Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Olemme tarkastelleet aiemmissa blogikirjoituksissa jo useamman kaupungin vuokratasoja. Tässä kirjoituksessa syvennytään tutkimaan, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Vantaalla. Löydät tekstin alaosasta taulukon, jossa on Vantaan asuntojen vuokrat eri huoneluvuissa postinumeroalueittain.

Teksti on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta se on päivitetty heinäkuussa 2020 uusilla neliövuokrien tilastotiedoilla.

Vantaa sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja siellä on Suomen vilkkain lentoasema. Vantaa sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja joitain vuosia sitten avattu kehärata helpotti julkisilla liikkumista yhä edelleen. Vantaa tarjoaa myös korkeakoulutusta sekä esimerkiksi tiedettä tiedemuseo Heurekan muodossa. Vantaa on siis monesta näkökulmasta katsottuna houkutteleva asuinpaikkakunta.

Selvitetään Vantaan asuntojen vuokria huoneluvuittain ja postinumeroittain, ja tarkastellaan erityisesti vuokrahintaa per neliömetri. Tämän kirjoituksen luvut on laskettu Vuokraovi.com-palvelussa viimeisen vuoden aikana julkaistuista ilmoituksista. Mukaan on otettu vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot, joten mukana on myös yksityisten vuokranantajien ilmoituksia.

Vantaan yksiöiden vuokrat kalleimmalla alueella 27 e/m2


Vantaan yksiöiden neliövuokran mediaani on 23,5 euroa, mutta alueiden välillä on paljon vaihtelua. Keskimäärin kalleimmat yksiöt löytyvät postinumeroalueelta 01620 eli Martinlaakson alueelta. Siellä yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 27,0 euroa kuukaudessa.

Halvimmalla alueella eli Mikkolassa yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 17,6 euroa kuukaudessa. Seuraavaksi edullisimmat yksiöiden neliövuokrat ovat postinumeroalueella 01230 Vaarala sekä 01360 Koivukylä-Havukoski. Näiden alueiden yksiöiden keskineliövuokrat jäävät alle 20 euron.

Löydät Vantaan vapaat vuokrayksiöt täältä.

Kaksion neliövuokra edullisimmalla alueella keskimäärin 14,3 euroa kuussa


Vantaan kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat jäävät kalleimmillakin alueilla enintään 20 euroon kuussa. Halvimmalla alueella kaksion saa keskimäärin hieman yli 14 euron neliövuokralla. Ero halvimman ja kelleimman alueen keskineliövuokrissa on siis melkein 6 euroa!

Kuten yksiöissä ja kolmioissa, Vantaan kaksioidenkin suhteen edullisimmat vuokra-asunnot ovat postinumeroalueella 01480 eli Mikkolassa. Siellä kaksion neliövuokra on keskimäärin 14,3 euroa eli laskennallisesti 50 neliömetrin kokoisen kaksion kuukausivuokra on 715 euroa.

Tämän tilaston kallein alue on lentokentän lähistön alue 01530, jossa kaksion neliövuokran mediaani on 20 euroa, mikä tarkoittaa 50 neliömetrin kaksiolle tuhannen euron kuukausivuokraa. Edullisimman ja kalleimman alueen kaksioilla on siis useamman sadan euron ero kuukausivuokrassa!

Löydät Vantaan vapaat vuokrakaksiot täältä.

Kolmioiden vuokrataso kalleimmalla alueella 18 euroa neliömetriltä


Kun yksiöiden kalleimmalla alueella keskimääräinen neliövuokra oli 27 euroa, jää kolmioiden kalleimpien alueiden keskimääräiset neliövuokrat enintään 18 euroon. Halvimmalla alueella kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on 11,9 euroa kuussa.

Keskimäärin kalleimmat kolmiot löytyvät postinumeroalueelta 01340, johon kuuluu esimerkiksi Leinelä ja Koivukylä.

Halvimpien kolmioiden perässä katseet kannattaa kääntää Vantaan kaupunginosiin Mikkola, Korso, Havukoski, Länsimäki ja Varisto.

Löydät Vantaan vapaat vuokrakolmiot täältä.

Asuntojen vuokrat Vantaalla postinumeroittain

Taulukossa on Vantaan vuokra-asuntojen neliöhinnat postinumeroittain. Mukana on vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot. Luvut ovat mediaaneja. Luku on jätetty puuttuvaksi, jos havaintoja oli alle 5.

Asuntojen vuokrat Vantaalla vaihtelevat siis jonkin verran alueiden välillä, ja lisäksi myös huonelukujen välillä on eroja: yksiöissä on selkeästi kaksioita suuremmat neliövuokrat, lisäksi kolmiot ovat neliövuokraltaan halvempia kuin kaksiot. Yksiötä tuplasti isompi kaksio ei siis kuitenkaan maksa tuplasti enemmän.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät tämän linkin takaa.

Löydät Vantaan myytävät asunnot täältä ja vuokra-asunnot täältä.

Niina

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Katso myös nämä

8 kommenttia sivuun “Asuntojen vuokrat Vantaalla – tunnetko kalleimmat ja halvimmat alueet?

 1. Johtuneeko siitä että kalleimmilla alueilla varsinkin Kaivokselassa on paljon uustuotantoa, upouusia taloja. Vertailussa tuli huomioida tämä,koska pelkkä hinta ei ole olennaisin

  1. Moi Jarmo! Kyllä, uudistuotanto nostaa alueiden keskimääräisiä vuokria, kun alueelta tulee vuokralle paljon uusia, erittäin hyväkuntoisia asuntoja. Tämän blogipostauksen tarkoitus oli vertailla eri alueiden keskineliövuokria riippumatta siitä, onko alueiden välillä asuntokannan kunnossa tai muissa asumiseen vaikuttavissa tekijöissä merkittäviä eroja. Joten olet oikeassa siinä, että vertailemalla eri alueiden keskimääräisiä vuokria ei oikeastaan vertaillakaan samankaltaisia asuntoja keskenään, vaan vertaillaan aina eri alueiden keskimääräisten asuntojen neliövuokria keskenään.

 2. ”Keskimäärin kalleimmat yksiöt löytyvät lähekkäisiltä postinumeroalueilta 01600 ja 01620, joihin kuuluvat Myyrmäki ja Kaivoksela.”
  Ihan tiedoksi. 01600 postnumero alueeseen kuuluu Myyrmäki ja Kaivoksela. 01620 on MARTINLAAKSO

 3. Nämä postinumeroittaiset hintatilastot eivät todellakaan anna todellista ja oikeaa kuvaa ja tietoa tietyn asuinalueen hinnoista, koska samaan postinumeroon voi sisältyä ihan erilaisia alueita, esim. Vantaalla Länsimäen tiivis kerrostaloalue ja Rajakylän vihreä pientaloalue. Hintaan vaikuttaa merkittävästi myös alueen asuntojen koko.
  Jos valtaosa on yksiöitä ja kaksioita, nousee hintataso luonnollisesti, jos perustana on neliövuokra tai -hinta, esimerkkinä Kivistö.

  1. Moi! Tässä vertailussa on vain kerrostaloasunnot, eli pientalojen vuokrat eivät vaikuta näihin tilastoihin, eli eri alueiden välillä on tosiaan vertailtu vain samaa asuntotyyppiä. Lisäksi tilastot on huoneluvuittain, eli yksiöiden keskivuokrien tilastoihin ei sinällään vaikuta se, kuinka paljon alueella on vaikkapa kolmioita. Mukavaa loppukesää! 🙂

 4. Pähkinärinteen postinumero on 01710. Hämevaaran postinumero on 01640. Näin, vaikka Karhunkierroksen kerrostalot (usein) luetaankin Pähkinärinteeseen.

  1. Kiitos korjauksesta! Olinkin tosiaan ottanut postinumeroalueen nimet sen mukaan, miten vuokrailmoituksissa niiden kerrostaloasuntoja oltiin nimetty tiettyihin kaupunginosiin. Mukavaa alkanutta syksyä! 🙂

 5. Muuttakaa öllölään tai hoilolaan niin ei tarvitse välittää nuapureista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio