Viikon helmi: 1950-luvun arkkitehtuurin helmi meren rannalla Lauttasaaressa

"Voidaan sanoa, että Revell oli tätä taloa suunnitellessaan aikaansa edellä, sillä tämän aikakauden taloissa harvemmin nähdään näin isoja ikkunoita." Tämä Lauttasaaressa sijaitseva, arkkitehti Viljo Revellin suunnittelema talo on aikansa arkkitehtuurin helmi 🏡❤ Lue lisää!

Ylellinen omakotitalo ja oma hiekkaranta Lauttasaaressa – tämä upea koti on jotain aivan ainutlaatuista! Ei ihme, että se on kiinnittänyt Etuovi.comin kävijöiden katseet ja ollut yksi katsotuimmista kohteista viikolla 16.

Kuva: Etuovi.com / Snellman Sotheby’s International Realty

Alueen suurimmalle tontille rakennettu talo uima-altaineen ja rantapavilijonkeineen on upea kokonaisuus. Kohteen myynnistä vastaava kiinteistönvälittäjä Manna Satuli hehkuttaa sen harkittua arkkitehtuuria:

Tässä kokonaisuudessa todella poikkeuksellista on sen taidokas asemointi tontille. L-muotoinen talo muodostaa kulman, mikä takaa asukkaiden yksityisyyden. Uima-altaalla ja pihalla voi oleskella naapureiden ja ohikulkijoiden katseilta suojassa.

Kuva: Etuovi.com / Snellman Sotheby’s International Realty

Arkkitehti Viljo Revellin taidonnäyte on alkuperäiseltä nimeltään Villa Tallberg, se nimittäin rakennettiin 1950-luvun puolivälissä kauppaneuvos Eric Tallbergin perheen kodiksi. Tallbergin suku on vaikuttanut merkittävästi Lauttasaaren kehittymiseen 1900-luvun alkupuolelta alkaen, jolloin liikemies Julius Tallberg osti Lauttasaaren kartanon itselleen ja sai haltuunsa puolet alueen maista.

Tutustu Lauttasaareen ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Kuva: Etuovi.com / Snellman Sotheby’s International Realty
Kuva: Etuovi.com / Snellman Sotheby’s International Realty

Asuinneliöitä talossa on yli 400 ja sen tilat jakaantuvat kahteen kerrokseen. Avara yläkerta on omistettu yhteisille oleskelutiloille, alakerrasta taas löytyvät makuuhuoneet, ylellinen spa-osasto ja vaatehuoneet.  Talon upea arkkitehtuuri sykähdyttää myös sisältä päin katsottuna:

Yksi tämän talon valttikorteista on sen valoisuus ja valtavat ikkunat. Voidaan sanoa, että Revell oli tätä taloa suunnitellessaan aikaansa edellä, sillä tämän aikakauden taloissa harvemmin nähdään näin isoja ikkunoita. Taloa on remontoitu vuosien varrella useampaan otteeseen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen ja siitä on pidetty todella hyvää huolta, Satuli kertoo.

Isoista ikkunoista avautuu paitsi upea merimaisema, myös urbaani näkymä kehittyvän Keilalahden suuntaan. Tämä kuvaa hyvin talon optimaalista sijaintia – omassa rauhassa, mutta kuitenkin lähellä kaupungin sykettä. Sijainti Lauttasaaressa onkin vertaansa vailla, sillä lähin metroasema on vain sadan metrin päässä ja matka Helsingin keskustaan taittuu hetkessä.

Ihastuitko sinäkin tähän uniikkiin taloon? Tutustu siihen tarkemmin täällä!