Neljän eri keittiön upeat muodonmuutokset – Katso kuvat ja hinnat!

Urakkamaailman kautta toteutetaan joka kuukausi useita erikokoisia keittiöremontteja. Tässä jutussa jaamme mielenkiintoisimmat muodonmuutokset sekä niiden hintatiedot. Ehkäpä kuvat antavat inspiraatiota myös oman keittiöremonttisi suunnitteluun?

Esimerkki 1: Komerosta avokeittiöksi

Tässä kohteessa pienen kerrostaloyksiön keittiöstä haluttiin toimivampi ja avoimempi kokonaisuus. Ratkaisuna ahtaaseen keittiökomeroon, tila päätettiin yhdistää olohuoneeseen poistamalla keittiön oviaukko ja jatkamalla taso- ja kaappitilaa nurkan yli. Kaikki vanhat kaapistot purettiin ja tilalle asennettiin uudet.

Myös allas, hana, sekä laatoitus menivät uusiksi ja seinät maalattiin. Lopputuloksena asuntoon saatiin huomattavasti enemmän tilan tuntua sekä lisää työskentelypinta-alaa. Kokonaisuus on valoisa ja freesi.

Keittiöremontin yhteydessä tehtiin myös muita asunnon parannustöitä kuten kylpyhuoneremonttia sekä yleistä pintaremonttia. Yhteensä koko remontin kustannukset olivat 10 074 € (joista materiaalikustannuksia 943 €)

Esimerkki 2: Avoimuutta väliseinän purulla

keittiö ennen ja jälkeen

Rivitaloasunnon keittiö ja olohuone saivat uuden ilmeen kun niitä erottava seinä kaadettiin ja tilalle rakennettiin tyylikäs keittiösaareke. Remontin jälkeen keittiö on huomattavasti käytännöllisempi ja tyylillisesti yhtenäisempi siihen liitetyn olohuoneen kanssa.

Kohteessa uusittiin kaikki pintamateriaalit, keittiön kiinteät kalusteet sekä toteutettiin lattiaremontti, jolla keittiön ja olohuoneen lattiamateriaalit saatiin yhdenmukaistettua. Uusi lattiamateriaali oli vinyylikorkkia. Remontin kokonaishinnaksi muodostui 15 000 €.

Esimerkki 3: Keittiösaarekkeella onnistuneesti lisätilaa

Kohteen keittiö oli tilaa halkaisevan seinän vuoksi ahdas ja epäkäytännöllinen. Tilasta saatiin huomattavasti toimivampi purkamalla väliseinä, sekä sen yhteydessä olevat kiintokalusteet ja korvaamalla ne keittiösaarekkeella. Saarekkeeseen upotettiin hella ja uuni sekä korvaavia kaapistoja. Keittiösaarekkeen avulla saatiin luotua huomattavasti lisää työskentelytilaa ja keittiö toimiikin nyt paljon paremmin myös esimerkiksi muiden perheen jäsenten tai vieraiden kanssa seurusteluun ruoanlaiton yhteydessä.

Keittiöremontti piti kokonaisuudessaan sisällään kiintokalusteiden, sekä väliseinien purkutyöt (1 091 €), kalusteasennukset (1 364 €), lattian asennustyöt (434 €) ja keittiön sekä eteisen katon kittauksen ja maalauksen (434 €). Työnosuus keittiöremontissa oli siis yhteensä 3 323 € ja lisäksi materiaalikustannuksia kertyi 240 € edestä.

Esimerkki 4: Päivitys nykypäivään

Vanhanaikainen ja hieman tunkkainen keittiö koki ison muutoksen tässä 1960-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa. Keittiön kaikki pinnat laitettiin uusiksi ja keittiökalusteet sekä hana ja allas päivitettiin modernimpiin malleihin. Kaappien ja seinien vaaleat pinnat ja uuden vinyylilattian tumma pinta luovat tilaan sopivasti kontrastia.

Urakan lopullinen hinta oli 4 100 € ja piti sisällään keittiön kalusteiden ja välitilan asennuksen, yhden seinän paikkatasoituksen ja tapetoinnin, lattian tasoituksen ja uuden lattian asennuksen, sekä jalkalistoituksen. Urakkahintaan ei kuulunut vanhan keititön purkutyöt tai nvanhojen kalusteiden pois vienti, eikä myöskään kalusteiden runkojen kasaus.

Löydä paras tekijä remontillesi Urakkamaailmasta!

Lue myös:

Mitä maksaa reittiöremontti? Katso 8 hintaesimerkkiä!