Mitä maksaa terassiremontti?

Valmistaudu kesään ja lämpimiin remontoimalla terassi! Listasimme alle Urakkamaailman kautta kilpailutettuja, toteutuneiden terassiremonttien hintoja. Katso hinnat alta, ja aloita oman terassiremonttisi suunnittelu hyvissä ajoin.

Takapihan terassin uusiminen

Vantaalla sijaitsevan rivitalon takapihan terassi haluttiin uusia. Terassin laudoitus uusittiin komposiitilla ja lisäksi terassia laajennettiin syvyydeltään. Lisäksi tehtiin pihasähköjohdon uudelleensijoitus ja jyrsijäverkko. Materiaalihintaan sisältyi runkopuut, ruuvit, pilari/laatat, maakangas, jyrsijäverkko ja rahti. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 5874 euroa (työn kustannus 2600 €, materiaalit 3274 €)

Mökin terassin rakentaminen

Ruovedellä järven rannassa sijaitsevalle kesämökille haluttiin rakentaa 50 neliön terassi. Työhön sisältyi terassin perustukset, terassin rungon rakentaminen, terassin pintalaudoitus sekä kevyen kaiteen rakennus. Urakoitsija huolehti myös materiaalien hankkimisesta ja rakennusjätteen poiskuljetuksesta. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 4260 euroa (työn kustannus 1800 €, materiaalit 2460 €)

Terassin laajennus

Tässä Espoossa sijaitsevassa kohteessa laajennettiin vanhaa terassia suuremmaksi. Laajennusosa tehtiin laudan verran aiempaa terassia matalammalle tasolle. Samalla uusittiin vanhan terassin laudoitus. Materiaalina terassin laudoituksessa käytettiin kestopuuta. Remontti toteutettiin keväällä huhtikuussa. Katso lisätietoja tästä remontista. 

Hinta: 3949 euroa (työn osuus 2108 €, materiaalit 1610 €)

Terassin hionta ja öljyäminen

33 neliön kokoinen paritalon terassi kaipasi kunnostusta, koska aiempi öljy oli kulunut ja haalistunut. Ammattilainen suoritti sekä terassin hionnan että öljyämisen. Öljynä käytettiin sävytettävää puuöljyä, johon remontin tilaaja valitsi itse mieleisen sävyn. Katso lisätietoja tästä remontista.

Hinta: 630 euroa (työn osuus 590 €, materiaalit 40 €)

Tutustu myös terassin öljyämisen hintoihin.

Liuskekiviterassin pohjatyöt

Vanhan terassin pohjatöitä ei oltu tehty kunnolla, joten terassin pohjatyöt tehtiin uudelleen ammattilaisen toimesta. Pohjatöissä huomioitiin myös maan routiminen. Remontin tilaaja kysyi urakoitsijalta suositukset sopivista materiaaleista, jonka perusteella osti materiaalit itse. Katso lisätietoja tästä remontista. 

Hinta: 1748 euroa (työn osuus 1184 €, materiaalit 434 €)

Katso täältä lisää terassiremonttien hintaesimerkkejä.

Terassiremontti ja terassin rakentaminen
Kuva: Terassin rakentaminen komposiittilaudasta

Terassiremontti – vinkit rakentamiseen

Terassin rakentaminen ei ole aivan niin yksinkertaista mitä voisi ensin olettaa. Terassin rakentamisessa tulee kannattaa ottaa huomioon ainakin nämä asiat, jotta terassistasi tulee pitkäikäinen ja mukava käyttää.

  • Hyvä terassi on perustuksiltaan jykevä ja riittävästi tuettu. Pahin vihollinen terassillesi on routiminen. Pilari-, ja harkkoperustukset ovat käytetyimpiä perustuksia terasseille. Pilariperustus yhdistettynä routimattomaan maa-ainekseen on hyvä ja tukeva malli, jolla terassin ikä ei jää ainakaan perustuksista kiinni.
  • Terassin pohjatöihin kannattaa panostaa kunnolla. Tulevan terassin kohdalta kannattaa ottaa kaikki routiva maa-aines pois. Tämä tarkoittaa, että ota lapio käteen ja ala kaivamaan pehmeää, savimaista maa-ainesta pois. Hyvä maa-aines terassillesi, joka ei roudi, on sora, tai muu karkea hiekka-aines. Eli kun olet kaivanut pehmeän maa-aineksen pois, korvaa se esimerkiksi soralla.
  • Ennen sora-aineksen asettamista, kannattaa terassin alue peittää ensin harsomaisella materiaalilla, jotta kasvisto ei pääse elämään terassisi alla.
  • Käytönnön vinkki routariskien minimoimiseen on myös se, että älä kiinnitä terassia taloosi kiinni, sillä jos routa kaikesta huolimatta kostaa, jäävät vauriot vain terassiisi.

Terassin materiaalivaihtoehdot

Terassin rakentamiseen käytetään yleisesti jotain alla olevista kolmesta materiaalista.

Tässä materiaalivaihtoehdot suosiojärjestyksessä:

  • Painekyllästetty kestopuu on ollut jo monien vuosien ajan terassirakennuttajien suosikkivalinta. Kestopuu on edullinen vaihtoehto, joka myös kestää hyvin Suomen luonnonoloja. Kestopuu on kyllästetty erilaisilla kemikaaleilla, joka estää puun lahoamisprosessia. Huonona puolena tässä on se, että materiaalista tulee tällöin ongelmajätettä ja se tulee aikanaan kierrättää sen mukaisesti.
  • Lämpökäsitelty puu on seuraavaksi käytetyin materiaali terassien rakentamisessa. Lämpökäsiteltyä puuta käsitellään 160 celsiuksen lämpötilassa, joka parantaa lahoamisen estoa ja siten terassin kestävyyttä. Haittapuolena on se, että lämpökäsitelty puu tarvitsee enemmän huoltotoimenpiteitä kuin listan muut materiaalit. Huomioithan, että lämpökäsitelty puu ei saisi olla maahan kosketuksissa.
  • Uusimpana vaihtoehtona terassimarkkinoille on tullut komposiittilauta. Komposiittilauta on muovin ja puun yhdistelmä, joka on erittäin kestävä ja melkolailla huoltovapaa. Huonona puolena komposiittilaudassa on sen hintavuus, komposiittilauta on selkeästi vaihtoehdoista kallein.

Jos haluat päästä terassin rakentamisessa helpolla tai koet, että kokemuksesi ei välttämättä riitä, kannattaa työhön palkata luotettava urakoitsija.

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava sivusto löytää remontteihin tekijä, oli remontti sitten terassiremontti, peltikattoremontti tai mikä muu tahansa rakentamiseen liittyvä projekti. Löydät remontillesi tekijän kun teet remontistasi ilmoituksen palveluumme.

Katso myös:

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin