Bo LKV Turku

Kerrostalo | 4h + k + kph + wc + khh + vh (YJ:4h + k)

Maariankatu 12, Keskusta, Turku

Hinta

548 000 €

Koko

131 m²

Vuosi

1920

VANHAN AJAN TUNNELMAA TALOSSA KUIN KARKKI - TERVETULOA TUTUSTUMAAN Tämä tunnelmallinen keskustakoti sijaitsee Turun ytimessä, lähellä kaikkea, mutta kiitos uusien ikkunoiden, ilman kaupungin hälinää. Hissitalon kolmannen kerroksen asunto on kulmahuoneisto, jonka ikkunat aukeavat sisäpihalle sekä vastapäätä olevalle koululle. Hulppean huonekorkeuden sekä avaran pohjaratkaisun ansiosta asunto tuntuu todella tilavalta. Kauniit vanhat yksityiskohdat, lautalattia, upeat puuovet ja hulppea huonekorkeus yhdistettynä harkittuun sävymaailmaan luovat ihanan tunnelman, joka kestää aikaa. Kodin tilava keittiö on oikea kotikokin unelma. Smegin kaasuliesi, riittävästi kaappeja ja tilaa isolle ruokapöydälle, mahdollistavat arjen helppoutta ruoanlaittoon. Kodin kolme makuuhuonetta ovat tilavia ja yhteen huoneista on lisäksi toinen sisäänkäynti. Olohuoneessa on avotakka, jota käytetään talvisaikaan päivittäin tuoden tunnelmaa. Kodinhoitohuone on todellista arjen luksusta samoin kaksi erillistä wc-tilaa, joista toinen on kylpyhuone suihkuineen. Osakkaita ilahduttaa lisäksi oma vuonna 2022 kunnostettu talosauna. Talon superhieno ja todella onnistunut julkisivuremontti on valmistunut hiljattain. Lopputuloksena talo on varmasti yksi Turun kauneimmista väriltään ja kokonaisuudeltaan. Samalla uusittiin ikkunat. Vuonna 2019 on uusittu sähkö- ja televerkko sekä vesijohdot. Viemärit on sukitettu ja tonttijohto ja hulevesiviemärit on uusittu. Talossa on viime vuosina suoritettu mittavia peruskorjauksia. Asunto-Osakeyhtiö Maariankatu 12 on arkkitehti Adrian Thomanderin suunnittelema. Taloyhtiössä on kymmenen asuntoa ja yhteensä 17 autopaikkaa. Tällä hetkellä autopaikkoihin ei ole jonoa. Tällä sijainnilla asut Turun keskustan ihanien kuppiloiden ja putiikkien välittömässä läheisyydessä sekä jokirannan ravintoloiden ja ulkoilureittien äärellä. Alueen useat lähikaupat palvelevat nurkan takana, ja koulu on kadun toisella puolen. Sijainti, näkymät ikkunoista, autopaikka, palvelut, koulut, wcx2, kodinhoitotila, taloyhtiö pidetään kunnossa, talo on kaunis kuin karkki. Jos arvostat arjen helppoutta ja edellä mainittuja asioita, niin ole yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan! TAINA VUORI | 050 527 4106 | taina.vuori@bo.fi facebook: BO LKV Taina Vuori instagram: tainavuoribolkv Hyvän välitystavan mukaisesti toimitamme kiinteistön, yhtiön ja osakehuoneiston asiakirjat vasta katselmuksen jälkeen ostotarjousta harkitseville. ___________________________________________________________ Harkitsetko oman asuntosi myyntiä? Pyydä minut sitoumuksetta maksuttomalle arviokäynnille. Kerron samalla lisää tämänhetkisestä asuntomarkkinatilanteesta, palveluistani ja Bo:n loistavasta välityskonseptista sekä miten asunnonvaihdon suhteen kannattaa edetä. Autan mielelläni!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20693991
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h + k + kph + wc + khh + vh (YJ:4h + k)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
131 m²
Kokonaispinta-ala
131 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen ja isännöitsijäntodistuksen mukaan asuintilojen pinta-ala on 121 m2. Mittauksessa havaittiin tilan huoneistoalan olevan n. 131 m2. Mittaus on suuntaa-antava, sillä tilaa ei ole tämän yhteydessä tarkemitattu kohteella, vaan mittaus perustuu vanhoihin pohjapiirustuksiin, joiden pohjalta mittaus on toteutettu suunnitteluohjelman avulla. Lisäksi vanhan rakennuksen elinkaarenaikana on tehty muutostöitä, jotka saattavat vaikuttaa huoneistoalaan. Huoneistoalan laskelmassa on huomioitu ns. kevyiden väliseinien pinta-alat sekä kaikkien aputilojen pintaalat (kylpyhuone, kodinhoitohuone, säilytystilat). Laskelmassa ei ole huomioitu kantavia ja osastoivia väliseiniä eikä hormeja. Mittaus on toteutettu ulkoseinien ja porrashuoneen vastaisen seinän sisäpintojen mukaan.
tarkistusmitattu
Kerrokset
3/4
Rakennusvuosi
1920
Käyttöönottovuosi
1920
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

488 309,69 €

Velkaosuus

59 690,31 €

Velaton hinta

548 000,00 €

Neliöhinta

4 183,21 €/m²

Vastike

Hoitovastike

787,40 € / kk

Pääomavastike

682,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

1 469,40 € / kk

Muut maksut

Autopaikkamaksu

50,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: oma mittari
Vesiennakko 20 €/hlö/kk. Tasaus kerran vuodessa tai asukkaan muuttaessa pois. Maksu kulutuksen mukaan. Sähkö kulutuksen mukaan. Ostajan mahdollinen varainsiirtovero 2 % velattomasta kauppahinnasta. Taloyhtiön osakeluettelon ylläpito on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröinnistä ja osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Lattia laattaa, seinät maalattu, naulakko.
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: Irtaimisto
Tehdyt remontit
Asunnossa 5 on toteutettu edellisten omistajien toimesta laaja peruskorjaus. Korjauksia varten on saatu rakennuslupa. Lupakuvissa on rakennusvalvonnan leima 13.4.2015
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Mikäli ostaja remontoi asuntoa, tulee ennen remontin aloittamista teettää asunnossa asbestikartoitus. Kartoitus vaaditaan teetettäväksi kaikissa ennen 1994 rakennetuissa taloissa.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Muut, Tapani-laatta
Keittiön kuvaus
Keittiökaapistot, työtaso puuta, tiskipöytä altaineen, Jääkaappi (Siemens), Smegin kaasuliesi (6 poltinta) ja sähköuuni (Smeg), liesituuletin. Lautalattia (maalattu musta) seinät maalattu.
Kylpyhuoneen kuvaus
Lattia ja seinät laattaa, lattialämmitys, suihku, suihkuseinä, wc-istuin, bidesuihku, allaskaappi, allas, hana, peili, pyyhetanko.
WC-tilojen kuvaus
Lattia laattaa, seinät maalattu, wc-istuin, bidesuihku, allas, hana, peili.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Lattia laattaa, lattialämmitys, seinät maalattu, pesukoneliitäntä (pyykinpesukone ja kuivausrumpu kuuluvat kauppaan), pakastin (kuuluu kauppaan).
Olohuoneen kuvaus
Lautalattia (maalattu musta), seinät maalattu, avotakka (käytössä talvisin päivittäin, nuohottu kerran vuodessa).
Makuuhuoneiden kuvaus
Kolme makuuhuonetta; kahdessa makuuhuoneessa lautalattia, yhdessä laminaatti, seinät maalattu, kaapistot, kahdessa makuuhuoneessa pimennysverhot (jäävät).
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikatto
Isännöitsijän yhteystiedot
Kai Johansson Brahenkatu 18b A 3 20100 Turku kai.johanson@kaijohanson.fi
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi, Kellarikomero, Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Yhtiöjärjestyksessä on asunto-osakeyhtiölaista poikkeavia määräyksiä, yhtiöjärjestys §17.
Yhtiön ja osakkeenomistajan kunnossapitovastuusta on laista poikkeavia määräyksiä §18. Kellarissa on pieni asunto, joka on yhtiön hallinnassa. Asunto on otettu asukkaiden yhteiseksi tilaksi, koska se ei täytä asumiselta edellyttäviä määräyksiä (mm. ikkunapinta-ala).

Yhtiölle on myönnetty rakennuslupa pihasuunnitelman toteuttamiseksi. Hankkeen aloittamisesta ei ole päätöstä. Jos hanke toteutetaan, poistuu osa pihalla olevista pysäköintipaikoista.

Varsinaisen yhtiökokouksen jälkeen ei ole ilmennyt erityisiä korjaustarpeita.

Hallitus on kutsunut ylimääräisen yhtiökokouksen koolle. Kokous pidetään 21.11.2023. Hallitus ehdottaa, että Urakka 2019 lainan pääomavastiketta korotetaan 6,20 eurosta 8,70 euroon osakkeelta koron voimakkaan nousun takia. Kokouskutsua ei ole vielä toimitettu.


Tehdyt remontit
1985 Peltikate
1994 Julkisivumaalauksia
1999 Hissin kunnostus
1996-2010 Pääportaan maalauksia
2001 Keittiöportaan maalaus
2005 Kaukolämpöliittymä
2005 Parvekkeiden korjaus
2007 Pihapuolisten ikkunoiden maalaus
2009 Rakennuksen ulko-ovet uusittu
2012 Abloy Sento lukitus
2015 Ilmanvaihtokanavien nuohous
2016 Pihaportin parannuksia
2016 Ikkunoiden kuntotutkimus
2017 Julkisivujen, putkistojen ja sähköverkon kuntotutkimukset
2018 Sähkö-, vesijohtoverkon ja viemärien korjausten hankesuunnittelu
2019 Sähkö- ja televerkon sekä vesijohtojen uusiminen, viemärien sukitus
Tonttijohdon ja hulevesiviemärin uusiminen. Painovoimaisen ilmanvaihdon parantamistoimet. Ilmanvaihtokanavien nuohous
2020 Peltikaton pesu ja pinnoitus, kulkusiltojen asennus
2021 Uudet pihaportit ja kauko-ohjattava avauslaite
2022 Talosaunan peruskorjaus
2022 Ikkunoiden uusiminen, julkisivujen kunnostus
Pääporraskäytävän ikkunoiden ja rakennuksen
pikkuikkunoiden kunnostus
Tulevat remontit
2024 Pääulko-oven oven uusiminen
2026 Pääporraskäytävän kunnostus ja maalaus, lukituksen uusiminen, pihan kunnostus ja jätepisteen uusiminen
Energialuokka
D (2018), Voimassa 20.10.2033 saakka.
Tontin koko
1 061 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Turun kaupunki
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto-Osakeyhtiö Maariankatu 12

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Puolalanmäen lukio 80 m
Puolalan koulu Kauppiaskadun yksikkö 190 m
Puolalan koulu Puutarhakadun yksikkö 270 m
Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio 190 m
Palvelut: Keskustan palvelut
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki 150 m
Lisätietoa auton säilytyksestä
Pihalla on 17 autopaikkaa, joita vuokraa isännöitsijä. Autopaikan haltijalle luovutetaan portin avauslaite. Paikat vuokrataan jonotusperiaatteella. 13.10.2023 ei ole jonoa.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Keskusta, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Vuori Taina

Kiinteistönvälittäjä, LKV, eMBA, Partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.