ROOF Group Oy
ROOF Group Oy

Omakotitalo | Fiskarsin vanha sairaalarakennus sis. 4 asuntoa talousrakennuksineen

Järnvikintie 4, Fiskars, Raasepori

Hinta

980 000 €

Koko

585 / 771 m²

Vuosi

1892

Nyt myynnissä pala Suomen historiaa, nimittäin Fiskarsin kylän vanha sairaalarakennus. Poikkeuksellisen kiinteistöstä tekee sen oma n. 200 metrin rantaviiva Degersjö-nimiseen järveen. Hirsirunkoinen päärakennus on alunperin rakennettu 1800-luvun lopussa ja laajennettu 1900-luvun alkupuoliskolla. Nykyisellään talo käsittää neljä eri asuinhuoneistoa; N. 340 m² kahdessa kerroksessa, n. 105 m² yhdessä kerroksessa ja yläkerrassa on kaksi asuntoa n. 60 m² & 81 m². Rakentamatonta ullakkotilaa on n. 186 m², eli lisätilaa on mahdollista saada. Talousrakennukset, joihin kuuluu myös rantasauna ovat yhteensä n. 250 m². Käyttämätöntä rakennusoikeutta talousrakennuksille kiinteistöllä on 575 k-m². Mahdollisuuksia tällä kiinteistöllä on vaikka mihin! Fiskarsin ruukinkylä on alle yhden kilometrin päässä. Lähialueelta löytyy kaksi golf keskusta, Påminnen laskettelukeskus, Billnäsin ruukki ja Karjaalta löytyy kattavat palvelut sekä juna-asema loistavine yhteyksineen Helsinkiin ja Turkuun. Tutustu upeaan videoon: https://www.youtube.com/watch?v=E9juLeRpoXw Lisätietoja Fiskarsista: https://fiskarsvillage.fi TIEDUSTELUT JA YKSITYISESITTELYVARAUKSET: Johan Grönqvist, LKV, AFM / 044 286 9586 tai johan.gronqvist@roof.fi OTATHAN YHTEYTTÄ JA VARAAT OMAN ESITTELYAJAN! I can provide services also in English. Jag betjänar också på svenska. Get a roof. www.roof.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20373211
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Fiskarsin vanha sairaalarakennus sis. 4 asuntoa talousrakennuksineen
Asuintilojen pinta-ala
585 m²
Muiden tilojen pinta-ala
186 m²
Kokonaispinta-ala
771 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Ilmoitetut pinta-alat ovat myyjän ilmoittamia/karkeita arvioita. Muut tilat 186 m² käsittää kylmät ullakkotilat, jotka mahdollista eristää. Asuinrakennuksen asuintilojen pinta-ala ei ole tiedossa, eikä pinta-aloja ole tarkistusmitattu. Pinta-alatiedot perustuvat rakennuspiirustuksessa mainittuihin kerros- ja kokonaisala tietoihin. Edellä mainitut pinta-alat saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Asuinrakennuksen todellinen asuinpinta-ala voi täten myyntiesitteestä ja ilmoitetusta tiedosta poiketa olennaisesti. Kohteen hinta ei määräydy pinta-alan perusteella.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1892
Käyttöönottovuosi
1892
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

980 000,00 €

Velaton hinta

980 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

1 500,00 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Sähkön vuosikulutus ollut v. 2022 n. 75.000 kwh (sis. koko kiinteistön lämmityksen ja käyttösähkön). Varainsiirtovero 4% (3% uuden lain astuessa voimaan) Keskimääräinen sähkönkulutuskustannus (X euroa/kk) perustuu viimeisen 12 kk:n kustannuksiin, sisältäen sähköenergiamaksut (kilowattitunnin hinta on ollut X senttiä/kilowattitunnin hinta on ollut keskimäärin X senttiä) ja sähkönsiirtomaksut perusmaksuineen sekä sähköveron.) Ostajan on hyvä huomioida, että sähkön hinta voi vaihdella suurestikin edellä mainitusta riippuen sähkön tarjoajasta, tehdystä sopimuksesta sekä sähkön vallitsevasta markkinatilanteesta. Edellä mainittu kiinteistövero on vuoden 2022 verotieto. Ostajan tulee ottaa myös huomioon, että kiinteistövero tarkistetaan vuosittain ja lisäksi rasitusten lisääminen tontille saattaa vaikuttaa kiinteistöveron suuruuteen. Muutokset kiinteistöverossa ovat mahdollisia. Varainsiirtovero 4%. Asumiskustannukset kulutuksen mukaan. Edellä mainitut kustannukset voivat olla käytöstä riippuen enemmän tai vähemmän.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Tehdyt remontit
Maalämpöpumppu uusittu v. 2021
Talo maalattu v. 2020
Käyttövesiputket alkaen 1992 (muovia)
Viemäriputket uusittu 2000-luvulla muoviksi, viimeisin osa v. 2023.
Keittiöt (paitsi yksi), kylpyhuoneet, vessat sekä paljon pintoja uusittu 2000-luvulla.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Kuntotarkastus
Tehty
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Kohde on valmistunut ennen vuotta 1994. Asuinrakennuksessa ei ole tehty asbestikartoitusta. Ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten korjaus- ja rakennustöiden osalta otettava huomioon Laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista 684/2015 sekä Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta 798/2015.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö, lämpöpumppu
Maalämpöpumppu uusittu 2021.
Tulisija
Isoimmassa asunnossa avotakka. Saunarakennuksessa useampi tulisija.
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
Karjaan puhelimen valokuituliittymä.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: hirsi, puu
Rakennusmateriaali: Päärakennus hirsirunkoinen.
Keittiön kuvaus
Asunto 1 keittiö uusittu v. 2005 Asunto 2 keittiö uusittu v. 2005 Asunto 3 keittiö uusittu v. 2019 Asunto 4 keittiö vanhempi, mutta siistissä kunnossa.
Kylpyhuoneen kuvaus
Asunto 1 kph uusittu v. 2005 ja saunaosasto/khh v. 2014 Asunto 2 kph uusittu v. 2005 Asunto 3 kph uusittu v. 2023 Asunto 4 kph uusittu v. 2018
WC-tilojen kuvaus
Talon jokaisessa asunnossa oma wc, jotka uusittu 2000-luvulla, suurimmassa asunnossa kolme wc:tä.
Saunan kuvaus
Isoimmassa asunnossa oma sauna sähkökiukaalla. Rantasaunassa puukiuas (kiuas uusittu 2020). Kiukaan tyyppi: sähkökiuas, puukiuas.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Isoimmassa asunnossa kodinhoitohuone saunaosaston yhteydessä.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harjakatto.
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Saumapelti.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
710-679-3-11
Tontin tyyppi
Rantatontti
Tontin pinta-ala
9 560 m²
Tie perille
Kyllä
Tontin nimi
LINDALLEN
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
Päärakennus SR-2 suojeltu (Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, joka on säilytettävä. Korjaus- ja muutostöiden yhteydessä on säilytettävä julkisivujen ja vesikattojen ominaispiirteet. Ullakolle saa rakentaa rakennusoikeuden lisäksi. Oleellisia muutoksia suunniteltaessa tulee olla yhteydessä museoviranomaiseen) Museoviranomaiselta haettavissa myös avustusta korjaushankkeisiin. Kaupungin etuosto-oikeus aina kun kiinteistön pinta-ala ylittää 5000 m².
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Kaksi käyttämätöntä rakennusruutua talousrakennuksille: 125 k-m² ja 450 k-m².
Kaavoitustiedot
Raaseporin kaupunki 019 289 2000
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Saunarakennus arviolta n. 70 m² (sis. toisen kerroksen asunnon). Liiteri/vaunukatos n. 80 m². Talousrakennus/varasto n. 100 m².
saunarakennus, talousrakennus
Palvelut
Palvelut: Lähikauppa Fiskarsissa, Karjaan palvelut n. 13 km päässä.
Liikenneyhteydet
Karjaalta hyvät juna- ja linja-autoyhteydet.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi
  • Rantakohteissa voi esiintyä vesijättömaata.
  • Degersjö

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Raasepori

Asuinalueena Fiskari, Raasepori

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Grönqvist Johan

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV

ROOF Group Oy

ROOF Group Oy
ROOF Group Oy
SKVL jäsenyritys

Metsäläntie 20,
00320 Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.