Alcovi LKV
Alcovi LKV

Kerrostalo | 2h + k + kph + parveke (yj: 2h + k)

Kalevankatu 57, Kamppi, Hietalahti, Helsinki

Hinta

395 000 €

Koko

52 / 57 m²

Vuosi

1960

Viihtyisä kaupunkikoti meren läheisyydessä Arkkitehdit Aili ja Niilo Pulkka ovat suunnitelleet tämän vuonna 1960 valmistuneen hissillisen taloyhtiön, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä keskustan sykkeestä, mutta silti omassa rauhassaan. 60-luvun arkkitehtuurin mukaisesti huoneistossa on suuret ikkunat ja erilliset, tilavat asuinhuoneet. Tämä kaksio sopii monenlaiseen käyttöön, niin pariskunnalle kuin yksineläjällekin. Tilava olohuone taipuu reilun kokonsa puolesta luontevasti niin arkeen kuin juhlaan, paikkansa löytyy myös ruokailuryhmälle tai vaikkapa etätyöpisteelle. Olohuoneen suurista ikkunoista on näkymät Kalevankadun suuntaan. Kiinteillä vaatekaapeilla varustellun, tilavan makuuhuoneen ikkunasta on rauhalliset näkymät korttelipihalle. Erillinen keittiö on vaaleasävyinen ja toiminnallisuuksiltaan kattava. Säilytystilaa löytyy mukavasti ja tilaa riittää erinomaisesti myös aamupalapöydälle. Keittiöstä on käynti kutsuvalle parvekkeelle, jonka lasitus mahdollistaa ajanvieton alkukeväästä aina pitkälle syksyyn. Kompaktissa kylpyhuoneessa on ajateltu kaikkia arjen tarpeita, myös pyykinpesukoneelle on paikkansa. Huoneiston tonttiosuus on lunastettu omaksi. Taloyhtiössä putket ja ilmanvaihto on uusittu vuosina 2002–2003 ja ikkunat kunnostettu vuonna 2022, joten voit asua vailla huolta suurista, asumista haittaavista remonteista. Yhtiö tarjoaa asukkaidensa käyttöön runsaasti säilytystiloja, saunan, talopesulan ja vuokrattavia piha-autopaikkoja. Viihtyisä sijainti Köydenpunojanpuistikon vieressä ja meren läheisyydessä täyttää varmasti kaikki vaateet sinulle, joka etsit toimivaa kaupunkikotia. Tunnelmallinen Hietalahden kauppahalli ihastuttavine ravintoloineen ja kahviloineen löytyy lähes kulman takaa, lisäksi alueella on useita kutsuvia kivijalkaliikkeitä. Kattavat kulkuyhteydet tavoitat vaivatta. Tervetuloa tutustumaan uuteen kotiisi! Myyntiä hoitaa Hilla, hilla.heikkila@alcovi.fi / p. 045 255 0005

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
20537410
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h + k + kph + parveke (yj: 2h + k)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
52 m²
Muiden tilojen pinta-ala
5 m²
Kokonaispinta-ala
57 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
3/5
Rakennusvuosi
1960
Käyttöönottovuosi
1960
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

395 000,00 €

Velaton hinta

395 000,00 €

Neliöhinta

7 596,15 €/m²

Valinnainen vuokratontti

Onko osuus tontista lunastettu

Kyllä

Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla

Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle.

Vastike

Hoitovastike

342,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

342,00 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

20,00 € / hlö / kk

Saunamaksu

20,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Autopaikan vuokra talossa asuville 100 e/kk, ulkopuolisille 120 e/kk. Yhtiöllä ja osakkailla on oikeus ostaa murto-osia vuokratontista. Myytävä huoneisto on lunastanut osuutensa tontista ja näin ollen vapautunut tontinvuokravastikkeen maksusta. Varsinainen yhtiökokous (10.5.2023) päätti valtuuttaa hallituksen perimään tarvittaessa 1-2 kuukauden ylimääräistä hoito- ja pääomavastiketta vastaava määrä taloudellisen tilanteen niin vaatiessa. Lisäksi päätettiin kartuttaa lainanlyhennysrahastoa enintään lainojen lyhennysten ja/tai huoneistokohtaisten hankeosuussuoritusten määrää vastaavalla summalla. Yhtiöllä on lainaa 43.188,90 euroa per 31.3.2024. Myytävälle huoneistolle ei kohdistu taloyhtiölainaa.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisen lattia on laminaattia, seinät maalatut. Kiinteää avokaapistoa, naulakot ja siivouskaappi.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: lasitettu,ulostyönnetty
Ilmansuunta: länteen
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv, kaapeli-tv taloyhtiössä
Muuta kauppaan kuuluvaa
Sälekaihtimet, verhokiskot, keittiön ja olohuoneen avohyllyt, makuuhuoneen peililiukuovikaapisto (ei kiinteä)
Kohteen lisätiedot
Ennen muutostöiden aloittamista tulee tehdä muutostyöilmoitus ja teetettävä asbestikartoitus voimassa olevan lain mukaan. Taloyhtiön rakenteissa voi olla asbestia tai muita haitallisia yhdisteitä. Vastiketta maksetaan yhtiöjärjestyksessä esitettyjen hyötyalojen mukaan (yhtiöjärjestys). Myytävän huoneiston hyötyala on 52 m2 + parveke 5 m2, yhteensä 57 m2. Ilmalämpöpumpun asentaminen lasitetulle parvekkeelle on mahdollista tietyin ehdoin, lisätietoja yhtiöjärjestyksestä (19 §) ja isännöitsijäntodistuksesta, sekä kohteen välittäjältä.
Tehdyt remontit
Keittiö remontoitu vuonna 2015, eteiseen rakennettu hyllyt, makuuhuoneen seinästä poistettu tapetti + maalattu vuonna 2019, kylpyhuoneen laattapinnat maalattu vuosina 2019 ja 2024 (vain lattia).
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Huoneisto on siisti ja muuttokuntoinen.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, tiili
Keittiön kuvaus
Keittiön varustukseen kuuluu kalusteuuni, keraaminen liesitaso, liesituuletin, astianpesukone ja jääkaappi-pakastin, sekä avohylly. Lattia on laminaattia, seinät maalatut. Spottivalot. Työtaso on laminaattia, välitila valkoista kaakelia. Kulku lasitetulle parvekkeelle.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuoneen varustukseen kuuluu allas- ja peilikaappi, suihku, suihkuseinä, pesukoneliitäntä, pyyhekuivain, wc-istuin ja lattialämmitys (sähkö). Lattia on laattaa (maalattu), seinät kaakelia (maalattu) ja katto paneloitu. Katossa upotetut spottivalot.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneen lattia on laminaattia, seinät maalatut. Avohylly. Näkymä Kalevankadun suuntaan.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneen lattia on laminaattia, seinät maalatut. Kiinteää kaapistoa, lisäksi kaapisto peililiukuovilla. Näkymät sisäpihan suuntaan.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harjakatto kuparikatteella

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Isännöitsijätoimisto Fallenius Oy, isännöitsijä Danny Fallenius, p. 050 321 8503, asiakaspalvelu@fallenius.fi, Lönnrotinkatu 39 D, 00180 Helsinki
Huolto
Kiinteistöpalvelu Rajala Oy, p. 050 559 1000, kprajala@elisanet.fi
Taloyhtiöön kuuluu
Kellarikomero, Urheiluvälinevarasto, Hissi, Taloyhtiössä on sauna, Väestönsuoja
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Yhtiöjärjestys 18 §: lunastusoikeus koskee varastoa, autotalleja ja autohallipaikkoja (osakkeet 1826-2392).
Muuta: painovoimainen ilmanvaihto, taloyhtiölaajakaista DNA Welho 10M
Taloyhtiön autopaikat

Autopistokepaikkoja: 13 Autotalleja: 6 Autohallipaikkoja: 25

Tehdyt remontit
Tonttivesijohdon uusiminen -22, sähköautojen latauksen selvitys, märkätilojen kartoitus, ikkunoiden puuosien huoltokäsittely, lämmitysverkoston perussäätö ja patteriventtiilien uusiminen -21, jäteastiasuojien hankinta --20, IV-kanavien puhdistus ja suodatinvaihto -16, kiinteistön jalostussuunnitelma ja kaavamuutoksen hakeminen -15-16, lämmönsiirtimen uusinta -15, kadun puolen huoneistoikkunat, sisäpihan julkisivun vanhat huoneistoikkunat, porrashuoneiden ovet ja ikkunat kunnostettu -14-15, parvekkeiden rakentaminen sisäpihan puolelle -06, putkiremontti ja ilmanvaihtoremontti -02-03, ikkunoiden kunnostus -00, pihakannen uusinta vesieristyksineen, autotalllin ilmanvaihto -94.
Tulevat remontit
Hallituksen kunnossapitotarveselvitys 2023-2027: Yleisten tilojen / autotallissa olevien alkuperäisten vesi- ja viemäriputkien uusinta -24-26, autotallin tuloilmakoneen uusiminen -25-27.
Energialuokka
F (2018), Todistus on laadittu 21.5.2023.
Tontin koko
1 091,4 m²
Tontin omistus
  • Valinnainen vuokratontti
  • Onko osuus tontista lunastettu: Kyllä
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, p. 09 310 1691 (vaihde), https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentaminen
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokraaja
Suomen Hypoteekkiyhdistyksen Eläkesäätiö
Tontin vuokra-aika päättyy
30.12.2056

Asunto Oy Helsingin Kalevanranta

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Lisätietoa auton säilytyksestä
Yhtiön hallinnassa 13 kpl pihapaikka-autopaikkoja. Autopaikat vuokrataan jonotusperiaatteella. Autotallit ja autohallipaikat osakashallinnassa. Alueella on Helsingin kaupungin asukaspysäköinti, jonka tunnuksen (A) lunastamalla saa oikeuden 24/7 kadunvarsipysäköintiin.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Kamppi, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Heikkilä Hilla

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV

Alcovi LKV

Alcovi LKV
Alcovi LKV
SKVL jäsenyritys

Mistelipolku,
01390 Vantaa

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.