeskustasta? Kuva: Vuokraovi.com / Lumo-kotikeskus Turku

Katso taulukosta, millä tasolla on asuntojen vuokrat Turussa eri postinumeroalueilla

Taulukkoon on koottu viimeisen vuoden aikana ilmoitettujen vapaiden vuokra-asuntojen keskimääräiset neliövuokrat postinumeroittain. Asunnot ovat vapaarahoitteisia ja kalustamattomia. Luvut ovat mediaaneja eli ne edustavat hyvin keskimääräisen asunnon vuokratasoa.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät täältä

Löydät Turun myytävät asunnot täältä ja vuokra-asunnot täältä

Niina

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio