Tunne Kodit LKV
Tunne Kodit LKV

Omakotitalo | 4mh, oh, aula, k, s, kph, vh, khh, at, wc x 2, hevostalli

Kimosmäentie 190 B, Vesivehmaa, Asikkala

Hinta

338 000 €

Koko

131 / 297 m²

Vuosi

2013

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2024 on perinteikäs ja vetovoimainen Vesivehmaa Asikkalasta, missä tämä myyntikohde sijaitsee. Kaunis koti ja kiinteistö VÄISÄLÄ on pienhevostila. Tarjolla on luonnon ja eläinten ystäville unelmien pientila 1,4701 ha, jossa asuminen ja rakkaus hevosten- ja eläintenpitoon yhdistetty. Tilan pihapiirissä on mahdollisuudet pienimuotoiselle viljelylle ja puutarhanhoitoon. Tunnelmallisessa Designtalon kodissa tilaa riittää etätyöskentelyyn, kodissa on 4 huonetta, olohuoneen lisäksi ja tilava ulkoterassi. Yksi huone on pariovin yhdistetty olohuoneen kanssa. Olohuoneessa on myös kaunis takka, Puuvarasto pihassa. Autotallissa on erillinen ja eristetty varasto, jossa talvisin talon kanit asustavat. Samalla kiinteistöllä sijaitsee talon kanssa, hieman erillään talon pihapiiristä unelmien hevostalli. Tallin ympärille rakennetut puitteet hurmaa siisteydellään ja toiminnallisuudellaan. Tallissa on kolme karsinaa, josta kaksi mahdollista muuttaa pihattokarsinoiksi. Karsinoiden pinta-alat: n. 9 m² ja korkeus säädösten mukainen. Tallin yhteydessä olevassa kylmässä tilassa 1 ponikarsina n. 8 m² sekä vapaata säilytystilaa. Tallin vierellä trailerikatos ja lantala betonipohjalla ja seinillä. Erillinen siirtotalli 6 x 3 m, jossa kaksi karsinaa. Aitta n. 12 m². Tallissa lämmin hevosten varustehuone, jossa tallikissat asustaa. Tallissa myös vesi ja sähköt. Hevosten hoito on helppoa. Talon läheisyydessä on valaistu ja aidattu hiekkapohjainen ratsastuskenttä n. 20 x 30 m. Mahdollisuus rakentaa tontin päätyyn toinen kenttä. Tilan lähiympäristössä on hyvät ratsastusmaastot ja kohtalaiset mahdollisuudet ajaa hevosella. Tallin läheisyydessä olevia laidunmaita on ollut mahdollisuus vuokrata paikalliselta maanomistajalta. Vastaavia pienhevostiloja on harvoin tarjolla. Tule ihastumaan Vesivehmaan hienoihin maalaismaisemiin ja toteuta unelmasi. Voit tarjota itselle ja lapsillesi, koko perheelle, ainutlaatuisen elinympäristön asumiselle ja eläintenpitoon samaan aikaan. Myös koirille ihanteelliset oltavat. Lähellä sijaitsee monipuoliset palvelut, kouluja myöten. Kiinteistölle kuuluu myös kiinteistörekisterin mukaan erityisiä etuuksia ja oikeuksia, mm. venevalkamia ja yhteinen vesialue 16–878–1–0 Vesivehmaan-Muikkulan osakaskunta. Kalastusmahdollisuudetkin ovat lähellä veneilijälle. Vuoden Kylä 2024, Vesivehmaan, sen maalaismaisema hurmaa! Tila sijaitsee luonnon ympäröimässä Vesivehmaan maalaismaisemassa. Talolta kulkeva loivasti laskeva tie hevostallille, on uskomattoman hieno. Kävellen pääset hevosten luokse silmänräpäyksessä. Täällä on hyvä elää ja nauttia rauhallisemmasta elämästä. Vesivehmaa on Päijät-Hämeessä, Asikkalassa sijaitseva kylä, joka on lähellä Vääksyä ja myös Lahtea. Vesivehmaan kauniit maalaismaisemat kertovat hyvin hoidetusta maanviljelyksestä ja metsänhoidosta. Ota yhteyttä ja sovi yksityisnäytöstä. Hannele Laurila, Lkv, Lvv, paikallinen yrittäjä Tunne Kodit Lkv 050 5907115, hannele.laurila@tunnekodit.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
20046253
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4mh, oh, aula, k, s, kph, vh, khh, at, wc x 2, hevostalli
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
131 m²
Muiden tilojen pinta-ala
166 m²
Kokonaispinta-ala
297 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Virallisista asiakirjoista ja myyjän ilmoittamana pinta-ala tiedot asuinrakennuksesta saatu: 131 /150 m2. Rakentamisen jälkeen ei tarkistusmitattu pinta-aloja. Autotalli 80 m2, hevostalli 86 m2. Asuinrakennus, autotalli ja hevostalli yht. 297 m2.
Asuinkerrosten määrä
1 (yksitasoinen)
Rakennusvuosi
2013
Käyttöönottovuosi
2013
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

338 000,00 €

Velaton hinta

338 000,00 €

Muut maksut

Vesi- ja jätevesimaksu

10,00 € / kk

Puhtaanapito

8,33 € / kk

Lisätietoa maksuista

Tiemaksu: 275 / vuosi
Kiinteistövero: 300 / vuosi

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Vaatehuone päämakuuhuoneen yhteydessä.
Tietoliikenne
antenni
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: Lastenhuoneen irralliset kaapistot, toinen pesukone, palju.
Kohteen lisätiedot
Hevostila. Talli erittäin siisti. hevostalli teräsrungolla ja -ristikoilla. Puuverhoilu. Hevostallin varustus: Vesijohto sulanapitokaapelilla koko matkalta talolle (~120m), oma lämminvesivaraaja varustehuoneessa, koneellinen huippuimuri, eristetty varustehuone. Tallissa kolme karsinaa, josta kaksi mahdollista muuttaa pihattokarsinoiksi. Karsinoiden pinta-alat: ~9m² ja korkeus säädösten mukainen. Tallin yhteydessä olevassa kylmässä tilassa 1 ponikarsina ~8m² sekä vapaata säilytystilaa. Tallin vierellä trailerikatos. Lantala betonipohjalla ja seinillä. Erillinen siirtotalli 6 x 3m, jossa kaksi karsinaa. Aitta ~12m² Aitaukset: 3-4 eri kokoista talvitarhaa Equi-Safe -komposiitti, teräsputki, lankku/lauta + sähkölangat. Tarhojen pohjat: hake/puru, metsänpohja. Metsäpohjaisessa tarhassa pihattokatos. Talon läheisyydessä valaistu ja aidattu hiekkapohjainen ratsastuskenttä ~ 20 x 30m Tilan läheisyydessä hyvät ratsastusmaastot ja kohtalaiset mahdollisuudet ajaa hevosta.
Tehdyt remontit
Kattojen puhdistus on tehty tarpeen mukaan, ilmanvaihtokanavien nuohous 2020 (Suomen Vesitekniikka), tulisijat nuohottu 2022.
Asunnon kunto
Hyvä
Kosteustarkastus
Tehty
Energialuokka
  • C (2018)
  • 29.01.2024 - 29.01.2034
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Sähkölämmitys, lämpöpumppu
Hyvä
Tulisija
Takka
Vesihuollon kuvaus
porakaivo
Viemäri
Panospuhdistamo, Biokem6
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: elementti, muu
puuverhous
Rakennusmateriaali: Talopaketti, Pohjola Design-Talo,
Keittiön kuvaus
Topi-keittiö asennettu rakennusvaiheessa 2009. Elega keittiöremontti v. 2022: uudet ovet ja vetolaatikot.
Lattiamateriaalit: laminaatti
Seinämateriaalit: maalattu
Työtaso: laminaatti
Varusteet: astianpesukone, liesituuletin, mikroaaltouuni
Liesi: keraaminen
Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi, pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Varusteet: lattialämmitys, suihku, wc
Seinät kaakelia ja lattia laatoitettu.
WC-tilojen kuvaus
Erillinen wc, jossa lattia on laatoitettu ja seinät laminaattia, allas tasolla ja kaapistoja, peilikaappi ja bidee. Toinen wc istuin on kylpyhuoneessa.
Saunan kuvaus
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: kaakeli
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Tilavat kaapistot ja työtasot tilassa. Tilassa myös kahdelle pyykinpesukoneelle paikka. Toinen pyykinpesukone sisältyy kauppaan.
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: pesukoneliitäntä
Olohuoneen kuvaus
Lattia laminaattia, seinät tapetti / maali, katto puupaneelia.
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattia laminaattia, seinät pääosin tapetoitu, katto puupaneelia.
Säilytystilojen kuvaus
Vaatehuone makuuhuoneessa. Erillinen varasto autotallissa. Hevostallissa erillinen huone, hevostarvikkeille. Puuvaja.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
16-421-1-125
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
14 700 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Talon alue on tasamaastoa. Talon ympärillä nurmea. Takapihalla koiratarha. Pihan tiet, hiekkatuhkaa. Tila on pientila, jossa on mahdollisuudet pienimuotoiselle hevostoiminnalle ja eläintenpidolle. Hevostalli on hieman erillään talon pihapiiristä. Hevosten tarhojen pohjat: hake/puru, metsänpohja. Talon läheisyydessä valaistu ja aidattu hiekkapohjainen ratsastuskenttä ~ 20 x 30m. Tilan läheisyydessä hyvät ratsastusmaastot ja kohtalaiset mahdollisuudet ajaa hevosta. Tallin läheisyydessä olevia laidunmaita on ollut mahdollisuus vuokrata paikalliselta maanomistajalta. Talon pihapiirissä on mahdollisuudet monipuoliseen puutarhanhoitoon. Vesivehmaan hieno ja rauhallinen maalaismaisema.
Rakennusoikeuden pinta-ala
1106.6 m²
Tontin nimi
VÄISÄLÄ
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Osa tontista on kaavassa M-aluetta, jolle ei saa rakentaa. AT-aluetta on noin 11066 m2 ja kaavamääräyksen mukaan rakennusoikeus on 10 % eli 1106,6 m2. Kaavamääräyksiä täydentää Asikkalan kunnan rakennusjärjestys soveltuvin osin. Rakennusjärjestys käytännössä rajoittaa niin, että esim. 6 §:n mukaan saa rakentaa enintään yhden asuinrakennuksen ja sen käyttötarkoitukseen liittyviä talousrakennuksia.
Kaavoitustiedot
Kyläalue.
Alue on varattu ensisijaisesti asutuksen tarpeisiin. Alueelle on
mahdollista sijoittaa myös palveluja, työtiloja yms, jolloin tulee
erityisesti varmistua siitä, että ne eivät aiheuta melua, raskasta
liikennettä, ilmanpilaantumista tai muuta sellaista, joka haittaa alueiden
viihtyvyyttä tai on terveysriski.
Kullakin rakennuspaikalla saa olla yksi enintään kaksiasuntoinen
asuinrakennus sekä talousrakennuksia ja elinkeinotoimintaa palvelevia
rakennuksia. Rakennettaessa ennen asemakaavoitusta rakennuspaikan
koon on oltava vähintään 2000 m² ja rakennusoikeus on enintään 10
% rakennuspaikan pinta-alasta.
Alueen rakentaminen tai toiminta ei saa heikentää pohjaveden laatua
tai määrää.

Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Rakennukset
Pohjola Design-Talon lisäksi: Autotalli ja varasto 80 m2 (teräsrungolla ja -ristikoilla, puuverhoilu), Aitta 12 m2, Puuliiteri 15 m2, Hevostalli 86 m2, Siirtotalli 18 m2. HEVOSTALLI: Hevostalli teräsrungolla ja -ristikoilla. Puuverhoilu. Hevostallin varustus: Vesijohto sulanapitokaapelilla koko matkalta talolle (n. 120m), oma lämminvesivaraaja varustehuoneessa, koneellinen huippuimuri, eristetty varustehuone. Tallissa kolme karsinaa, josta kaksi mahdollista muuttaa pihattokarsinoiksi. Karsinoiden pinta-alat: n. 9m² ja korkeus säädösten mukainen. Tallin yhteydessä olevassa kylmässä tilassa 1 ponikarsina n. 8m² sekä vapaata säilytystilaa. Tallin vierellä trailerikatos. Lantala betonipohjalla ja seinillä. Erillinen siirtotalli 6 x 3m, jossa kaksi karsinaa. Aitta n. 12m² Aitaukset: 3-4 eri kokoista talvitarhaa Equi-Safe -komposiitti, teräsputki, lankku/lauta + sähkölangat. Tarhojen pohjat: hake/puru, metsänpohja. Metsäpohjaisessa tarhassa pihattokatos.
aitta, talli, autotalli, puuliiteri, varasto
Palvelut
Koulut: Ala-aste (n. 1,5 km), yläaste ja lukio Vääksyssä (n. 9 km).
Palvelut: Lähimmät palvelut Vääksyssä (ruokakauppa, apteekki, terveyskeskus jne.), Route24:ssä on lähin ravintola- ja huoltoasema palvelut, n. 300 m. Prisman Holma, Lahden keskustan kaikki palvelut.
Päiväkodit: Vesivehmaalla.
Liikenneyhteydet
Lähin linja-autopysäkki 1,5 km.
Pihan kuvaus
Tasamaastoa talon alueelta ja nurmella, kaunis piha. Omenapuu ja muutama marjapensas.
Ranta
  • Oikeus vesialueisiin
  • Rannan tyyppi: Järvi
  • Vesijärvi, Kymijoki (Ruotsalainen), Paljärvi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Asikkala

Asuinalueena Vesivehmaa, Asikkala

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Tunne Kodit LKV

Tunne Kodit LKV
Tunne Kodit LKV
SKVL jäsenyritys

Isonkivenkärjentie 64,
17200 Vääksy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.