Stressaako asunnon myynti? Näillä ajankohtaisilla vinkeillä onnistut

Etuovi.com Koti

Asunnon myyntiin laittaminen saattaa tuntua jännittävältä – ehkä mietit, onko nyt sopiva hetki. Asunnon myyntiin ryhtymistä ei kannata epäröidä mikäli tarvetta asunnon vaihtamiselle on. Markkinoilla on runsaasti muitakin asunnonvaihtajia, joista joku saattaa odotella myyntiin juuri sinun kotiasi!

Etuovi.comin tuoreimman Markkinapulssi-tutkimuksen tulokset kertovat, että asunnon ostamista jollain aikavälillä suunnittelevien määrä (46 % vastaajista) on palannut kesäkuun 2022 tasolle. Asunnon ostaminen on ajankohtaista heti kun sopiva asunto löytyy 40 prosentille ostoa suunnittelevista.

Tässä viisi vinkkiä, joilla helpotat asuntosi myyntiä:

1. Valmistaudu myyntiin huolellisesti

Kun olet tehnyt päätöksen asunnon myymisestä, voit aloittaa valmistautumisen. Asunnon pienet viat kannattaa korjata, voit myös miettiä saisiko asunnon ilmeestä raikkaamman pienellä pintaremontilla. Esimerkiksi seinien maalaus voi kohottaa ilmettä kummasti.

Siivoa asunto perusteellisesti ja karsi turhat tavarat, jotta asunnon ilme on selkeä ja avara. Käy läpi myös säilytystilat, sillä ostajat saattavat asuntonäytössä kurkistella myös kaappeihin ja vaatehuoneisiin saadakseen käsityksen asunnon säilytysmahdollisuuksista.

Ostajat kiinnittävät nyt erityistä huomiota asunnon energiatehokkuuteen. Kannattaa siis miettiä, helpottaisiko jonkinlaisen energiaremontin tekeminen tai vaikka ilmalämpöpumpun asentaminen asunnon myyntiä. Ainakin lain edellyttämä energiatodistus kannattaa hankkia, sillä sen avulla ostaja pystyy arvioimaan asumiskustannuksia ja näkee, miten asunnon energiatehokkuutta voisi parantaa tulevaisuudessa.

2. Hinnoittele realistisesti

Korkojen nousu, inflaatio ja energiakriisin aiheuttama asumiskustannusten nousu ovat saaneet asunnon ostajat punnitsemaan tarkasti, minkä hintaiseen asuntoon on heillä on mahdollisuuksia. Pyyntihinta kannattaa siis asettaa realistisesti, sillä oikealle tasolle asetettu pyyntihinta saa potentiaaliset ostajat kiinnostumaan asunnostasi.

Sopivaan pyyntihintaan vaikuttavat esimerkiksi asunnon sijainti, kunto ja yksilölliset piirteet, asuinkerros sekä asunnossa ja taloyhtiössä tehdyt remontit.

Suuntaa antavan hinta-arvion saat selville Etuovi.comin laskurin avulla. Arvio perustuu alueen muiden samantyyppisten asuntojen pyyntihintoihin.

Pyytämällä kiinteistönvälittäjän arviokäynnille, saat tässä markkinatilanteessa toteutuneisiin kauppahintoihin perustuvan hinta-arvion.

3. Valitse sopivin välittäjä omalle asunnollesi

Hidastuneilla asuntomarkkinoilla kiinteistönvälittäjän ammattitaito korostuu. Hyvä kiinteistönvälittäjä tuntee alueen asuntomarkkinat ja hintatason, on taitava neuvottelija sekä halukas aidosti auttamaan sekä myyjää että ostajaa – älä siis tuijota pelkkää välityspalkkiota välittäjä valitessasi!

Lukuisten kiinteistönvälittäjien joukosta voi olla haastavaa löytää sitä oikeaa, mutta Etuovi.comin Välittäjän valinta -palvelu auttaa. Kirjaudu sisään, syötä asuntosi tiedot ja saat listan välittäjistä, jotka voisivat sopia myymään asuntoasi. Suositus perustuu välittäjän aluetuntemukseen ja siihen, paljonko hän on myynyt vastaavia asuntoja.

4. Varmista, että asuntoilmoituksesi erottuu edukseen

Myit sitten asuntoasi itse tai välittäjän avulla, on tärkeää että asuntosi ilmoitus löytyy sieltä missä ostajat ovat eli Suomen suosituimmalta asuntojen markkinapaikalta Etuovi.comista.

Hyvän ilmoituksen avulla asuntosi erottuu edukseen myytävien asuntojen joukossa. Varmista siis, että asuntosi ilmoituksessa on laadukkaat asuntokuvat ja pohjakuva sekä kattavat tiedot asunnostasi. Ostajat kaipaavat nyt erityisesti selkeästi esitettyjä tietoja asumiskustannuksista ja sähkönkulutuksesta.

Etuovi.comin kautta voit tilata valokuvat ja pohjakuvan asuntoilmoitusta varten

5. Maltti on nyt valttia asunnon myynnissä

Etuovi.comin tilastojen mukaan markkinointiajat ovat pidentyneet kaikissa asuntotyypeissä vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna. Alkuvuoden aikana keskimääräinen markkinointiaika on kuitenkin lyhentynyt noin kolmella viikolla – tämä on hyvä uutinen asunnon myyjälle! Asunnon myynnissä kannattaa olla kärsivällinen ja pitää pää kylmänä, vaikka ostotarjousta ei heti tulisikaan. Ostajat harkitsevat nyt tarkkaan ennen asuntokaupoille ryhtymistä.

Etuovi.comissa tehdään hakuja edelleen todella runsaasti – noin 10 miljoonaa kappaletta kuukaudessa. Myös aktiivisten hakuvahtien määrä on ennätystasolla – ostajat siis selvästi odottelevat sopivia asuntoja myyntiin.

Jos harkitset asuntosi myyntiä, tutustu Etuovi.comin myyntioppaaseen ja löydä itsellesi sopiva tapa myydä!