Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Mitä maksaa vuokra-asunto Vantaalla? Tässä jutussa syvennytään tutkimaan, millä tasolla ovat  erikokoisten asuntojen vuokrat Vantaalla. Löydät jutun lopusta myös taulukon, jossa on Vantaan yksiöiden, kaksioiden ja kolmioiden neliövuokrat postinumeroalueittain.

Juttu on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta se on päivitetty kesäkuussa 2022 uusilla neliövuokrien tilastotiedoilla.

Vantaa sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja siellä on Suomen vilkkain lentoasema. Vantaa sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja joitain vuosia sitten avattu kehärata helpotti julkisilla liikkumista yhä edelleen. Vantaa tarjoaa myös korkeakoulutusta sekä esimerkiksi tiedettä tiedemuseo Heurekan muodossa. Vantaa on siis monesta näkökulmasta katsottuna houkutteleva asuinpaikkakunta.

Selvitetään Vantaan asuntojen vuokria huoneluvuittain ja postinumeroittain, ja tarkastellaan erityisesti vuokrahintaa per neliömetri. Tämän kirjoituksen luvut on laskettu Vuokraovi.com-palvelussa viimeisen vuoden aikana julkaistuista ilmoituksista. Mukaan on otettu vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot, joten mukana on myös yksityisten vuokranantajien ilmoituksia.

Vantaan yksiöiden vuokrat kalleimmilla alueilla yli 27 euroa neliöltä

Vantaan yksiöiden neliövuokran mediaani on 24,1 euroa, mutta alueiden välillä on paljon vaihtelua. Keskimäärin kalleimmat yksiöt löytyvät postinumeroalueelta 01400 Rekola. Siellä yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 27,6 euroa kuukaudessa. Alueella on ollut tarjolla runsaasti uusia asuntoja, mikä nostaa alueen keskimääräistä vuokratasoa.

Halvimmalla alueella eli 01230 Vaaralassa yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 19,4 euroa kuukaudessa. Myös alueilla 01360 Koivukylä-Havukoski, 01480 Mikkola ja 01730 Vantaanpuisto yksiöiden keskimääräinen neliövuokra jää alle 20 euron.

Löydät Vantaan vapaat vuokrayksiöt täältä.

Kaksion neliövuokra edullisimmilla alueilla keskimäärin 14,7 euroa kuussa

Vantaan kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat jäävät kalleimmillakin alueilla alle 20 euroon kuussa. Halvimmilla alueilla kaksion saa keskimäärin 14,7 euron neliövuokralla. Ero halvimman ja kalleimman alueen keskineliövuokrissa on siis melkein viisi euroa!

Tämän tilaston kallein alue on lentokentän lähistön alue 01530 Veromiehenkylä, jossa kaksion neliövuokran mediaani on 19,4 euroa, mikä tarkoittaa 50 neliömetrin kaksiolle 970 euron kuukausivuokraa. Edullisimman ja kalleimman alueen kaksioilla on siis useamman sadan euron ero kuukausivuokrassa.

Löydät Vantaan vapaat vuokrakaksiot täältä.

Kolmioiden vuokrataso kalleimmalla alueella 18,2 euroa neliömetriltä

Kun yksiöiden kalleimmalla alueella keskimääräinen neliövuokra oli yli 27 euroa, jää kolmioiden kalleimpien alueiden keskimääräiset neliövuokrat enintään noin 18 euroon. Halvimmalla alueella kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on 12,6 euroa kuussa.

Keskimäärin kalleimmat kolmiot löytyvät postinumeroalueelta 01340, johon kuuluu esimerkiksi Leinelä ja Koivukylä.

Halvimpien kolmioiden perässä katseet kannattaa kääntää Vantaan kaupunginosiin Mikkola, Korso ja Hakunila.

Löydät Vantaan vapaat vuokrakolmiot täältä.

Asuntojen vuokrat Vantaalla postinumeroittain

Taulukossa on Vantaan vuokra-asuntojen neliöhinnat postinumeroittain. Mukana on vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot. Luvut ovat mediaaneja. Luku on jätetty puuttuvaksi, jos havaintoja oli alle viisi kappaletta.

Asuntojen vuokrat Vantaalla vaihtelevat siis jonkin verran alueiden välillä, ja lisäksi myös huonelukujen välillä on eroja: yksiöissä on selkeästi kaksioita suuremmat neliövuokrat, lisäksi kolmiot ovat neliövuokraltaan halvempia kuin kaksiot. Yksiötä tuplasti isompi kaksio ei siis kuitenkaan maksa tuplasti enemmän.

Lue lisää vuokra-asuntomarkkinoihin liittyviä juttuja

Katso Vantaalla vapaana olevat vuokra-asunnot Vuokraovi.comista!

Niina

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Katso myös nämä

8 kommenttia sivuun “Asuntojen vuokrat Vantaalla – tunnetko kalleimmat ja halvimmat alueet?

 1. Johtuneeko siitä että kalleimmilla alueilla varsinkin Kaivokselassa on paljon uustuotantoa, upouusia taloja. Vertailussa tuli huomioida tämä,koska pelkkä hinta ei ole olennaisin

  1. Moi Jarmo! Kyllä, uudistuotanto nostaa alueiden keskimääräisiä vuokria, kun alueelta tulee vuokralle paljon uusia, erittäin hyväkuntoisia asuntoja. Tämän blogipostauksen tarkoitus oli vertailla eri alueiden keskineliövuokria riippumatta siitä, onko alueiden välillä asuntokannan kunnossa tai muissa asumiseen vaikuttavissa tekijöissä merkittäviä eroja. Joten olet oikeassa siinä, että vertailemalla eri alueiden keskimääräisiä vuokria ei oikeastaan vertaillakaan samankaltaisia asuntoja keskenään, vaan vertaillaan aina eri alueiden keskimääräisten asuntojen neliövuokria keskenään.

 2. ”Keskimäärin kalleimmat yksiöt löytyvät lähekkäisiltä postinumeroalueilta 01600 ja 01620, joihin kuuluvat Myyrmäki ja Kaivoksela.”
  Ihan tiedoksi. 01600 postnumero alueeseen kuuluu Myyrmäki ja Kaivoksela. 01620 on MARTINLAAKSO

 3. Nämä postinumeroittaiset hintatilastot eivät todellakaan anna todellista ja oikeaa kuvaa ja tietoa tietyn asuinalueen hinnoista, koska samaan postinumeroon voi sisältyä ihan erilaisia alueita, esim. Vantaalla Länsimäen tiivis kerrostaloalue ja Rajakylän vihreä pientaloalue. Hintaan vaikuttaa merkittävästi myös alueen asuntojen koko.
  Jos valtaosa on yksiöitä ja kaksioita, nousee hintataso luonnollisesti, jos perustana on neliövuokra tai -hinta, esimerkkinä Kivistö.

  1. Moi! Tässä vertailussa on vain kerrostaloasunnot, eli pientalojen vuokrat eivät vaikuta näihin tilastoihin, eli eri alueiden välillä on tosiaan vertailtu vain samaa asuntotyyppiä. Lisäksi tilastot on huoneluvuittain, eli yksiöiden keskivuokrien tilastoihin ei sinällään vaikuta se, kuinka paljon alueella on vaikkapa kolmioita. Mukavaa loppukesää! 🙂

 4. Pähkinärinteen postinumero on 01710. Hämevaaran postinumero on 01640. Näin, vaikka Karhunkierroksen kerrostalot (usein) luetaankin Pähkinärinteeseen.

  1. Kiitos korjauksesta! Olinkin tosiaan ottanut postinumeroalueen nimet sen mukaan, miten vuokrailmoituksissa niiden kerrostaloasuntoja oltiin nimetty tiettyihin kaupunginosiin. Mukavaa alkanutta syksyä! 🙂

 5. Muuttakaa öllölään tai hoilolaan niin ei tarvitse välittää nuapureista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio