Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Turun korkeakoulut houkuttelevat paikkakunnalle opiskelijoita, mutta myös monelle muulle vuokralla asuminen on hyvä vaihtoehto. Tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Turussa. Löydät Turun vuokrahintojen taulukon jutun lopusta.

Tämän kirjoituksen tilastot perustuvat Vuokraovi.comin ilmoituksiin, eli käytännössä kyseessä on uusien vuokrasopimusten keskimääräiset neliövuokrat. Otetaan mukaan vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 2017, mutta päivitetty kesäkuussa 2021 uusimmilla vuokrahintojen tilastotiedoilla.

Turun yksiöiden neliövuokrat liikkuvat eri postinumeroalueilla keskimäärin välillä 13,3 – 23,6 euroa kuukaudessa, kun taas sitä suuremmissa asunnoissa keskimääräiset neliövuokrat ovat huomattavasti edullisemmat. Turun postinumeroalueiden keskimääräiset neliövuokrat ovat kaksioissa välillä 10,5 – 20,8 euroa ja kolmioissa välillä 9,0 – 17,9 euroa kuukaudessa.

Turun yksiöiden vuokrissa suurta vaihtelua eri alueilla


Postinumeroalueella 20200 ovat keskimäärin Turun kalleimmat yksiöt. Tällä Iso-Heikkilän alueella on ollut tarjolla paljon uusia asuntoja, mikä on nostanut alueen keskimääräisiä neliövuokria. Yksiöstä saa tällä alueella maksaa keskimäärin 23,6 euroa neliöltä kuukaudessa.

Toiseksi suurin neliövuokra löytyy postinumeroalueelta 20720 Vasaramäeltä, jossa yksiöitä pyydettiin keskimäärin 20,8 euroa neliömetriä kohden. Turun keskimäärin edullisimmat yksiöt löytyvät kuitenkin aivan tämän alueen vierestä. Postinumeroalueella 20750, jossa sijaitsevat Huhkolan, Lausteen sekä Vaalan kaupunginosat, ei tarvitse maksaa kuin keskimäärin 13,3 euroa neliömetriä kohden.

Turun yksiöiden keskineliövuokrissa on siis eri alueiden välillä yli kymmenen euron ero. Tällainen erotus neliövuokrassa tarkoittaa 30 neliömetrin asunnolle yli 300 euron eroa kuukausivuokrassa.

Kaksioiden vuokrat kalleimmalla alueella yli 20 euroa neliöltä


 Klikkaamalla karttaa postinumeroalueen päältä näet kyseisen alueen keskimääräisen neliövuokran sekä vuokralla asuvien talouksien osuuden.

Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat selkeästi pienemmät kuin yksiöiden. Turun kaksioiden kalleimmat keskimääräiset neliövuokrat ovat samalla alueella kuin yksiöiden, eli postinumeroalueella 20200, jossa vuokraa saa maksaa keskimäärin 20,8 euroa neliöltä.

Myös kaksioiden osalta neliövuokrien ero on suuri kalleimman ja halvimman alueen välillä. Postinumeroalueella 20750 keskimääräiset neliövuokrat ovat 10,5 euroa, eli jälleen ero on yli kymmenen euroa!

Kolmioiden keskimääräinen neliövuokra halvimmilla alueilla alle 10 euroa


Myös keskimäärin kalleimmat kolmiot löytyvät postinumeroalueelta 20200, jossa vuokrakolmion hinta on keskimäärin 17,9 euroa neliömetriltä kohden. Edullisimmilla postinumeroalueilla 20750 ja 20360 kolmioiden keskimääräinen neliövuokra jää alle kymmeneen euroon.

Turun keskustassa kolmion neliövuokra on keskimäärin samaa tasoa kuin mitä yksiöiden neliövuokrat ovat joillain halvimmilla alueilla, eli noin 14 euroa. Turkuun muuttavalle voi siis olla ihan aiheellista leikitellä sillä ajatuksella, josko sitä asuisi kimppakämpässä kaverin kanssa aivan keskustassa sen sijaan, että ottaisi yksiön vähän kauempaa.

Taulukkoon on koottu viimeisen vuoden aikana ilmoitettujen vapaiden vuokra-asuntojen keskimääräiset neliövuokrat postinumeroittain. Asunnot ovat vapaarahoitteisia ja kalustamattomia. Luvut ovat mediaaneja eli ne edustavat hyvin keskimääräisen asunnon vuokratasoa.

Katso tällä hetkellä Turussa vapaana olevat vuokra-asunnot Vuokraovi.comista!

Lisää vuokra-asuntomarkkinoihin liittyviä juttuja löydät täältä

Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio