ROOF Group Oy
ROOF Group Oy

Omakotitalo | 3h, k, kph, s, aula, makuualkovi, Pihasauna + Konttivarasto

Silakkamäentie 351, Silakkamäki, Hausjärvi

Hinta

165 000 €

Koko

70 m²

Vuosi

1920

Vuonna 1920 valmistunut omakotitalo maalaismaisemissa Hausjärvellä. Kiinteistöllä sijaitsee 1920 valmistunut, 27.11.2023 kuntotarkastettu omakotitalo, johon on tehty laajennusosa n. 1943. Pihapiiristä löytyy lisäksi käytössä oleva, mutta remonttia tarvitseva pihasaunarakennus, puuverhoiltu merikonttivarasto, autokatos, puuliiteri, mönkijäsuoja, grillikota Lapin-keittiöllä, palju ja katettu kesäterassi. Asuinrakennuksen alakerran tiloja on remontoitu kattavasti viimevuosina. Kuistilta kulku eteiseen. Harmaansävyisessä keittiössä on 2021 asennettu puuhella ja kaikki tarvittava nykypäivän standardein. Tilaa ruokailuryhmälle ikkunan edessä. Valoisa olohuone, jossa myöskin takkavaraus. Kylpyhuone ja saunatilat on remontoitu 2023 tyylikkäästi. Yläkerrasta löytyy aula makuualkovilla sekä yksi makuuhuone. Sector Alarm-hälytysjärjestelmä Koneellinen ilmanvaihto Vehreä ja viihtyisä pihapiiri, jossa mm. istutuksia, omenapuita ja kirsikkapuu. Oma porakaivo kasteluvesille. Asut maalla mutta kaikki palvelut ja isot kaupat lyhyen ajomatkan päässä. Uusi päiväkoti ja ala-aste Ryttylän kylässä, Sale päivittäistavarakauppa postipalveluineen. Lyhyet matkat kaupunkeihin, Riihimäki mm. 8 km, josta hyvät junayhteydet mihin vaan. Lähimmät kaupungit Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna, Kerava, Järvenpää, Tampere, Helsinki jne. osa myös moottoritien päässä. Juna-asema Ryttylässä, bussiyhteydet. Ryttylässä omatoimikuntosali varattavissa. Sopimuksesta on mahdollisuus ostaa lisämaata 1,26ha nyt myytävän kiinteistön vierestä. YKSITYISESITTELYVARAUKSET & MYYNTI: Roni Haarakangas / 040 021 2645 tai roni.haarakangas@roof.fi OTATHAN YHTEYTTÄ JA VARAAT OMAN ESITTELYAJAN! I can provide services also in English. Get a roof. www.roof.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20218107
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h, k, kph, s, aula, makuualkovi, Pihasauna + Konttivarasto
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
70 m²
Kokonaispinta-ala
70 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuinpinta-ala perustuu Hausjärven epäviralliseen Rakennus- ja huoneistorekisteriotteeseen. Rekisteriotteen ja myyjän ilmoituksen mukaan mukaan huoneistoala on 70 m2. Edellä mainitut pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Asuinrakennuksen todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Ainoa tapa varmistua todellisista pinta-aloista on teettää pinta-alojen tarkistusmittaus. Kohteen hinta ei määräydy pinta-alan perusteella.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1920
Käyttöönottovuosi
1920
Vapautuminen
Muu ehto: 1kk kaupanteosta/Sop.muk

Hinta

Myyntihinta

165 000,00 €

Velaton hinta

165 000,00 €

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Kiinteistövero 118,33 euroa/v, Sähkönkulutus n. 16000kWh/vuosi +-. Riippuen puulämmitteisen uunin käytöstä. Nuohous nuohoojan hinnaston mukaan. Jätemaksut n. 40€/kk. Sector Alarm 61,38 €/kk Varainsiirtovero 3%. Vesiosuuskunnan vesi kulutuksen mukaan, oma mittari kiinteistössä, Hinnat 2023: Vesi 2,02 e/m3 Jätevesi 3,20 e/m3, sis. alv 24% Ostajan on hyvä huomioida, että sähkön hinta voi vaihdella suurestikin edellä mainitusta riippuen sähkön tarjoajasta, tehdystä sopimuksesta sekä sähkön vallitsevasta markkinatilanteesta. Edellä mainittu kiinteistövero on vuoden 2023 verotieto. Ostajan tulee ottaa myös huomioon, että kiinteistövero tarkistetaan vuosittain ja muutokset kiinteistöverossa ovat mahdollisia. Asumiskustannukset kulutuksen mukaan. Edellä mainitut kustannukset voivat olla käytöstä riippuen enemmän tai vähemmän.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tietoliikenne
antenni
Tehdyt remontit
2013 uusittu ulkovuori, vanha ulkoverhous poistettu, eristetty 30 mm Runko-Leijonalla, seinät koolattu suoraan, ulkoverhouspaneelit laitettu ja maalattu. Ikkunat uusittu Karelia-ikkunoihin ja katto, räystäät ja vesikourut sekä kaivot uusittu Ruukki Construction Oy:n toimesta v. 2013.
Keittiö remontoitu v 2021. Lattia koolattu, lisätty pieneläinverkot, tuulensuojat, villotettu, levytetty ja pinnat uusittu laminaatilla. Seinät koolattu, villotettu, levytetty ja maalattu. Kalusteet uusittu. Kaapit ja laatikostot hidastin-saranoilla, valot muutettu LED-valoiksi.
Myös kaikki muut alakerran lattiat avattu (olohuone, eteinen, eteisen komero, jossa sähkökeskus), tyhjennetty vanhat eristeet yms. ja rakennettu uudelleen, eristetty, pinnat uusittu v 2023. Tarkemmat tiedot kuntotarkastusraportissa sekä kuvia.
Märkätilat uusittu kokonaan v. 2023. Lattia koolattu 198 x 48 mm, 300 mm jaolla, pieneläinverkko, 12 mm tuulensuojat, 200 mm villaa, ristikoolaus 300 mm jaolla 98 x 48 mm, 100 mm villaa, OSB-levy, gyproc-levy, Devi lattialämmityskaapeli, Weber-betonimassa, primer, vesieristeet, laatoitus. Lisäksi viemäriputket uusittu ja eristetty, vesiputket uusittu, saunassa kupariputket, lämminvesivaraajan putket uusittu, seinät koolattu 300 mm jaolla, villotettu, levytetty, laatoitettu ja katto paneloitu. Pistorasiat, jakorasiat uusittu jne. Suihku, allas, suihkuseinä uudet, kalusteet uusittu. Isossa kaapissa pyykkikorit, pienemmissä kaapeissa pistorasiat pyykkikoneelle, mahdolliselle kuivurille, hammasharjoille tms. Saunassa seinät koolattu, eristeenä Sauna-Satu, saumat teipattu, kuusipaneeli seinissä, lauteet tervaleppää ja käsitelty parafiiniöljyllä. Seinät käsitelty saunasuojalla. Laattalattiat märkätiloissa käsitelty Kiilto Pro suoja-aineella. Kiuas uusittu, Narvi Saana 9 kwh. Katossa kuituvalot. Kuituvalojen väriä voinee vaihtaa ja kylpyhuoneen puolella katossa luukku, josta pääsee käsiksi näihin. Lisäksi katossa luukku myös muihin jakorasioihin lattialämmitystermostaatin kohdalla.
Olohuoneessa koolattu 600 mm jaolla seinät ja villotettu, levytetty ja maalattu. Palomuuri on maalattu. Kuntotarkastusraportista lisätietoja ja kuvia. Kuvia löytyy eri rakennusvaiheista pyydettäessä.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Kuntotarkastusraportti Tervatek Oy 3.12.2023 YLEISKUVAUS KOHTEESTA Rakennus on valmistunut alun perin vuonna 1920 ja sitä on laajennettu 1940-luvulla. Rakennuksessa on 11⁄2 asuinkerrosta. Rakennuksen perustukset ovat luonnonkivi ja tiili sekä osin betoni rakenteiset. Sokkelin pinta oli heikkokuntoinen. Rakennuksen ulkoseinä on puu-/hirsirunkoinen ja julkisivuna pysty-/vaakalaudoitus, ilmarako oli riittävä. Ikkunat ovat hyväkuntoisia asuintiloissa. Yläpohja on puurakenteinen ja vesikatteena on peltikate aluskatteineen. Vesikatteen ja läpivientien kuntoa ei lumipeitteen takia voitu tarkistaa. Yläpohjaa päästiin osittain tarkistamaan eikä tarkastetuilla osilla havaittu puutteita, tuuletuskin toimii. Sadevesijärjestelmä oli toimiva, mutta maanpinnan kallistukset olivat varsinkin takasivulla puutteelliset RAKENNUKSEN HISTORIA Rakennusta on remontoitu laajasti ulko- ja sisäpuolelta 2010 ja 2020 -luvuilla. Vesikate ja ulkoverhous alusrakenteineen sekä ikkunat on uusittu 2013. Keittiö on remontoitu 2021 ja märkätilat sekä alapohjan rakenteet ja ulkoseinän sisäpuolinen lisäeristys on tehty 2023. Myös LVI ja sähkötyöt on uusittu 2021-2023. MERKITTÄVIMMÄT TOIMENPIDESUOSITUKSET Salaojien tarpeellisuuden harkinta. Vierustan maanpinnan kallistukset. Julkisivun ja puuikkunoiden maalaus. Ulko-oven huoltomaalaus tai uusiminen. Sokkelin rappauskorjaus ja maalaus. Keittiön allaskaapin läpiviennit. KOSTEUSTEKNINEN TOIMIVUUS Kosteusteknisesti ei asuintiloissa havaittu puutteita. Pintakosteusmitattiin märkä ja wc-tilat eikä normaalista poikkeavia, kohonneita lukemia havaittu. Myös keittiön allaskaappi ja sen läheiset rakenteet havainnoitiin eikä kosteutta havaittu. RISKIRAKENTEET Sadevesien ohjausta vierustassa on syytä parantaa, tehostamalla maanpinnan kallistusta rakennuksesta poispäin. TURVALLISUUS JA TERVEELLISYYSRISKIT Kattoturvatuotteiden kuntoa ei voitu havainnoida lumipeitteen takia. Suositellaan tarkistettavan lumien sulettua. Lumiesteet puuttuvat.
Kuntotarkastus
Tehty
Energialuokka
  • D (2018)
  • Viimeinen voimassaolopäivä 3.12.2033
Asbestikartoitus
  • Kohde on loppukatselmuksessa hyväksytty käyttöönotettavaksi ennen vuotta 1994, eikä asbestikartoitusta ole tehty. Ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten korjaustöiden osalta otettava huomioon Laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista 684/2015 sekä Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta 798/2015. Mikäli huoneistossa aikoo tehdä tai teettää remontin, hänen tulee tietyissä tapauksissa teettää asbestikartoitus purettaviin materiaaleihin. Asbestikartoitusvelvollisuus ei koske rakennuksessa tehtäviä vähäisiä töitä, kuten reikien poraamista seiniin tai kattoon
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkölämmitys
Tulisija
Puuhella
Vesihuollon kuvaus
porakaivo, vesiosuuskunta
Viemäri
vesiosuuskunta
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Keittiöremontti 2021 VARUSTUS: Jääviileäkaappi, astianpesukone, sähköhella, liesituuletin, pesuallas, kaapistot LATTIA: Laminaatti SEINÄT: Maalattu
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuoneremontti 2023 VARUSTUS: Sadesuihku, lasinen suihkuseinä, wc-istuin, lämminvesivaraaja, kaapistot, työtaso, pesuallas, pesukoneliitäntä, lattialämmitys LATTIA: Laatoitettu SEINÄT: Laatoitettu
Saunan kuvaus
Saunaremontti 2023 VARUSTUS: Käsitelty sauna, lauteet tervaleppää, Narvi-kiuas LATTIA: Laatta SEINÄT: Kuusipaneeli
Sähkökiuas
Olohuoneen kuvaus
LATTIA: Laminaatti SEINÄT: Maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
LATTIA: Laminaatti SEINÄT: Paneeli
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Ruukki Peltikate
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
86-414-1-712
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
3 937 m²
Lisätietoja tontista
Hausjärven kunnanvirasto 019 758 6505 hausjarvi@hausjarvi.fi Keskustie 2-4, 12100 Oitti
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Suunnittelutarvealue: Kaikki rakentaminen vaatii ensin myönteisen suunnittelutarveratkaisun. Rakennusjärjestys 5.3 Rakentamisen määrä Rakennuspaikalle rakennettavien rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 15 prosenttia rakennuspaikan pinta-alasta ja enintään 600 m². Enimmäismäärää (600 m²) laskettaessa ei oteta huomioon maatalouteen/elinkeinoon liittyvää rakentamista. Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden kaksiasuntoisen tai kaksi yksiasuntoista asuinrakennusta. Rakennuspaikalle saa rakentaa kokonaiskerrosalaan sisältyvänä asuinrakennukseen liittyviä erillisiä talousrakennuksia, joiden yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 200 m 2 . Maatilalle saa rakentaa talouskeskuksen yhteyteen asuin- ja talousrakennuksia, joihin saa sijoittaa maatilan liitännäiselinkeinoihin liittyviä säilytys- ja työskentelytiloja. Alueelle ja ympäristöön sopivien liike- ja tuotantorakennusten rakentaminen asemakaava-alueen ulkopuolelle on sallittu.
Kaavoitustiedot
Oikeusvaikutukseton yleiskaava vuodelta 1979, jossa alue on merkitty MM- eli maa-ja metsätaloustoimintojen alueeksi.

Hausjärven kunnanvirasto/Kaavoitus
019 758 6505
hausjarvi@hausjarvi.fi
Keskustie 2-4, 12100 Oitti
Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Rakennukset
Puuverhoiltu merikonttivarasto, grillikota
asuinrakennus, saunarakennus, autokatos, varasto

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Hausjärvi

Asuinalueena Silakkamäki, Hausjärvi

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Haarakangas Roni

Myyntineuvottelija, KiLAT

ROOF Group Oy

ROOF Group Oy
ROOF Group Oy
SKVL jäsenyritys

Metsäläntie 20,
00320 Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.